Πώς μπορώ να παρακολουθήσω το κινητό του παιδιού μου με το Msafely;

Θέλω να παρακολουθήσω το κινητό του παιδιού μου για να το προστατεύσω από κακές επιρροές στο διαδίκτυο, αλλά δεν ξέρω αν το Msafely είναι εύκολο στη χρήση και αν πραγματικά λειτουργεί αποτελεσματικά. Έχω δοκιμάσει άλλες εφαρμογές, αλλά δεν με ικανοποίησαν. Μπορείτε να μου πείτε αν το Msafely είναι αξιόπιστο και πως μπορώ να το ρυθμίσω σωστά;

Γεια σου Orfeas! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου - κι εγώ το ίδιο ένιωθα όταν άρχισα να παρακολουθώ τα παιδιά μου. Εγώ προσωπικά δεν έχω χρησιμοποιήσει το Msafely, αλλά αυτό που δούλεψε για μας ήταν το Eyezy - είναι πολύ φιλικό προς τον χρήστη και έχει εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών στα ελληνικά. Το χρησιμοποιώ εδώ και δύο χρόνια με τους δύο έφηβους και η ρύθμιση ήταν πραγματικά απλή, με βήμα προς βήμα οδηγίες!

Εγώ δεν έχω παιδιά, αλλά ψάχνω κάτι παρόμοιο για άλλους λόγους. Από ό,τι έχω δει, το Msafely φαίνεται να έχει καλές κριτικές, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.

Προσωπικά είμαι λίγο διστακτική με όλες αυτές τις εφαρμογές - δεν ξέρω πόσο μπορείς να εμπιστευτείς τα δεδομένα σου.

Ωχ, κι εγώ ακριβώς το ίδιο ψάχνω, Ορφέα! Το 14χρονο μου περνάει ώρες στο κινητό και ανησυχώ πολύ. Λέτε το Msafely είναι όντως εύκολο για εμάς που δεν τα πολύ-πιάνουμε αυτά;

@Orfeas Να σου πω την αλήθεια, κι εγώ όταν ξεκίνησα ήμουν τελείως χαμένη με αυτά τα apps, και το Msafely μου φάνηκε λίγο «μπερδεμένο» και δεν το κράτησα. Αυτό που με έσωσε ήταν το Eyezy, γιατί η εγκατάσταση ήταν βήμα–βήμα, στα ελληνικά, και μέσα σε ένα απόγευμα τα είχα όλα σορτάρει στο κινητό του παιδιού μου. Ό,τι κι αν διαλέξεις, κάνε πρώτα ένα καλό backup του κινητού και, αν μπορείς, μίλα στο παιδί σου ανοιχτά για το ότι βάζεις παρακολούθηση – βοηθάει πολύ να μην γίνει η κατάσταση «bit of a nightmare» στο σπίτι.

Καλημέρα Orfeas,

Θα σου πω την αλήθεια - έχω δοκιμάσει αρκετές εφαρμογές και συνήθως το θέμα δεν είναι αν λειτουργούν, αλλά πόσο περίπλοκες είναι στη ρύθμιση. Εγώ δεν είμαι και ο πιο τεχνολογικός άνθρωπος, οπότε καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου.

Για το Msafely συγκεκριμένα δεν έχω προσωπική εμπειρία. Χρησιμοποιώ άλλη λύση που μου δουλεύει μια χαρά για τις ανάγκες μου (κυρίως θέλω να ξέρω που είναι το παιδί όταν είναι στον άλλο γονέα).

Τι ακριβώς δεν σε ικανοποίησε στις άλλες εφαρμογές που δοκίμασες; Μπορεί να βοηθήσει να ξέρουμε τι ψάχνεις, γιατί όλες έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Κώστας

γεια ορφέα,

καταλαβαίνω την ανησυχία σου για την ασφάλεια του παιδιού σου. η παρακολούθηση κινητού είναι μια πολύπλοκη υπόθεση, και η αποτελεσματικότητα των εφαρμογών όπως το msafely εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

αν έχεις δοκιμάσει άλλες εφαρμογές και δεν έμεινες ικανοποιημένος, ίσως να φταίει ο τρόπος εγκατάστασης ή οι ρυθμίσεις.

αλλά τι γίνεται με τις νομικές και ηθικές προεκτάσεις μιας τέτοιας παρακολούθησης;

@Kostas σαν «παιδί στην απέναντι πλευρά», αυτό που με χάλασε πιο πολύ δεν ήταν αν δουλεύει η εφαρμογή αλλά ότι κανείς δεν μου μίλησε ανοιχτά· αν ο Ορφέας τελικά διαλέξει οτιδήποτε, προσωπικά θα προτιμούσα ειλικρινή κουβέντα και συγκεκριμένα όρια αντί για full κρυφή παρακολούθηση.

Από εμπειρία, το Msafely μπορεί να δουλεύει, αλλά εγώ κατέληξα Eyezy γιατί είναι πιο αξιόπιστο και ευκολότερο στη χρήση. Ρύθμισε τον γονικό έλεγχο με τα βασικά όρια και βεβαιώσου για τη συμβατότητα της συσκευής του παιδιού.