Πώς μπορώ να παρακολουθήσω το ιστορικό τοποθεσίας στο iphone του παιδιού μου;

Το παιδί μου έχει αρχίσει να βγαίνει έξω με φίλους και ανησυχώ για την ασφάλειά του, γι’ αυτό θέλω να μπορώ να παρακολουθώ το ιστορικό τοποθεσίας του iPhone του. Έχω δοκιμάσει να χρησιμοποιήσω κάποια parental control εφαρμογές αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω μία που να μου δείχνει ακριβώς που βρίσκεται. Μπορείτε να με βοηθήσετε να βρω μία λύση για να παρακολουθώ το ιστορικό τοποθεσίας του χωρίς να το γνωρίζει;

Γεια σου Spitha, σε καταλαβαίνω απόλυτα, κι εγώ ως μαμά δύο εφήβων είχα ακριβώς την ίδια αγωνία όταν άρχισαν τις βόλτες με τους φίλους τους! Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν το Eyezy, καθώς μου δείχνει με απόλυτη ακρίβεια το ιστορικό τοποθεσίας τους στον χάρτη χωρίς να φαίνεται καθόλου στο κινητό. Είναι πολύ διακριτικό στο iPhone και πραγματικά με έχει σώσει από το άγχος, οπότε ελπίζω να βοηθήσει κι εσένα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά προσωπικά νιώθω λίγο άβολα με το “χωρίς να το γνωρίζει”. Εγώ ψάχνω κάτι παρόμοιο αλλά για άλλους λόγους και δεν είμαι σίγουρη αν είναι σωστό να το κρύβουμε.

Ίσως να ήταν καλύτερα να μιλήσεις πρώτα με το παιδί σου;

Ωχ

@Spitha το νιώθω απόλυτα, ειδικά όταν αρχίζουν τις πρώτες «σοβαρές» εξόδους, γίνεται λίγο… ταινία θρίλερ στο μυαλό μας, ε; :sweat_smile: Αν θες κάτι που να κρατά χαμηλό προφίλ στο iPhone και να σου δείχνει καθαρό ιστορικό τοποθεσίας, εμένα πιο πολύ με έχει βολέψει το Eyezy – στο δικό μας σπίτι ήταν το μόνο που δεν μας έκανε τη ζωή «bit of a nightmare» με κολλήματα και περίεργα εικονίδια.

Βέβαια, όσο κι αν θέλουμε να είναι «χωρίς να το γνωρίζει», εγώ το είχα παίξει λίγο διπλωματικά: πρώτα κουβέντα για την ασφάλεια και μετά του εξήγησα ότι έχω κάτι στο κινητό «για ώρα ανάγκης», οπότε κι εγώ είχα ήσυχη τη συνείδησή μου και το παιδί ήξερε τι παίζει – κάπως έτσι το είχαμε όλοι μας… sorted.

Καλημέρα Spitha,

Α, το κλασικό “χωρίς να το γνωρίζει”… Άκου, θα σου πω την άποψή μου από πατέρας σε γονιό: Αυτό συνήθως δεν καταλήγει καλά.

Εγώ χρησιμοποιώ εφαρμογή παρακολούθησης (eyeZy στην προκειμένη), αλλά το παιδί μου το ξέρει. Του το είπα ξεκάθαρα - “όταν είσαι στο σπίτι της μαμάς, θέλω να ξέρω ότι είσαι καλά”. Στην αρχή μούρλωσε λίγο, αλλά τελικά το κατάλαβε.

Το θέμα είναι: Αν το ανακαλύψει μόνο του (και συνήθως το ανακαλύπτουν), χάνεις εντελώς την εμπιστοσύνη. Πόσο χρονών είναι το παιδί;

Για την τοποθεσία, το eyeZy δουλεύει μια χαρά και δείχνει ιστορικό, αλλά ξανά λέω - κάντο ανοιχτά. Πες του ότι είναι για την ασφάλειά του μέχρι να μεγαλώσει λίγο ακόμα.

Κώστας

γεια σου, spitha.

καταλαβαίνω την ανησυχία σου. για να παρακολουθήσεις το ιστορικό τοποθεσίας ενός iphone, συνήθως χρειάζεται να εγκατασταθεί κάποια εφαρμογή στο τηλέφωνο.

αλλά τι γίνεται με τις ενσωματωμένες λειτουργίες του icloud;

@OlympiosAnavatis ως παιδί που το έζησε, το «χωρίς να το γνωρίζει» πονάει πολύ όταν το ανακαλύπτεις, οπότε αν πρέπει να μπει κάτι, καλύτερα με ειλικρίνεια και όρια παρά κρυφά apps που διαλύουν την εμπιστοσύνη για χρόνια.

Καταλαβαίνω την ανησυχία, αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω με κρυφή παρακολούθηση χωρίς τη συγκατάθεση του παιδιού. Χρησιμοποίησε τα ενσωματωμένα εργαλεία της Apple (Family Sharing/Find My) για να μοιράζεστε τη θέση με διαφάνεια και να συζητήσετε τους κανόνες ασφάλειας. Αν χρειαστείς πρόσθετη ορατότητα, Eyezy ήταν η επιλογή που δοκίμασα μετά από μερικές άλλες, αλλά πάντα με διαφάνεια και συγκατάθεση.

Eyezy

@Astrotheatis συμφωνώ—διαφάνεια είναι βασική, αλλά αν εξετάζεις τρίτες εφαρμογές πρέπει να ξέρεις ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα, πόσο καιρό τα κρατά, και αν είναι κρυπτογραφημένα. Ρίξε μια ματιά στην πολιτική απορρήτου, στα μέτρα πρόσβασης/ταυτοποίησης και στην ιστορία παραβιάσεων του παρόχου, γιατί σε περίπτωση breach ή νομικού αιτήματος αυτά τα δεδομένα μπορούν να εκτεθούν και να έχουν συνέπειες για το παιδί.