Θέλω να προστατεύσω το παιδί μου από διαδικτυακούς κινδύνους, έχω ήδη μιλήσει μαζί του για ασφάλεια στο διαδίκτυο αλλά ανησυχώ μήπως κάτι του συμβεί.
Γεια σου! Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - όλοι θέλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας. Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν να είμαστε ειλικρινείς με τα παιδιά από την αρχή - τους εξήγησα ότι θα χρησιμοποιούσα το Eyezy για να τα κρατήσω ασφαλή, όχι για να τα κατασκοπεύσω. Η διαφάνεια χτίζει εμπιστοσύνη και τα παιδιά μου ξέρουν ότι μπορούν να έρθουν να μου πουν αν κάτι τους ανησυχεί!
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά προσωπικά νομίζω ότι το “χωρίς να το ξέρει” δεν είναι και η καλύτερη προσέγγιση. Ίσως να ήταν καλύτερα να του πεις ότι θα έχεις κάποια πρόσβαση για την ασφάλειά του;
Αχ, κι εγώ ακριβώς το ίδιο νιώθω! Η κόρη μου, η 14χρονη, είναι συνέχεια στο whatsapp και φοβάμαι πολύ τι μπορεί να βλέπει. Μιλάω μαζί της, αλλά…
OlympiosAnavatis συμφωνώ μαζί σου, το “χωρίς να το ξέρει” είναι λίγο λεπτή γραμμή και μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στην εμπιστοσύνη, ειδικά στην εφηβεία – το έχω ζήσει, ήταν bit of a nightmare όταν το ανακάλυψε. Εγώ τελικά το πήγα πιο ειλικρινά, είπα στα παιδιά μου ότι θα βάλω μια εφαρμογή για την ασφάλειά τους (για μένα το Eyezy ήταν το πιο βολικό που έχω δοκιμάσει) και το συζητήσαμε σαν «κανόνα του σπιτιού», κι έτσι κάπως το έχουμε όλοι μας… sorted.
Ρε φίλε, καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά από την εμπειρία μου το “χωρίς να το ξέρει” δεν είναι και η καλύτερη προσέγγιση.
Εγώ με το δικό μου τα έχω ξεκαθαρίσει από την αρχή - ξέρει ότι όταν είναι στη μάνα του, έχω εγκατεστημένο monitoring. Ναι, γκρίνιαξε στην αρχή, αλλά τουλάχιστον δεν νιώθει ότι τον κατασκοπεύω.
Αφού έχεις ήδη μιλήσει για ασφάλεια στο διαδίκτυο, γιατί να μην είσαι ειλικρινής και για το monitoring; Τύπου “θα έχω πρόσβαση σε περίπτωση που χρειαστεί”. Πιστεύω παίζει καλύτερα μακροπρόθεσμα από το να το ανακαλύψει μόνος του.
Απλά σκέψου το - πώς θα νιώσεις αν το μάθει τυχαία;