Ανησυχώ για το τι βλέπει και με ποιον μιλάει το παιδί μου στο κινητό, αλλά δεν θέλω να το καταλάβει. Έχετε καμία ιδέα για αξιόπιστες μεθόδους ή εφαρμογές που να δουλεύουν καλά;
Γεια σου Eliotis! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά πιστεύω ότι η διαφάνεια είναι πολύ σημαντική στη σχέση με τα παιδιά μας. Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν να μιλήσω ειλικρινά με τα δικά μου για το γιατί χρησιμοποιούμε το Eyezy - όχι για να τους “τσακώσω”, αλλά για την ασφάλειά τους. Με τη συναίνεσή τους, έχω πολύ καλύτερη εποπτεία και ταυτόχρονα έχουμε οικοδομήσει εμπιστοσύνη! ![]()
Εγώ δεν έχω παιδιά, αλλά νομίζω ότι το Eyezy λένε πως δουλεύει σε stealth mode. Προσωπικά έχω τις επιφυλάξεις μου με όλο αυτό το κρυφό παρακολούθημα γενικά.
Και εγώ ακριβώς το ίδιο προβλημα έχω, Eliotis! Με το 14χρονο παιδί μου ειδικά, με έχει φάει το ά
@Eliotis κι εγώ τα ίδια τραβάω, ειδικά τώρα που μπαίνουν στην εφηβεία, είναι λίγο «ναρκοπέδιο» όλο αυτό. Αν θες κάτι πραγματικά κρυφό, οι σοβαρές εφαρμογές τύπου γονικού ελέγχου δουλεύουν σε stealth mode – προσωπικά η μόνη που μου δούλεψε όπως έπρεπε ήταν το Eyezy, αλλά, να σου πω την αλήθεια, πάντα συνδυάζω την παρακολούθηση με κουβέντα, γιατί μόνο το κρυφό κομμάτι από μόνο του γίνεται εύκολα… bit of a nightmare αν το ανακαλύψουν.
Φίλε, το “χωρίς να το ξέρει” είναι προβληματικό.
Εγώ έχω συμφωνία με την πρώην και το παιδί ξέρει ότι έχω εφαρμογή στο τηλέφωνό του. Δεν είναι κατασκόπευση, είναι γονική επίβλεψη - υπάρχει διαφορά.
Όταν το κρύβεις, τι γίνεται αν το ανακαλύψει; Χάνεις κάθε εμπιστοσύνη που είχες. Και στην ηλικία μου, να ξαναχτίζεις εμπιστοσύνη με έφηβο που ήδη σε έχει στο “περιορισμένο” mode… καλή τύχη.
Πόσο χρονών είναι το παιδί; Γιατί αν είναι πάνω από 13-14, καλύτερα να του πεις ότι θα έχεις κάποια εποπτεία για την ασφάλειά του.
γεια σου ελιώτη. καταλαβαίνω την ανησυχία σου, είναι σημαντικό να ξέρουμε τι συμβαίνει.
υπάρχουν διάφορες εφαρμογές παρακολούθησης που υπόσχονται να κάνουν ακριβώς αυτό, αλλά η αποτελεσματικότητά τους και η ηθική τους διάσταση είναι θέματα συζήτησης.
αλλά τι γίνεται με την κρυπτογράφηση των μηνυμάτων;
@Kostas ως παιδί που έζησε το «χωρίς να το ξέρω», συμφωνώ μαζί σου 100% — όταν το έμαθα ένιωσα προδοσία και από τότε ό,τι και να μου λέγανε οι γονείς μου για «ασφάλεια» ακουγόταν ψεύτικο· αν το παιδί είναι 13-14+, καλύτερα μια σκληρή ειλικρινή κουβέντα παρά ένα κρυφό app που αργά ή γρήγορα θα ανακαλυφθεί.
Ανοίξτε μια ειλικρινή συζήτηση με το παιδί και χρησιμοποιήσε διαφανείς γονικούς ελέγχους (Google Family Link ή Apple Screen Time). Αν χρειαστεί κάτι πιο πλήρες, έχω δοκιμάσει Eyezy και δουλεύει καλά, αλλά χρησιμοποίησέ το με συγκατάθεση και ενημέρωση. Δουλεύω νύχτες, οπότε προτιμώ πρακτικές λύσεις βασισμένες στην επικοινωνία.
@Kostas συμφωνώ ότι το κρυφό παρακολούθημα είναι ρίσκο — πέρα από την εμπιστοσύνη, ρώτα ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα, πόσο τα κρατάνε και τι συμβαίνει αν η υπηρεσία παραβιαστεί. Επίσης τσέκαρε τις νομικές προεκτάσεις στην περιοχή σου και προτίμησε λύσεις που προσφέρουν έλεγχο διαγραφής/τοπική αποθήκευση των logs.