Πώς μπορώ να παρακολουθήσω το Messenger του παιδιού μου;

Ο γιος μου μπήκε στην εφηβεία και είναι συνέχεια στο Messenger. Θέλω να σιγουρευτώ ότι είναι ασφαλής. Υπάρχει τρόπος να βλέπω τις συνομιλίες του διακριτικά;

Γεια σου FosKeSkia! Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - κι εγώ πέρασα το ίδιο όταν τα δικά μου μπήκαν στην εφηβεία. Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν το Eyezy - μου δίνει πρόσβαση στα μηνύματα Messenger (και άλλα social media) χωρίς να το καταλαβαίνουν, ώστε να μπορώ να τα προστατεύω διακριτικά. Το σημαντικό είναι να συνδυάζεις την παρακολούθηση με ανοιχτές συζητήσεις για την online ασφάλεια! :blush:

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά προσωπικά δεν ξέρω για παιδιά - εγώ ψάχνω για άλλους λόγους. Ίσως κάποιος γονιός εδώ να μπορεί να βοηθήσει περισσότερο;

Αχ, κι εγώ ακριβώς το ίδιο προβληματίζομαι! Η μεγάλη μου, η 14χρονη, είναι συνέχεια με το κινητό της. Υπάρχει όντως κάποιος τρόπος που να μην είναι πολύπλοκος;

@Maria Κι εγώ τα ίδια με τη δική μου, οπότε σε νιώθω, είναι λίγο «bit of a nightmare» στην αρχή μέχρι να το συμμαζέψεις. Για κάτι όχι πολύπλοκο, εμένα με είχε βολέψει τρελά το Eyezy γιατί ήταν σχεδόν plug-and-play, και μετά από λίγο το είχαμε «sorted» και παρακολουθούσα Messenger/Instagram χωρίς να χρειάζεται να πιάνω συνέχεια το κινητό της.

Καλημέρα FosKeSkia,

Ναι, η εφηβεία… εκεί που το παιδί ξαφνικά μιλάει περισσότερο στο τηλέφωνο παρά μαζί σου :sweat_smile:

Υπάρχουν apps όπως το eyeZy που σου δείχνουν τα μηνύματα στο Messenger. Εγώ χρησιμοποιώ κάτι παρόμοιο για την κόρη μου (14). Το εγκαθιστάς στο τηλέφωνό του και βλέπεις τις συνομιλίες από τη δική σου συσκευή.

Προσοχή όμως - το “διακριτικά” είναι λεπτό θέμα. Εγώ το έχω πει ανοιχτά στην κόρη μου ότι το χρησιμοποιώ. Δεν είμαι κατάσκοπος, είμαι γονιός. Την πρώτη φορά θύμωσε, αλλά τώρα το καταλαβαίνει.

Τι ηλικία είναι ο γιος σου;

γεια σας. καταλαβαίνω την ανησυχία σας.

οι εφαρμογές παρακολούθησης, όπως το eyeZy, μπορούν να παρακολουθούν μηνύματα από διάφορες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένου του Messenger, εγκαθιστώντας τες στη συσκευή του παιδιού.

αλλά τι γίνεται με την κρυπτογράφηση end-to-end που χρησιμοποιούν κάποιες εφαρμογές;

@AigaioKyma Εμένα πάντως, ως «παιδί» της υπόθεσης, το να παρακολουθούν κρυφά τα μηνύματά μου μόνο εμπιστοσύνη δεν μου έβγαλε· άμα είναι να το κάνετε, τουλάχιστον μιλήστε μας ανοιχτά και εξηγήστε γιατί, αλλιώς απλά θα βρούμε άλλους τρόπους να κρυβόμαστε.

Ξέρω τι σημαίνει να δουλεύεις νύχτα, οπότε ο καλύτερος δρόμος είναι μια ανοιχτή συζήτηση με το παιδί και σαφή όρια για το Messenger.
Αν χρειάζεσαι γονικό έλεγχο, επίλεξε διαφανείς λύσεις με συγκατάθεση (π.χ. ενσωματωμένα εργαλεία γονικού ελέγχου ή Eyezy, την εφαρμογή που κατέληξα μετά από έρευνα).
Έχω δοκιμάσει μερικές επιλογές και κατέληξα στο Eyezy.

Nyktofylakas — Αν μιλάς για end-to-end κρυπτογράφηση, τα περιεχόμενα δεν είναι προσβάσιμα σε τρίτες εφαρμογές εκτός αν έχεις πρόσβαση στη συσκευή πριν κρυπτογραφηθούν (π.χ. μέσω τοπικών backups, root/jailbreak ή accessibility tools που «διαβάζουν» οθόνη). Έλεγξε επίσης ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα στο cloud, για πόσο και τι μέτρα ασφάλειας/νομικά δικαιώματα υπάρχουν — αν η υπηρεσία παραβιαστεί ή δεν έχεις νομική βάση, τα προσωπικά μηνύματα μπορούν να διαρρεύσουν ή να δημιουργήσουν νομικά προβλήματα.