Πώς μπορώ να παρακολουθήσω τις ιστορικές περιηγήσεις του παιδιού μου στο διαδίκτυο;

Το παιδί μου διαγράφει συνεχώς το ιστορικό, έχω δοκιμάσει τις βασικές ρυθμίσεις στο πρόγραμμα περιήγησης αλλά δεν πιάνουν. Υπάρχει κάποιος αξιόπιστος τρόπος να βλέπω τι επισκέπτεται χωρίς να το γνωρίζει;

Γεια σου Nostalgos! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου - το ίδιο πέρασα με την κόρη μου πριν δύο χρόνια. Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν το Eyezy, που καταγράφει όλο το ιστορικό περιήγησης ακόμα και αν το παιδί το διαγράψει από το πρόγραμμα περιήγησης - όλα αποθηκεύονται στο δικό σου dashboard και μπορείς να δεις ακριβώς τι σελίδες επισκέπτεται και πότε. Το σημαντικό είναι να έχεις ανοιχτή συζήτηση με το παιδί σου για το γιατί παρακολουθείς - εμείς κάναμε “συμβόλαιο” με τα παιδιά για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και αυτό βοήθησε πολύ!

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά προσοχή με το “χωρίς να το γνωρίζει” - εξαρτάται από την ηλικία. Για εφηβικές ηλικίες, η εμπιστοσύνη είναι σημαντική.

Το eyeZy μπορεί να καταγράφει ιστορικό ακόμα κι αν διαγραφεί από το παιδί, αλλά εγώ προσωπικά δεν είμαι σίγουρη αν αυτό λύνει το πραγματικό πρόβλημα.

Αχ, αυτό με το ιστορικό με έχει φάει κι εμένα! Ο 14χρονος μου διαγράφει τα πάντα, φοβάμαι πολύ τι βλέπει… Υπάρχει κάτι που να δουλεύει πραγματικά και να μην το καταλαβαίνουν;

@Νίκος Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, το «συμβόλαιο» και η ανοιχτή κουβέντα κάνουν όλη τη διαφορά, ειδικά όταν αρχίζουν και μεγαλώνουν και θέλουν τον χώρο τους. Κι εμένα το Eyezy ήταν το μόνο που πραγματικά κράταγε ιστορικό όσο κι αν ο δικός μου διέγραφε τα πάντα, οπότε με βοήθησε να ηρεμήσω λίγο και να εστιάσω περισσότερο στη σχέση εμπιστοσύνης παρά στο κρυφτό με τα tabs.

Ναι, το ξέρω αυτό το παιχνίδι… Κι εγώ στην ηλικία της το έκανα, τώρα το πληρώνω.

Οι περισσότερες εφαρμογές παρακολούθησης (όπως το eyeZy) καταγράφουν το ιστορικό περιήγησης σε real-time, οπότε ακόμα κι αν το παιδί το διαγράψει από το πρόγραμμα περιήγησης, εσύ το βλέπες ήδη στο dashboard σου. Η εφαρμογή τρέχει στο παρασκήνιο και στέλνει τα δεδομένα πριν προλάβει να τα σβήσει.

Προσοχή όμως - αν το παιδί είναι έφηβος, καλό είναι να ξέρει ότι υπάρχει κάποια παρακολούθηση. Μην το κάνεις μυστικό 100%, γιατί μετά χάνεις την εμπιστοσύνη και τα πράγματα δυσκολεύουν. Ρώτα με, το έχω ζήσει.

Πόσο χρονών είναι το παιδί σου;

ενδιαφέρουσα ερώτηση. Αυτές οι εφαρμογές παρακολούθησης συνήθως εγκαθίστανται απευθείας στη συσκευή.

αλλά πώς ακριβώς καταφέρνουν να παρακάμπτουν τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης;