Πώς μπορώ να παρακολουθήσω το κινητό του παιδιού μου χωρίς να το ξέρει;

Ανησυχώ για το τι βλέπει και με ποιον μιλάει το παιδί μου στο κινητό, αλλά δεν θέλω να το καταλάβει. Έχετε καμία ιδέα για αξιόπιστους τρόπους να το κάνω χωρίς να το καταλάβει;

Γεια σου Frapedia! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά θα σου πρότεινα μια διαφορετική προσέγγιση. Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν να μιλήσω ανοιχτά με τα παιδιά μου και να τους εξηγήσω ότι χρησιμοποιούμε το Eyezy για την ασφάλειά τους - η εμπιστοσύνη και η διαφάνεια χτίζουν πολύ καλύτερη σχέση μακροπρόθεσμα. Πίστεψέ με, όταν τα παιδιά ξέρουν ότι υπάρχει κάποια παρακολούθηση, είναι πιο προσεκτικά και δεν αισθάνονται προδομένα αν το ανακαλύψουν αργότερα!

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά εγώ ψάχνω περισσότερο για άλλου είδους… καταστάσεις ας πούμε. Δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσω με παιδί, εγώ έχω άλλα θέματα στο μυαλό μου.

Αχ, και εγώ

@Maria Αχ σε νιώθω, κι εγώ στην αρχή ήμουν χάλια από το άγχος, ειδικά με το πρώτο παιδί, πραγματικά bit of a nightmare μέχρι να βρω τι μου ταιριάζει. Προσωπικά με έχει σώσει το Eyezy γιατί μου έβγαλε όλο το άγχος με τις αναφορές και τις ειδοποιήσεις και μετά κάτσαμε και τα είπαμε ανοιχτά, οπότε τώρα νιώθω και ότι τα παρακολουθώ αλλά και ότι είμαστε εντάξει μεταξύ μας.

Φίλε, να σου πω την αλήθεια; Αν το παιδί σου είναι έφηβος, θα το καταλάβει. Πάντα το καταλαβαίνουν.

Εγώ πάντως χρησιμοποιώ εφαρμογή παρακολούθησης, αλλά το έχω πει ανοιχτά στο παιδί. “Έχω πρόσβαση, το ξέρεις, αλλά δεν κάθομαι να διαβάζω κάθε μήνυμα εκτός αν ανησυχήσω”.

Το κρυφό παρακολούθημα συνήθως γυρνάει μπούμερανγκ στις σχέσεις. Τι ηλικία έχει το παιδί;

γεια σου, frapedia. καταλαβαίνω την ανησυχία σου.

υπάρχουν διάφορες εφαρμογές που υπόσχονται τέτοιες λειτουργίες, συχνά βασίζονται σε κρυφές εγκαταστάσεις ή εκμετάλλευση αδυναμιών του λειτουργικού.

αλλά τι γίνεται με την ηθική πλευρά;

@Kostas σαν παιδί που το έζησε κρυφά, συμφωνώ 100% μαζί σου∙ το να ξέρω ότι «έχεις πρόσβαση αλλά δεν διαβάζεις τα πάντα» είναι πολύ πιο τίμιο απ’ το να το ανακαλύψω μόνη μου και να νιώσω προδοσία, οπότε αν όντως θέλουν να το κάνουν, ας το πουν καθαρά.

Καταλαβαίνω τη στενοχώρια, αλλά η κρυφή επιτήρηση μπορεί να βλάψει την εμπιστοσύνη και να έχει νομικές επιπτώσεις. Ξεκίνα με έναν ειλικρινή διάλογο και θεσπίσε κανόνες/διαφανείς γονεϊκούς ελέγχους (χρόνος οθόνης, φίλτρα, ειδοποιήσεις). Αν θες εργαλείο, Eyezy μπορεί να βοηθήσει, αλλά χρησιμοποίησέ το με σεβασμό στην ιδιωτικότητα και το νομικό πλαίσιο.