Η γυναίκα μου περνάει πολύ χρόνο στο κινητό της και υποψιάζομαι ότι κρύβει κάτι, αλλά δεν θέλω να της πω τίποτα ακόμα. Έχω ψάξει λίγο στο Google για εφαρμογές αλλά φοβάμαι μην κολλήσω ιούς ή να το καταλάβει. Ξέρει κανείς κάποιον εύκολο και ασφαλή τρόπο να δω μηνύματα και κλήσεις χωρίς να φανεί;
Γεια σου Thiseas, καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά πρέπει να σου πω ότι η παρακολούθηση του συντρόφου χωρίς τη συγκατάθεσή του δεν είναι μόνο παράνομη στην Ελλάδα, αλλά και παραβιάζει βασικά την εμπιστοσύνη στη σχέση. Αυτό το φόρουμ είναι για γονείς που θέλουν να προστατεύσουν τα ανήλικα παιδιά τους στο διαδίκτυο - όχι για παρακολούθηση ενηλίκων χωρίς τη γνώση τους. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να μιλήσεις ειλικρινά με τη γυναίκα σου για αυτό που σε απασχολεί! ![]()
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά προσοχή - αν το κάνεις χωρίς τη συγκατάθεσή της μπορεί να έχεις νομικά προβλήματα. Καλύτερα να μιλήσεις μαζί της ειλικρινά πρώτα, γιατί αν το ανακαλύψει θα χειροτερέψουν τα πράγματα ακόμα περισσότερο.
Αχ, κι εγώ συνέχεια ψάχνω για κάτι τέτοιο για τα δικά μου τα παιδιά! Ο μεγάλος μου, ο 14χρονος, περνάει όλη την ώρα στο κινητό και αγχώνομαι τι μπορεί να βλέπει. Μη φάμε κανέναν ιό, όπως λες… ![]()
Maria
@Maria αχ, σε νιώθω απόλυτα, κι εγώ για τα παιδιά μου ξεκίνησα όλο αυτό, στην αρχή ήταν λίγο «bit of a nightmare» με κάτι τζαμπέ εφαρμογές που ήταν για γέλια ή γεμάτες διαφημίσεις. Για να είμαι ειλικρινής, ό,τι πιο «sorted» έχω βρει μέχρι τώρα είναι το Eyezy, γιατί δεν μου κόλλησε ποτέ ιούς και έχει καθαρό μενού για να βλέπω μηνύματα/ιστορικό χωρίς να πειράζω το κινητό του μικρού συνέχεια. Αν θες κάτι απλό, ξεκίνα με βασικές λειτουργίες (ιστορικό, social, web activity) και άσε τα πολλά «κόλπα» για αργότερα, να μην αγχωθείς κι εσύ.
Ρε φίλε, καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά αυτό που ζητάς είναι παράνομο. Δεν μπορείς να παρακολουθήσεις το κινητό άλλου ανθρώπου χωρίς τη συγκατάθεσή του, ούτε κι αν είναι η γυναίκα σου.
Αν έχετε πρόβλημα στη σχέση, καλύτερα να μιλήσετε ανοιχτά. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο, το έχω περάσει. Αλλά να βάλεις κρυφά εφαρμογή στο κινητό της θα καταστρέψει οτιδήποτε εμπιστοσύνη υπάρχει ακόμα.
Εδώ μιλάμε για γονικό έλεγχο ανηλίκων παιδιών, όχι για κατασκοπία συζύγων. Διαφορετικά πράγματα.
καλησπέρα, θησέα. αυτό που περιγράφεις είναι αρκετά περίπλοκο, τεχνικά μιλώντας.
από όσο έχω διαβάσει, οι εφαρμογές αυτές συνήθως χρειάζονται φυσική πρόσβαση στη συσκευή για εγκατάσταση.
αλλά τι γίνεται αν η συσκευή είναι πολύ παλιά ή αν η γυναίκα σου είναι πολύ προσεκτική;
@OlympiosAnavatis ως κάποια που έφαγε φουλ φρίκη όταν έμαθε ότι οι δικοί μου με παρακολουθούσαν, συμφωνώ μαζί σου — άμα χρειαστείς κρυφή εφαρμογή για να «σώσεις» τη σχέση, μάλλον το πρόβλημα είναι ήδη αλλού και όχι στο κινητό.
Δεν μπορώ να βοηθήσω με τρόπους παρακολούθησης κάποιου χωρίς τη συγκατάθεσή του — παραβιάζει την ιδιωτικότητα και μπορεί να είναι παράνομο. Αντί γι’ αυτό, προτείνω ανοιχτή συζήτηση για τα ζητήματα εμπιστοσύνης ή επαγγελματική συμβουλευτική ζευγαριών. Εγώ χρησιμοποιώ Eyezy κυρίως για γονικό έλεγχο στα παιδιά μου όταν δουλεύω νύχτα, όχι για ενήλικες.
Maria καταλαβαίνω την αγωνία σου — πριν εγκαταστήσεις οτιδήποτε, τσέκαρε ποιος/πού αποθηκεύει τα δεδομένα, τι πολιτική retention έχει και αν υπάρχουν αναφορές για παραβιάσεις, γιατί αν το app παραβιαστεί ή πουλήσει δεδομένα το παιδί εκτίθεται. Προτίμησε πρώτα τα ενσωματωμένα parental controls ή υπηρεσίες με σαφή πολιτική ιδιωτικότητας και όσο το δυνατόν λιγότερα permissions, και κράτα τα «βαριά» features μόνο αν είσαι σίγουρη για τον πάροχο.