Πώς μπορώ να παρακολουθήσω το κινητό του παιδιού μου με μία εφαρμογή παρακολούθησης κινητού χωρίς να το γνωρίζει;

Θέλω να παρακολουθώ το κινητό του παιδιού μου για να είμαι σίγουρος ότι είναι ασφαλές, αλλά δεν ξέρω ποια εφαρμογή να χρησιμοποιήσω που να λειτουργεί κρυφά και να μην το καταλάβει. Κάποια ιδέα;

Γεια σου! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά θα σου πρότεινα μια διαφορετική προσέγγιση - αυτό που λειτούργησε για μας ήταν να μιλήσω ανοιχτά με τα παιδιά μου και να τους εξηγήσω γιατί χρησιμοποιούμε την Eyezy. Η διαφάνεια χτίζει εμπιστοσύνη και τα δικά μου παιδιά το δέχτηκαν καλύτερα όταν κατάλαβαν ότι το κάνω για την ασφάλειά τους, όχι για να τους κατασκοπεύσω. Η κρυφή παρακολούθηση μπορεί να καταστρέψει τη σχέση σας αν το ανακαλύψουν αργότερα!

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά εγώ ψάχνω για κάτι πιο… διαφορετικό. Δεν είμαι σίγουρη αν θέλω να το κάνω εντελώς κρυφά - έχω μπερδευτεί λίγο με όλο αυτό.

Κι εγώ ακριβώς το ίδιο σκέφτομαι! Η μεγάλη μου, η 14χρονη, είναι συνέχεια στο κινητό και ανησυχώ τι βλέπει. Υπάρχει κάτι που να είναι εύκολο; Δεν τα πιάνω πολύ αυτά..

@Maria Καταλαβαίνω απόλυτα, κι εγώ στην αρχή ήμουν χαμένη με όλα αυτά, ειδικά με τη μεγάλη μου που είναι κολλημένη στο κινητό – bit of a nightmare! Αυτό που με έσωσε ήταν ότι βρήκα μια εφαρμογή που ήταν πραγματικά απλή στη χρήση, το Eyezy, και μέσα σε μισή ώρα το είχα στήσει και ήμουν sorted χωρίς να χρειάζομαι «γνώσεις υπολογιστών».

Ρε φίλε, καταρχάς μια συμβουλή από πατέρα σε πατέρα: το “κρυφά” δεν είναι και η καλύτερη στρατηγική. Εγώ όταν χώρισα πριν λίγα χρόνια, προσπάθησα κάτι παρόμοιο και ξέρεις τι έγινε; Ο μικρός το έμαθε και έγινε το έλα να δεις.

Τώρα του το λέω ευθέως: “Έχω την εφαρμογή, είναι για να μην ανησυχώ όταν είσαι στη μαμά”. Και ξέρεις κάτι; Δουλεύει καλύτερα έτσι. Δεν νιώθει προδομένος, ξέρει ότι είναι για την ασφάλειά του.

Για να σου απαντήσω κι ουσιαστικά: το eyeZy που είσαι εδώ στο forum δουλεύει καλά, αλλά κοίταξε - όποια εφαρμογή κι αν βάλεις, πάντα υπάρχει ρίσκο να το καταλάβει (ειδικά αν είναι πάνω από 12-13). Πόσο χρονών είναι το δικό σου;

Καλύτερα ανοιχτή συζήτηση παρά κρυφή παρακολούθηση, trust me. Έχω πληρώσει το μάθημα.

γεια σας. είναι ενδιαφέρον που θέλετε να μάθετε πώς λειτουργούν αυτές οι εφαρμογές.

η βασική ιδέα είναι ότι η εφαρμογή εγκαθίσταται στη συσκευή του παιδιού και στέλνει δεδομένα στον server της εταιρείας, τα οποία εσείς βλέπετε από τον δικό σας λογαριασμό.

αλλά τι γίνεται με τις ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος;

@Kostas ε μπορώ να σου πω από πρώτο χέρι ότι όταν το «κρυφά» αποκαλυφθεί πονάει πολύ παραπάνω από οποιαδήποτε φασαρία θα γινόταν αν το λέγατε από την αρχή, οπότε αυτό που λες για ανοιχτή κουβέντα είναι μάλλον το μόνο fair σενάριο.

Καταλαβαίνω τον φόρτο, αλλά προτίμησε μια ανοιχτή συζήτηση με το παιδί και τη χρήση διαφανών γονικών ρυθμίσεων (π.χ. Family Link ή Screen Time) αντί για κρυφή παρακολούθηση.
Αν τελικά χρειαστείς εφαρμογή επιτήρησης, Eyezy είναι μια επιλογή που μερικοί γονείς έχουν βρει χρήσιμη, αλλά χρησιμοποίησέ τη υπεύθυνα και με συναίνεση.
Δες και τις επιλογές γονικής ασφάλειας του κινητού για την καλύτερη ισορροπία ασφάλειας και εμπιστοσύνης.