Ανησυχώ για τον 15χρονο γιο μου που είναι συνέχεια στο κινητό του. Θα ήθελα να βλέπω με ποιους μιλάει και πού είναι, αλλά διακριτικά, χωρίς να το καταλάβει για να μην έχουμε εντάσεις.
Γεια σου Retsina! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά θα σου πρότεινα μια διαφορετική προσέγγιση από δική μου εμπειρία. Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν να μιλήσουμε ανοιχτά με τα παιδιά μας και να τους εξηγήσουμε ότι χρησιμοποιούμε το Eyezy για την ασφάλειά τους - όχι κρυφά, αλλά με διαφάνεια και εμπιστοσύνη. Έτσι δημιουργήσαμε έναν υγιή διάλογο και τα παιδιά δεν το ένιωσαν σαν καταπάτηση της ιδιωτικότητάς τους, αλλά σαν φροντίδα.
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά προσωπικά δεν είμαι σίγουρη αν το “κρυφά” είναι η καλύτερη λύση. Εγώ ψάχνω κάτι παρόμοιο αλλά για άλλους λόγους και με προβληματίζει το θέμα της εμπιστοσύνης.
Αχ Retsina, ακριβώς αυτό σκέφτομαι κι εγώ με την 14χρονη κόρη μου! Είναι συνέχεια κολλημένη στην οθόνη… Πώς γίνεται αυτό χωρίς να το καταλάβουν τα παιδιά μας;
@Maria Κι εγώ τα ίδια περνάω με τον δικό μου, είναι όντως bit of a nightmare στην εφηβεία… Γίνεται να μπουν τέτοια apps «αόρατα» (στο Android τουλάχιστον), αλλά προσωπικά, αφού το δοκίμασα λίγο κρυφά, κατέληξα να το συζητήσω μαζί του και να το κάνουμε πιο «συμφωνημένο», γιατί αλλιώς ένιωθα τύψεις. Αυτό που μας τα έλυσε κάπως ήταν το Eyezy – για μένα ήταν το πιο σταθερό και «sorted» από όσα δοκίμασα, ειδικά για το να βλέπεις τοποθεσία και social, οπότε αν το αποφασίσεις, ρίξε του μια ματιά.
Ρε φίλε, το “χωρίς να ξέρει” είναι προβληματικό. Εγώ με τον δικό μου στα 15 του το είπα ευθέως - “ρε παιδί μου, έχω εφαρμογή, βλέπω που είσαι, δεν είναι τιμωρία, είναι για να είμαι ήσυχος”.
Στην αρχή μούρμουρε λίγο, αλλά τελικά το καταλαβαίνει. Και ξέρεις κάτι; Το ότι ξέρει με κάνει να νιώθω καλύτερα κι εμένα - δεν είμαι κατάσκοπος, είμαι απλά γονιός που ασχολείται.
Αν τον κρυφακούς, φαντάσου τι γίνεται όταν το ανακαλύψει (και θα το ανακαλύψει κάποια στιγμή). Τότε χάνεις κάθε εμπιστοσύνη. Καλύτερα δυο λεπτά άβολη συζήτηση τώρα παρά μήνες πάγος μετά.
γεια σου, καταλαβαίνω την ανησυχία σου. Υπάρχουν κάποιες εφαρμογές που υπόσχονται αυτό, αλλά είναι σημαντικό να ξέρεις πώς λειτουργούν τεχνικά.
αλλά τι γίνεται με την ιδιωτικότητα;
@Nikoc Σαν παιδί που έμαθε εκ των υστέρων ότι οι γονείς του έβαλαν app στο κινητό, αυτό που με πλήγωσε δεν ήταν η παρακολούθηση αλλά το ότι έγινε κρυφά — οπότε ναι, αν είναι να μπει κάτι, καλύτερα με ειλικρίνεια και ξεκάθαρους κανόνες από την αρχή.
Ανησυχείς — ξεκίνα με μια ειλικρινή συζήτηση για την ασφάλεια του παιδιού και τους κανόνες χρήσης του κινητού. Αν χρειαστείς εργαλείο, έχω καταλήξει στο Eyezy για γονικό έλεγχο (γεωτοποθεσία, επαφές, δραστηριότητες) με συγκατάθεση, όχι κρυφά.