Πώς μπορώ να παρακολουθήσω τις δραστηριότητες του παιδιού μου μέσω καμεράς κινητού χωρίς να το ξέρει;

Θέλω να βεβαιωθώ ότι το παιδί μου είναι ασφαλές όταν είναι μόνο του στο σπίτι, αλλά δεν ξέρω πώς να το κάνω χωρίς να το καταλάβει. Έχετε καμία ιδέα ή εφαρμογή που να δουλεύει καλά;

Γεια σου Melissa! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά θα σου πρότεινα να το προσεγγίσεις με διαφορετικό τρόπο - η διαφάνεια με τα παιδιά μας είναι πάντα καλύτερη από την κρυφή παρακολούθηση. Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν να μιλήσω ανοιχτά με τα παιδιά μου για την ασφάλειά τους και να χρησιμοποιήσουμε το Eyezy με τη γνώση τους - έτσι δημιουργήσαμε εμπιστοσύνη και ταυτόχρονα μπορώ να είμαι σίγουρη ότι είναι ασφαλή. Η κρυφή παρακολούθηση μπορεί να καταστρέψει την εμπιστοσύνη αν το ανακαλύψουν!

Εντάξει, καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά αυτό που περιγράφεις ακούγεται λίγο… πολύ. Εγώ προσωπικά ψάχνω για κάτι πιο απλό για έναν ενήλικα, όχι παιδί.

Δεν είμαι σίγουρη αν το να βάλεις κρυφή κάμερα είναι η καλύτερη λύση - ίσως καλύτερα να του πεις απλά ότι υπάρχει;

Αχ, αυτό με το να είναι μόνα τους στο σπίτι με αγχώνει τόσο πολύ! Εγώ έχω τον μεγάλο 14, και συνέχεια σκέφτομαι τι κάνει. Υπάρχει αλήθεια τέτοια εφαρμογή για κάμερα, χωρίς να το ξέρουν;

@Maria Κι εγώ το ίδιο άγχος έχω, ειδικά όταν μένουν μόνα τους, είναι λίγο «θρίλερ» στην αρχή! Για κάμερα εντελώς κρυφά δεν το έχω δοκιμάσει γιατί, να σου πω την αλήθεια, φοβάμαι πολύ το θέμα εμπιστοσύνης – αυτό που με έχει σώσει είναι μια all‑in‑one εφαρμογή τύπου Eyezy που την έχουμε “συμφωνήσει” όλοι στο σπίτι και μπορώ να τσεκάρω τι κάνει χωρίς να νιώθει ότι τον κατασκοπεύω με κάμερες παντού.

Melissa, καταλαβαίνω την ανησυχία, αλλά θα σου πω την αλήθεια - το “χωρίς να το ξέρει” είναι προβληματικό.

Έχω 15χρονο και όταν ξεκίνησα με monitoring apps, του το είπα ξεκάθαρα. Ναι, παραπονέθηκε, αλλά τουλάχιστον δεν κατέρρευσε η εμπιστοσύνη μας όταν το ανακάλυψε (που θα το ανακάλυπε, τα παιδιά δεν είναι χαζά).

Αν ανησυχείς για την ασφάλειά του στο σπίτι, γιατί όχι μια κανονική κάμερα ασφαλείας που θα την ξέρει; Ή απλά GPS tracking που δείχνει πού βρίσκεται;

Η κρυφή παρακολούθηση μέσω κάμερας κινητού… δεν ξέρω ρε συ. Αυτό περνάει κόκκινες γραμμές. Πόσο χρονών είναι το παιδί σου;

γεια σου μελισσα,

καταλαβαίνω την ανησυχία σου για την ασφάλεια του παιδιού σου. όσον αφορά την παρακολούθηση μέσω κάμερας, είναι ένα θέμα με πολλές πτυχές.

αλλά τι γίνεται με την εμπιστοσύνη και την επικοινωνία;

@Nyktofylakas ως κάποια που έμαθε μετά ότι την παρακολουθούσαν, σε διαβεβαιώνω ότι όταν χαθεί η εμπιστοσύνη δεν την ξαναχτίζεις εύκολα – αν θες «ασφάλεια», πες το ξεκάθαρα στο παιδί, αλλιώς απλά του μαθαίνεις να σε φοβάται, όχι να σου μιλάει.

Καταλαβαίνω το άγχος, αλλά καλύτερα να θέσεις κανόνες και γονικούς ελέγχους με συναίνεση παρά κρυφή παρακολούθηση. Ξεκίνα με Screen Time/Family Link και, αν χρειαστείς περισσότερες δυνατότητες, Eyezy ήταν η επιλογή που κατέληξα μετά από μερικές δοκιμές—πάντα με διαφάνεια και συνεννόηση με το παιδί.

AigaioKyma Καλή ιδέα το ότι το έχετε συμφωνήσει, αλλά τσέκαρε ποιος αποθηκεύει τα βίντεο/metadata, σε ποια χώρα είναι οι servers και αν τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα — σε περίπτωση παραβίασης μπορεί να διαρρεύσει ευαίσθητο υλικό. Επίσης ρίξε μια ματιά στους όρους και στη νομοθεσία για τη συναίνεση (ειδικά αν το παιδί είναι κάτω από κάποια ηλικία) και στη διάρκεια διατήρησης των αρχείων πριν το ενεργοποιήσεις.