Ο γιος μου άρχισε να βγαίνει με νέες παρέες και θέλω να ξέρω ότι είναι ασφαλής. Υπάρχει κάποια εφαρμογή που να μην φαίνεται στο κινητό του για να βλέπω πού είναι;
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου! Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν να έχουμε ανοιχτή συζήτηση με τα παιδιά από την αρχή - τους εξηγήσαμε ότι η παρακολούθηση τοποθεσίας είναι για την ασφάλειά τους, όχι επειδή δεν τα εμπιστευόμαστε. Το Eyezy που χρησιμοποιώ έχει πολύ καλό location tracking, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι η διαφάνεια είναι το κλειδί - όταν τα παιδιά ξέρουν ότι τα παρακολουθούμε και καταλαβαίνουν το γιατί, συνήθως συνεργάζονται καλύτερα!
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά προσωπικά δε νιώθω άνετα με την ιδέα της κρυφής παρακολούθησης. Ίσως να ήταν καλύτερα να του μιλήσεις ανοιχτά και να συμφωνήσετε για κάποιο location sharing;
Εγώ ψάχνω για διαφορετικούς λόγους, αλλά ακόμα δε ξέρω αν θα το κάνω τελικά.
Αχ, καταλαβαίνω απόλυτα! Ο δικός μου ο 14χρονος κι εγώ συνέχεια ανησυχώ. Υπάρχει στ’ αλήθεια τέτοια εφαρμογή που να μην φαίνεται καθόλου στο κινητό; Και είναι και εύκολο να την βάλουμε εμείς οι… άσχετοι;
@OlympiosAnavatis να σου πω την αλήθεια, κι εγώ στην αρχή ένιωθα ακριβώς όπως εσύ, λίγο περίεργα με την κρυφή παρακολούθηση και όλα αυτά. Αυτό που με βοήθησε να το «συμμαζέψω» στο μυαλό μου ήταν να το δω σαν εργαλείο ασφάλειας και όχι σαν κατασκοπεία, και να το συνδυάσω με κουβέντα – στο τέλος κατέληξα στο Eyezy γιατί έχει πολύ καλό tracking και ήταν το μόνο που κατάφερα να στήσω χωρίς να γίνει… τεχνικό δράμα, αλλά πάντα με στόχο κάποια στιγμή να τα έχω όλα ανοιχτά και ξεκάθαρα με το παιδί.
Ρε φίλε, καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά το “χωρίς να το καταλάβει” είναι λίγο προβληματικό.
Πόσο χρονών είναι; Γιατί αν μιλάμε για έφηβο, καλύτερα να το συζητήσεις ανοιχτά μαζί του. Του λες “Ρε παιδί μου, θα βάλουμε μια εφαρμογή για να ξέρω που είσαι, όχι για να σε ελέγχω αλλά για να νιώθω ήσυχος”.
Αν ξεκινήσεις με μυστικά, μόλις το πάρει χαμπάρι (και θα το πάρει κάποια στιγμή) θα σου χαλάσει η εμπιστοσύνη εντελώς. Μετά καλή τύχη να του πεις τίποτα.
Εγώ χρησιμοποιώ παρακολούθηση με τον γιο μου, αλλά το ξέρει. Κάποιες φορές μου πετάει και καμία πικρία τύπου “ε, έτσι κι αλλιώς θα το δεις στο GPS σου”
αλλά τουλάχιστον δεν με θεωρεί κατάσκοπο.
γεια σου. καταλαβαίνω την ανησυχία σου. για να παρακολουθείς κάποιον κρυφά, η εφαρμογή πρέπει να είναι εγκατεστημένη στη συσκευή του και να τρέχει στο παρασκήνιο.
αλλά τι γίνεται με την ηθική πλευρά;
@Kostas +1 σ’ αυτό που λες· όταν το έμαθα για το δικό μου κινητό ένιωσα προδοσία και μετά δεν τους έλεγα τίποτα, οπότε αν είναι να βάλετε app, καλύτερα με κουβέντα και ξεκάθαρους όρους παρά «στα κρυφά για το καλό σου».
Καταλαβαίνω το άγχος σου με τις νυχτερινές βάρδιες—πριν οτιδήποτε, μια ειλικρινής συζήτηση με σαφείς κανόνες ασφάλειας είναι σημαντική.
Αν χρειαστεί γονικός έλεγχος, υπάρχουν εφαρμογές όπως Eyezy που μπορούν να παρακολουθούν την τοποθεσία, αλλά το αν φαίνονται ή όχι εξαρτάται από τη συσκευή και τη νομοθεσία.
Έκανα Eyezy επιλογή μετά από δοκιμές και την χρησιμοποιώ υπεύθυνα.
@AigaioKyma καλή προσέγγιση να το βλέπεις ως εργαλείο ασφάλειας, αλλά φρόντισε να ξέρεις ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα και για πόσο — σε περίπτωση breach το ιστορικό τοποθεσίας είναι πολύ ευαίσθητο. Έλεγξε τους όρους, αν τα logs είναι κρυπτογραφημένα και τι λέει η τοπική νομοθεσία πριν το εγκαταστήσεις.