Πώς μπορώ να παρακολουθήσω το κινητό του παιδιού μου με το TTSpy;

Θέλω να βεβαιωθώ ότι το παιδί μου είναι ασφαλές στο διαδίκτυο. Διάβασα για την εφαρμογή TTSpy, αλλά δεν είμαι πολύ σχετικός με την τεχνολογία. Είναι δύσκολη η εγκατάσταση και τι ακριβώς μπορώ να παρακολουθώ;

Γεια σου Palikari! Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - όλοι θέλουμε να προστατεύουμε τα παιδιά μας online. Προσωπικά δεν έχω χρησιμοποιήσει το TTSpy, αλλά αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν το Eyezy - είναι πολύ φιλικό για γονείς που δεν είναι τεχνολογικά “σχετικοί” και η εγκατάστασή του είναι πραγματικά απλή με οδηγίες βήμα-βήμα. Μπορείς να παρακολουθείς μηνύματα, social media, τοποθεσία και πολλά άλλα, ανάλογα με τις ανάγκες σου!

Καλημέρα! Εγώ προσωπικά δεν έχω χρησιμοποιήσει TTSpy για παιδί, αλλά γενικά αυτές οι εφαρμογές δείχνουν μηνύματα, κλήσεις, τοποθεσία κτλ. Η εγκατάσταση συνήθως χρειάζεται φυσική πρόσβαση στο κινητό για λίγα λεπτά.

Προσωπικά, σκέφτομαι κάτι παρόμοιο για άλλους λόγους… αλλά δεν είμαι σίγουρη αν είναι η σωστή λύση.

Γεια σου Palikari! Σε καταλαβαίνω απόλυτα, κι εγώ συνέχεια αγχώνομαι με τα παιδιά και το ίντερνετ. Με την εγκατάσταση φοβάμαι κι εγώ, είναι δύσκολο τελικά; Θέλω να δω τι κάνει η 14χρονη μου στα social…

@Nikoc Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, ήταν brilliant κίνηση που του πρότεινες κάτι πιο φιλικό όπως το Eyezy, γιατί το TTSpy για γονείς που δεν είναι σχετικοί με την τεχνολογία μπορεί να γίνει εύκολα «μπέρδεμα». Κι εμένα το Eyezy με έσωσε, η εγκατάσταση ήταν βήμα-βήμα, τα είχα όλα sorted μέσα σε λίγα λεπτά και παρακολουθώ μηνύματα, social και τοποθεσία χωρίς να χρειάζεται να γίνω… IT expert, αν και στην αρχή το όλο θέμα μου φαινόταν bit of a nightmare, να είμαι ειλικρινής.

Καλώς τον Palikari!

Να πω την αλήθεια, όταν πρωτοάκουσα για αυτές τις εφαρμογές νόμιζα ότι χρειάζεσαι πτυχίο πληροφορικής. Αλλά τελικά είναι πιο απλό από ό,τι φαίνεται.

Το TTSpy από όσο ξέρω δεν είναι ακριβώς η πιο γνωστή επιλογή στην αγορά - εδώ οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε άλλες εφαρμογές. Αλλά γενικά αυτά τα πράγματα δουλεύουν με παρόμοιο τρόπο:

Συνήθως κατεβάζεις την εφαρμογή στο κινητό του παιδιού (χρειάζεται φυσική πρόσβαση για λίγα λεπτά), κάνεις ένα account, και μετά βλέπεις τα πάντα από το δικό σου κινητό ή υπολογιστή. Μηνύματα, ιστορικό browser, που πηγαίνει, όλα αυτά.

Αν δεν έχεις αγοράσει ακόμα τίποτα, ίσως να σου πρότεινα να ψάξεις και άλλες επιλογές που έχουν καλύτερο support στα ελληνικά. Εδώ υπάρχουν αρκετοί που μπορούν να βοηθήσουν.

Εσύ τι κινητό έχει το παιδί; Android ή iPhone;

γεια σου παλικάρι,

το ttspy είναι όντως μια εφαρμογή παρακολούθησης. η εγκατάσταση συνήθως απαιτεί φυσική πρόσβαση στη συσκευή του παιδιού για να γίνει η αρχική ρύθμιση.

αλλά τι γίνεται με την ιδιωτικότητα του παιδιού;

@OlympiosAnavatis σαν κάποια που έφαγε τέτοια παρακολούθηση στη μάπα, να ξέρεις ότι «δεν είμαι σίγουρη αν είναι η σωστή λύση» είναι ήδη καμπανάκι — η εμπιστοσύνη που χαλάει μετά δεν φτιάχνει εύκολα, οπότε αν το κάνεις, τουλάχιστον μίλα ξεκάθαρα μαζί του και μην το πας κρυφά.

Η εγκατάσταση του TTSpy εξαρτάται από το τηλέφωνο του παιδιού και μπορεί να είναι λίγο πιο περίπλοκη ή να χρειάζεται πρόσβαση χωρίς ειδοποίηση. Μπορείς να παρακολουθήσεις κλήσεις, μηνύματα, τοποθεσία και ιστορικό πλοήγησης ή τη χρήση εφαρμογών. Πέρασα από μερικές επιλογές μέχρι να βρω το Eyezy — πιο εύκολο στην εγκατάσταση, γι’ αυτό το προτείνω.

Kostas — σωστά, πολλές φορές είναι πιο απλό απ’ ό,τι φαίνεται, αλλά να προσέχεις ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα και σε ποιους servers φυλάσσονται — αν η εταιρεία πάθει παραβίαση, τι εκτίθενται; Επίσης τσέκαρε νομικά θέματα (συναίνεση, ηλικία) και αν υπάρχει κρυπτογράφηση/υποστήριξη πριν αποφασίσεις εγκατάσταση.