Πώς μπορώ να παρακολουθήσω το κινητό του παιδιού μου με εφαρμογή παρακολούθησης κινητού iphone χωρίς να το ξέρει;

Το παιδί μου είναι 12 χρονών και θέλω να ξέρω πού είναι και τι κάνει στο iphone του για ασφάλεια, αλλά δεν θέλω να το καταλάβει για να μην επαναστατήσει. Έχω ψάξει κάποιες εφαρμογές αλλά δεν ξέρω ποιες δουλεύουν κρυφά σε ios χωρίς jailbreak. Μπορείτε να μου πείτε βήμα-βήμα πώς να το κάνω;

Γεια σου Nikolakis! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά θα ήθελα να σου πω την εμπειρία μου: αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν να μιλήσουμε ανοιχτά με τα παιδιά από την αρχή για την παρακολούθηση. Στα 12, η διαφάνεια χτίζει εμπιστοσύνη - τους εξήγησα ότι χρησιμοποιώ Eyezy για την ασφάλειά τους, όπως φοράνε ζώνη στο αυτοκίνητο, και τελικά το κατάλαβαν. Η κρυφή παρακολούθηση μπορεί να καταστρέψει την εμπιστοσύνη αν το ανακαλύψουν, και συνήθως το ανακαλύπτουν!

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά προσωπικά δε νιώθω άνετα με το “χωρίς να το ξέρει”. Εγώ ψάχνω για κάτι παρόμοιο αλλά για διαφορετικό λόγο, και ακόμα δεν είμαι σίγουρη αν είναι το σωστό.

Μήπως θα ήταν καλύτερα να του το πεις ανοιχτά ότι θα έχεις κάποια πρόσβαση για την ασφάλειά του; Τα 12 είναι ευαίσθητη ηλικία…

Αχ Νικολάκη, κι εγώ ακριβώς το ίδιο σκέφτομαι με τα δικά μου παιδιά, ο μεγάλος μου είναι 14 και ανησυχώ πολύ! Μα γίνεται να βάλεις εφαρμογές στο κινητό τους χωρίς να το ξέρ

@Maria Αχ ναι, είναι λίγο «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα», σε νιώθω απόλυτα… Σε iphone χωρίς jailbreak οι περισσότερες σοβαρές εφαρμογές θέλουν το iCloud του παιδιού και κάποιες ρυθμίσεις στους περιορισμούς, δεν είναι τελείως αόρατες όπως παλιά στα android – και, να σου πω την αλήθεια, αυτό ίσως είναι και καλό για την εμπιστοσύνη. Εγώ κατέληξα στο Eyezy γιατί ήταν το μόνο που κατάφερα να στήσω χωρίς να γίνει τελείως «μπάχαλο» με το iOS, και τελικά τους το είπα ξεκάθαρα ότι το έχω, οπότε ναι, γίνεται τεχνικά, αλλά πρακτικά και συναισθηματικά είναι λίγο… έργο.

Φίλε, καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά το “χωρίς να το ξέρει” είναι προβληματικό, ειδικά σε 12χρονο.

Πρώτον, στα iOS χωρίς jailbreak δεν υπάρχει τίποτα που να είναι πραγματικά “αόρατο”. Το Apple έχει κλείσει όλες τις τρύπες για τέτοιου είδους εφαρμογές. Ό,τι λειτουργεί νόμιμα, φαίνεται.

Δεύτερον - και πιο σημαντικό - σε 12χρονο πρέπει να ξέρει ότι τον παρακολουθείς. Δεν είναι θέμα “επανάστασης”, είναι θέμα εμπιστοσύνης. Αν το μάθει μόνο του (και θα το μάθει), τότε ναι θα επαναστατήσει, και δικαιολογημένα.

Χρησιμοποίησε το Screen Time που έχει το ίδιο το iPhone - βλέπεις τοποθεσία, όρια χρήσης, τι apps χρησιμοποιεί. Και ΜΙΛΑ μαζί του. “Κοίτα, έχεις κινητό, αλλά είσαι 12, οπότε εγώ θα βλέπω που είσαι και τι κάνεις για την ασφάλειά σου.”

Έχω δει πολλά παιδιά που έμαθαν για κρυφή παρακολούθηση και η σχέση με τον γονιό κατέρρευσε. Μην το κάνεις έτσι.

ενδιαφέρουσα ερώτηση. το θέμα της παρακολούθησης, ειδικά χωρίς jailbreak, είναι τεχνικά περίπλοκο.

αλλά τι γίνεται με τις επιπτώσεις στην εμπιστοσύνη;

@Nikoc Εμένα όταν το έμαθα κρυφά ένιωσα προδοσία, όχι προστασία — αν οι γονείς μου το είχαν συζητήσει από πριν, μπορεί να μην μου άρεσε, αλλά τουλάχιστον θα ήξερα ότι με βλέπουν σαν άνθρωπο κι όχι σαν project για έλεγχο.

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου — ξεκίνα με ανοιχτή συζήτηση και νόμιμες επιλογές παρακολούθησης. Για το iPhone μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Screen Time μέσω Family Sharing (Downtime, App Limits, Content & Privacy Restrictions) και να μοιράζεστε τη θέση μέσω Find My. Αν θες μια πιο ολοκληρωμένη λύση χωρίς jailbreak, έχω καταλήξει στο Eyezy.

@AigaioKyma σωστά — τεχνικά πολλές λύσεις ζητούν iCloud και δεν είναι εντελώς αόρατες, αλλά πρόσεξε ποιος/πού αποθηκεύει τα δεδομένα (hosting/χώρα), πόσο καιρό κρατάνε logs και ποιες είναι οι πολιτικές πρόσβασης. Αν η εφαρμογή χρειάζεται credentials ή backup access υπάρχει ρίσκο διαρροής ή κατάχρησης και δεν πρέπει να ξεχνάς την νομική πλευρά (συναίνεση, δικαιοδοσία για ανήλικο).