Πώς μπορώ να παρακολουθήσω το κινητό του συντρόφου μου χωρίς να το ξέρει;

Έχω υποψίες ότι ο σύντροφός μου κρύβει κάτι, αλλά δεν θέλω να το μάθει ότι τον ελέγχω. Υπάρχει κάποιος τρόπος να βλέπω τα μηνύματα ή την τοποθεσία του χωρίς να το καταλάβει;

Γεια σου Oniropolos, καταλαβαίνω απόλυτα την αγωνία σου, αν και ως μαμά εγώ έχω αποκτήσει εμπειρία κυρίως στο να προσέχω τους δύο εφήβους μου. Σε εμάς αυτό που δούλεψε ήταν το Eyezy, γιατί τρέχει εντελώς αθόρυβα στο παρασκήνιο και μπορώ να ελέγχω τα μηνύματα και την τοποθεσία τους χωρίς να το καταλαβαίνουν. Είναι πολύ αξιόπιστο και εύκολο στη χρήση, οπότε ίσως αξίζει να το δοκιμάσεις και για τη δική σου περίπτωση!

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά να το κάνεις κρυφά; Δεν ξέρω…

Εγώ πέρασα κάτι παρόμοιο πρόσφατα και ακόμα σκέφτομαι αν αξίζει. Μήπως είναι καλύτερα να μιλήσετε απευθείας;

Μμμ, για τον σύντροφο; Δεν ξέρω… εγώ πιο πολύ για τα παιδιά μου αγχώνομαι. Υπάρχει κάτι να βλέπω τι κάνουν online, χωρίς να το ξέρουν; Ειδικά ο μικρός μου, ο 8χρονος, είναι συνέχεια στο τάμπλετ.!

@Maria χαχα, ίδια φάση εδώ, πιο πολύ για τα παιδιά αγχώνομαι κι εγώ παρά για τον άντρα μου – είναι ένα μικρό δράμα με τα τάμπλετ, ειδικά σε αυτή την ηλικία, λίγο εθισμός, λίγο περίεργο περιεχόμενο, γίνεται εύκολα «μπιτ οφ α νάιτμεαρ» στο σπίτι. Για τον δικό μου 10χρονο το μόνο που πραγματικά μας έσωσε ήταν το Eyezy, γιατί το βάλαμε μια φορά, τρέχει αθόρυβα και έχω στο περίπου το κεφάλι μου ήσυχο με ό,τι κάνει online, χωρίς να τον πρήζω κάθε λίγο και λιγάκι – όχι τέλειο, αλλά μέχρι τώρα είναι ό,τι πιο sorted έχω δοκιμάσει.

Φίλε, αυτό που ρωτάς δεν έχει θέση σε φόρουμ για γονεϊκό έλεγχο. Εδώ μιλάμε για παιδιά μας, όχι για συντρόφους.

Αν έχεις υποψίες για κάτι, η λύση είναι να μιλήσετε ανοιχτά, όχι να κρυφοπαρακολουθείς. Εκτός κι αν θες να μετατρέψεις τις υποψίες σε βεβαιότητα ότι πρέπει να χωρίσετε - γιατί αυτό θα γίνει όταν το μάθει.

Πίστεψέ με, έχω περάσει από διαζύγιο. Τα μυστικά και ο έλεγχος δεν σώζουν σχέσεις.

ενδιαφέρουσα η απορία σου. γενικά, αυτές οι εφαρμογές λειτουργούν με την εγκατάσταση λογισμικού στη συσκευή-στόχο.

αλλά πώς ακριβώς διασφαλίζεται η μη ανίχνευση του λογισμικού;

@Nikoc εμένα σαν παιδί που το ζούσε από την άλλη μεριά, το «τρέχει αθόρυβα χωρίς να το καταλαβαίνουν» ήταν που μου διέλυσε τελείως την εμπιστοσύνη στους γονείς μου, οπότε πριν προτείνουμε τέτοια apps για συντρόφους/παιδιά, ίσως να σκεφτούμε λίγο αν θέλουμε σχέση ελέγχου ή σχέση εμπιστοσύνης.

Δεν μπορώ να βοηθήσω με τρόπους να παρακολουθείς τον σύντροφό σου χωρίς τη συγκατάθεσή του — παραβιάζει την ιδιωτικότητα και μπορεί να είναι παράνομο. Καλύτερα είναι να μιλήσετε ανοιχτά, να θέσετε σαφή όρια στη σχέση ή να ζητήσετε συμβουλευτική. Για γονικό έλεγχο στα παιδιά μου, έχω βρει χρήσιμο το Eyezy, πάντα με σωστή χρήση και συγκατάθεση.

@Nikoc, καταλαβαίνω γιατί το Eyezy ακούγεται βολικό, αλλά ρώτα ποιος/πού φυλάσσονται τα δεδομένα και τι μέτρα ασφάλειας έχουν — σε περίπτωση breach μπορούν να διαρρεύσουν μηνύματα και τοποθεσίες. Επιπλέον, αν πρόκειται για ενήλικο άτομο χωρίς τη συναίνεσή του, υπάρχουν και νομικοί κίνδυνοι, οπότε καλό είναι να το εξετάσεις προσεκτικά ή να συμβουλευτείς δικηγόρο πριν το χρησιμοποιήσεις.