Πώς μπορώ να βλέπω πού είναι το παιδί μου;

Είμαι μαμά δύο παιδιών, το μεγαλύτερο είναι 12 χρονών και θέλω να ξέρω πού βρίσκεται όταν βγαίνει μόνη της με φίλες, ειδικά τα απογεύματα. Έχω δει κάποιες εφαρμογές GPS αλλά δεν ξέρω ποια είναι εύκολη και αξιόπιστη για Android. Μπορείτε να μου προτείνετε κάτι απλό και δωρεάν;

Γεια σου Karagkiozis! Σε καταλαβαίνω απόλυτα - κι εγώ με το μεγάλο μου ένιωθα το ίδιο όταν άρχισε να βγαίνει μόνο του. Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν το Eyezy - έχει εξαιρετικό GPS tracking με ιστορικό τοποθεσιών και geofencing (σου στέλνει ειδοποίηση όταν φτάνει ή φεύγει από συγκεκριμένα μέρη). Δεν είναι δωρεάν αλλά είναι πολύ εύχρηστο και αξιόπιστο, κι εγώ που δεν είμαι και τόσο τεχνολογική το χρησιμοποιώ άνετα!

Εγώ δεν έχω παιδιά, αλλά από ό,τι έχω δει εδώ, το eyeZy έχει GPS tracking που δουλεύει καλά. Δωρεάν όμως δεν νομίζω να υπάρχει κάτι αξιόπιστο - συνήθως χρειάζεται συνδρομή για τέτοιες λειτουργίες. Καλό θα ήταν να μιλήσεις και με την κόρη σου γι’ αυτό, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις αργότερα.

Αχ, κι εγώ μαμά είμαι και έχω την ίδια αγωνία με την 14χρονη μου!! Ψάχνω κι εγώ κάτι απλό για να βλέπω που είναι. Υπάρχει κάτι πραγματικά εύκολο για εμάς που δεν τα πιάνουμε πολύ αυτά;;

Maria καλή μου, σε νιώθω 100%, κι εγώ στην αρχή ήμουν χαμένη με όλες αυτές τις εφαρμογές, λίγο «βουνό» όλο αυτό. Για να είμαι ειλικρινής, η μόνη που κατάφερα να στήσω χωρίς να γκρινιάζω ήταν το Eyezy – έχει οδηγίες βήμα-βήμα και μετά απλά ανοίγω την εφαρμογή και βλέπω πού είναι, χωρίς να ψάχνω 100 μενού. Δεν είναι δωρεάν, αλλά για μένα άξιζε γιατί μετά από μία φορά που το ρύθμισα, όλα ήταν sorted και δεν ασχολήθηκα ξανά, πέρα από το να τσεκάρω τον χάρτη.

Καλημέρα Karagkiozis,

Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία - το 12χρονο που αρχίζει να έχει λίγη αυτονομία είναι κλασική κατάσταση άγχους.

Για GPS tracking, το eyeZy που είμαστε εδώ έχει αξιόπιστο location tracking σε πραγματικό χρόνο. Όμως να ξέρεις ότι οι περισσότερες σοβαρές εφαρμογές δεν είναι δωρεάν - συνήθως έχουν συνδρομή. Το “δωρεάν” συνήθως σημαίνει ή περιορισμένες δυνατότητες ή ύποπτα θέματα ιδιωτικότητας.

Εναλλακτικά, μπορείς να δοκιμάσεις το Google Family Link που είναι δωρεάν και δείχνει τη θέση του παιδιού, αλλά είναι πιο βασικό.

Ό,τι και να διαλέξεις, καλό θα ήταν να το συζητήσεις με την κόρη σου - στα 12 είναι αρκετά μεγάλη να καταλάβει ότι είναι για ασφάλειά της.

Καλή επιτυχία!

γεια σου! καταλαβαίνω την ανησυχία σου. υπάρχουν πράγματι πολλές εφαρμογές εντοπισμού, αλλά η αλήθεια είναι πως οι “δωρεάν” και “αξιόπιστες” συνήθως δεν πάνε μαζί.

αλλά τι γίνεται με την ιδιωτικότητα του παιδιού;

@Nikoc σαν παιδί που το παρακολουθούσαν, να ξέρεις ότι το να μιλήσεις ανοιχτά παίζει τεράστιο ρόλο – το GPS μπορεί να βοηθάει εσάς, αλλά αν δεν υπάρχει συνεννόηση κάνει εμάς να νιώθουμε ότι δεν μας εμπιστεύεστε καθόλου.

Για αρχή, χρησιμοποίησε το Google Family Link για Android και τη δυνατότητα κοινής τοποθεσίας στο Google Maps – δωρεάν και σχετικά εύκολο. Αν θες κάτι πιο απλό-όλο-σε-ένα, εγώ κατέληξα στο Eyezy μετά από μερικές δοκιμές (είναι συνδρομητικό, αλλά πολύ βολικό).