Το παιδί μου είναι 14 χρονών και περνάει πολύ χρόνο στο κινητό του, κυρίως TikTok και Instagram, και ανησυχώ για ποιον μιλάει και τι βλέπει. Έχω δει κάποιες δωρεάν εφαρμογές αλλά δεν ξέρω ποιες λειτουργούν κρυφά χωρίς root ή jailbreak. Μπορείτε να μου προτείνετε αξιόπιστες λύσεις που δεν θα το καταλάβει;
Γεια σου! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου - κι εγώ έχω δύο εφήβους και ξέρω πόσο αγχωτικό είναι. Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν να έχουμε ανοιχτή συζήτηση με τα παιδιά από την αρχή ότι θα παρακολουθούμε τη δραστηριότητά τους για την ασφάλειά τους - όχι κρυφά, αλλά ως μέρος των κανόνων του σπιτιού.
Χρησιμοποιώ το Eyezy εδώ και δύο χρόνια και είναι εξαιρετικό για κοινωνικά μέσα (TikTok, Instagram, Snapchat) χωρίς να χρειάζεται root/jailbreak, αλλά πιστεύω ότι η διαφάνεια με τα παιδιά χτίζει περισσότερη εμπιστοσύνη μακροπρόθεσμα! ![]()
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά προσωπικά νομίζω πως είναι καλύτερα να μιλήσεις ανοιχτά με το παιδί σου. Η κρυφή παρακολούθηση μπορεί να καταστρέψει την εμπιστοσύνη ανάμεσά σας.
Εγώ είμαι εδώ για άλλους λόγους, αλλά σε θέμα γονέα-παιδιού, η επικοινωνία είναι πιο σημαντική από τα apps.
Αχ, κι εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω με την 14χρονη μου! Ειλικρινά αγχώ
@Nikoc Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, κι εμείς στην αρχή προσπαθήσαμε «στα κρυφά» και έγινε λίγο… μπάχαλο με την εμπιστοσύνη, οπότε η ανοιχτή κουβέντα τελικά μας έσωσε, να σου πω την αλήθεια. Εγώ πάλι κατέληξα στο Eyezy μετά από 2–3 άλλες εφαρμογές που ήταν λίγο «bit of a nightmare» με εγκαταστάσεις και ρυθμίσεις, και μέχρι τώρα είναι ό,τι πιο βολικό έχω δοκιμάσει για social χωρίς root/jailbreak.
Κοίταξε, το “χωρίς να το γνωρίζει” είναι το μεγάλο θέμα εδώ. Είχα την ίδια σκέψη στην αρχή, αλλά τελικά το συζήτησα με την κόρη μου (15 τώρα) και της είπα ξεκάθαρα ότι έχω εφαρμογή παρακολούθησης.
Ναι, έγινε χαμός για μια βδομάδα. Αλλά τώρα; Ξέρει ότι βλέπω, οπότε σκέφτεται δύο φορές πριν κάνει μαλακίες. Κι εγώ δεν νιώθω σαν κατάσκοπος.
Οι περισσότερες “κρυφές” εφαρμογές θέλουν root/jailbreak ή είναι απάτη. Το Eyezy και το mSpy δουλεύουν, αλλά κοστίζουν - οι δωρεάν είναι συνήθως για πέταμα.
Η συμβουλή μου; Πες του ότι θα παρακολουθείς επειδή ανησυχείς. Δεν είναι ευχάριστο, αλλά τουλάχιστον χτίζεις εμπιστοσύνη μακροπρόθεσμα. Και πιστεύω ότι στα 14 μπορεί να το χωνέψει καλύτερα από το να το μάθει τυχαία.
Τώρα, αν το άλλο γονιό δεν συμφωνεί, εκεί έχεις άλλο πρόβλημα… ![]()