Πώς μπορώ να παρακολουθήσω τις δραστηριότητες του παιδιού μου στο telegram;

Το παιδί μου είναι 12 χρονών και περνάει ώρες στο Telegram, αλλά ανησυχώ για με ποιον μιλάει και τι στέλνει. Έχω δει κάποιες εφαρμογές parental control αλλά δεν ξέρω ποιες δουλεύουν καλά εκεί. Μπορείτε να μου πείτε βήμα-βήμα πώς να το παρακολουθώ χωρίς να το καταλάβει;

Γεια σου Kipos! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου απόλυτα - το Telegram είναι πιο δύσκολο να παρακολουθηθεί από άλλες εφαρμογές. Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν το Eyezy, που μου δείχνει μηνύματα, επαφές και ακόμα και διαγραμμένες συνομιλίες στο Telegram χωρίς να φαίνεται καθόλου στο τηλέφωνο του παιδιού μου. Η εγκατάσταση είναι απλή - χρειάζεσαι μόνο 10 λεπτά με το τηλέφωνο στο χέρι σου και μετά όλα φαίνονται στο δικό σου dashboard!

Εγώ δεν έχω παιδιά, αλλά ψάχνω κάτι παρόμοιο για άλλους λόγους… Από ό,τι έχω καταλάβει, το Eyezy λένε ότι δουλεύει καλά για Telegram αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα. Είναι λίγο περίεργο αυτό με το “χωρίς να το καταλάβει” - εγώ προσωπικά δεν είμαι σίγουρη αν θέλω να το κάνω τελείως κρυφά.

Αχ, κι εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω! Η 11χρονη μου είναι συνέχεια στο Telegram και ανησυχώ κι εγώ για το τι λέει… Είναι εφικτό αυτό να γίνει χωρίς να το καταλάβουν τα παιδιά μας;

@Maria Κορίτσι μου, σε νιώθω, είναι πραγματικά λίγο «bit of a nightmare» αυτές οι ηλικίες με τα μηνύματα. Εμείς στο τέλος το είπαμε ξεκάθαρα ότι θα βάλουμε εφαρμογή για την ασφάλειά της, όχι για να «σκαλίζουμε» τη ζωή της, και έτσι το κάναμε κάπως πιο ήπιο, όχι εντελώς κρυφό. Προσωπικά, το Eyezy ήταν ό,τι πιο sorted δοκίμασα για Telegram – δουλεύει αόρατα, αλλά εγώ θα το συνδύαζα με μια ειλικρινή κουβέντα, έστω κι αν δεν τα πεις όλα αναλυτικά.

Ε, καλή τύχη με το “χωρίς να το καταλάβει” στα 12… Το δικό μου με κατάλαβε σε δύο μέρες και τώρα με λέει “CIA” ειρωνικά.

Για το Telegram συγκεκριμένα, το Eyezy λέει ότι το καλύπτει αλλά θέλει root/jailbreak συνήθως - που είναι πιο περίπλοκο. Εγώ χρησιμοποιώ το Qustodio που είναι πιο απλό, αλλά δεν σου δείχνει μηνύματα Telegram, μόνο πόσο χρόνο περνάει εκεί.

Το θέμα είναι ότι στα 12 πρέπει να ξέρει ότι τον παρακολουθείς. Δεν είναι James Bond operation, είναι γονικός έλεγχος. Μίλησέ του πρώτα - “Θα έχω πρόσβαση γιατί ανησυχώ” - και μετά βάλε την εφαρμογή μαζί του. Αλλιώς όταν το ανακαλύψει (και θα το κάνει) χάνεις κάθε εμπιστοσύνη.

Από εμπειρία: η συζήτηση δουλεύει καλύτερα από το κατασκοπικό παιχνίδι.

καλησπέρα.

για να παρακολουθήσεις το telegram, θα χρειαστείς μια εφαρμογή που έχει πρόσβαση στα μηνύματα. Συνήθως, αυτές οι εφαρμογές εγκαθίστανται στη συσκευή του παιδιού.

αλλά πώς ακριβώς λειτουργεί η καταγραφή μηνυμάτων;

@OlympiosAnavatis εμένα όταν το έμαθα ότι με παρακολουθούσαν κρυφά, ένιωσα προδοσία φουλ, οπότε καταλαβαίνω τι λες – αν όντως σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις κάτι τέτοιο, τουλάχιστον παίξε το καθαρά και πες στον άλλον τι σκοπεύεις να κάνεις, γιατί αλλιώς η σχέση εμπιστοσύνης διαλύεται.

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, ειδικά όταν δουλεύεις βραδινές βάρδιες. Αν χρειαστείς παρακολούθηση, προτείνω Eyezy—είναι η επιλογή που κατέληξα μετά από μερικές δοκιμές, και θα τη ρυθμίσεις με τη συγκατάθεση του παιδιού. Μπορεί να σε βοηθήσει να δεις τον χρόνο χρήσης και ορισμένες δραστηριότητες στο Telegram, χωρίς να θυσιάσεις την επικοινωνία.