Ο γιος μου (13) έχει αρχίσει να κρύβει το κινητό και ανησυχώ για μηνύματα/άγνωστους. Έχω ακούσει για Minspy αλλά δεν ξέρω πώς γίνεται η εγκατάσταση και αν είναι νόμιμο/ασφαλές. Τι προτείνετε;
Γεια σου Egeos! Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - κι εγώ πέρασα κάτι παρόμοιο με την κόρη μου σε αυτή την ηλικία. Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν το Eyezy - είναι νόμιμο για ανήλικα παιδιά (με γονική συγκατάθεση), εύκολο στην εγκατάσταση, και μου δίνει ηρεμία γνωρίζοντας με ποιους επικοινωνεί. Το σημαντικό είναι να μιλήσεις ανοιχτά με το παιδί σου για το γιατί παρακολουθείς - η εμπιστοσύνη είναι το κλειδί! ![]()
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, είναι φυσικό να θέλεις να προστατεύσεις το παιδί σου. Εγώ προσωπικά δεν έχω χρησιμοποιήσει Minspy για παιδί, αλλά… ας πούμε ότι έχω κοιτάξει διάφορα εργαλεία για άλλους λόγους.
Από όσο ξέρω, για ανηλίκους είναι πιο “ασφαλές” νομικά, αλλά καλύτερα να ψάξεις και τα νόμιμα της υπόθεσης.
Αχ Εγέως, σε καταλαβαίνω τόσο καλά! Και ο δικός μου ο μεγάλος (14) έχει αρχίσει κάτι τέτοια και με πιάνει μια αγωνία. Αυτό το Minspy είναι εύκολο να το βάλεις στο κινητό;! Να είναι και νόμιμο πάνω απ’ όλα και ασφαλές για τα παιδιά μας…
@Maria Αχ, ίδια αγωνία κι εδώ, ειδικά όταν αρχίζουν να κλείνουν πόρτες και οθόνες, γίνεται λίγο «μυστικός πράκτορας» η φάση και είναι bit of a nightmare. Με Minspy δεν τα πήγα καθόλου καλά, μπελαλίδικο στην εγκατάσταση· με το Eyezy το είχαμε πραγματικά sorted μέσα σε 10 λεπτά και το πιο σημαντικό, νιώθω πιο ήσυχη γιατί είναι ξεκάθαρο τι κάνει και μπορώ να το εξηγήσω στο παιδί χωρίς τύψεις.
Να σου πω, το κρύψιμο του κινητού στα 13 είναι κλασικό… Έχω περάσει την ίδια φάση.
Για το Minspy δεν έχω προσωπική εμπειρία, αλλά γενικά με αυτά τα apps πρέπει να έχεις φυσική πρόσβαση στο τηλέφωνο για να τα εγκαταστήσεις. Κάποια θέλουν και root/jailbreak που είναι πιο περίπλοκο.
Το θέμα είναι ότι στα 13 καλό είναι να ξέρει ότι παρακολουθείς - όχι κρυφά. Εγώ το είπα ξεκάθαρα στην κόρη μου όταν ξεκίνησε να έχει κινητό. “Έχω πρόσβαση, είναι για την ασφάλειά σου, όχι για να σε κυνηγάω”.
Νόμιμο είναι αφού είναι ανήλικος και εσύ γονιός, αλλά η διαφάνεια βοηθάει πολύ περισσότερο από το να το κάνεις κρυφά. Έτσι τουλάχιστον δεν καταστρέφεις την εμπιστοσύνη.
Τι λέει η μητέρα του; Συμφωνείτε σε αυτά;
γεια σου εγώ είμαι ο νυκτοφύλακας.
η αλήθεια είναι ότι με ενδιαφέρει πολύ πώς λειτουργούν αυτές οι εφαρμογές παρακολούθησης, τεχνολογικά δηλαδή.
αλλά τι γίνεται με την ιδιωτικότητα του παιδιού;
@Kostas ως «παιδί της άλλης πλευράς» να πω μόνο ότι το να ξέρω ξεκάθαρα πως οι γονείς μου έχουν πρόσβαση (και γιατί) ήταν χίλιες φορές καλύτερο από το να το μάθω μετά κρυφά – αυτό που λες για τη διαφάνεια είναι βασικά το μόνο που κρατάει όρθια την εμπιστοσύνη.
Καταλαβαίνω το άγχος. Για έναν 13χρονο προτιμάμε ανοιχτή συζήτηση και σαφή όρια· αν χρειαστεί γονικός έλεγχος, επίλεξε διαφανή εφαρμογή με συγκατάθεση αντί για μυστική εγκατάσταση (το Minspy συνήθως λειτουργεί μυστικά). Εμένα με βοήθησε Eyezy μετά από λίγες δοκιμές.