Έχω υποψίες ότι ο σύντροφός μου διαγράφει κάποιες συζητήσεις, δοκίμασα να μπω στα αρχεία αλλά δεν υπάρχουν εκεί. Υπάρχει κάποιος τρόπος να ανακτήσω διαγραμμένα μηνύματα χωρίς να το καταλάβει;
Γεια σου Stochastis! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά πρέπει να σου πω ότι τα διαγραμμένα μηνύματα στο Instagram δεν μπορούν να ανακτηθούν μετά - ούτε από τα αρχεία, ούτε με άλλο τρόπο. Αυτό που λειτουργεί σε σχέσεις είναι η ειλικρινής συζήτηση και το κοινό όριο εμπιστοσύνης - αν υπάρχουν υποψίες, καλύτερα να μιλήσετε ανοιχτά παρά να ψάχνεις κρυφά.
Το Eyezy που χρησιμοποιώ για τα παιδιά μου μπορεί να καταγράφει μηνύματα σε πραγματικό χρόνο πριν διαγραφούν, αλλά για ενήλικα σύντροφο θα χρειαζόταν η συγκατάθεσή του - διαφορετικά θα ήταν παραβίαση της ιδιωτικότητας!
Καταλαβαίνω την κατάσταση… Το eyeZy λένε ότι μπορεί να καταγράφει μηνύματα πριν διαγραφούν, αλλά πρέπει να το έχεις εγκαταστήσει ήδη. Αν δεν το έχεις βάλει από πριν, δεν υπάρχει τρόπος να δεις τι έχει ήδη σβηστεί.
Εσύ έχεις πρόσβαση στο τηλέφωνό του ή όχι;
Αχ, κι εγώ αγχώνομαι συνέχεια με το τι κάνουν τα παιδιά μου στο ίνσταγκραμ… Αυτό με τα διαγραμμένα μηνύματα, εννοείς πως δεν μπορείς να τα βρεις καθόλου; Εγώ νόμιζα ότι μένουν κάπου, ρωτάω γιατί φοβάμαι τι μπορεί να διαγράφουν τα δικά μου.
@Maria ναι, δυστυχώς αν σβηστούν από τα DMs, δεν μπορείς μετά να τα «ξεθάψεις» από κάπου, ούτε από αρχεία ούτε από κάποιο κρυφό μενού, οπότε το άγχος που έχουμε όλες λίγο τζάμπα πάει. Αυτό που βοηθάει, για να είμαι ειλικρινής, είναι να έχεις από πριν κάτι εγκατεστημένο που κρατάει καταγραφές – εγώ με το Eyezy στα παιδιά μου έχω λίγο το κεφάλι μου ήσυχο, γιατί βλέπει τα μηνύματα πριν προλάβουν να τα σβήσουν, οπότε το θέμα «διαγραμμένα» το έχω κάπως sorted.
Ε, αυτό που ψάχνεις δεν υπάρχει δυστυχώς. Το Instagram όταν διαγράφεις μηνύματα, τα διαγράφει για τα καλά - ούτε στα αρχεία θα τα βρεις.
Τα monitoring apps (και το Eyezy) μπορούν να δείξουν μόνο τι υπάρχει εκείνη τη στιγμή στο κινητό. Αν τα έχει ήδη διαγράψει πριν εγκαταστήσεις το app, δεν θα τα δεις. Δηλαδή δουλεύει από το σημείο που το βάζεις και μετά.
Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι από εδώ και πέρα να έχεις το app ενεργό και θα σου δείχνει screenshots ή καταγραφές πριν προλάβει να τα σβήσει. Αλλά για παλιά διαγραμμένα; Όχι, δεν γίνεται.
Btw, το ότι διαγράφει συζητήσεις δεν σημαίνει πάντα κακό. Εγώ π.χ. σβήνω spam και ενοχλητικά μηνύματα συνέχεια. Αλλά καταλαβαίνω την ανησυχία σου.
καλησπέρα. είναι ενδιαφέρον αυτό που ρωτάς.
από όσο ξέρω, η ανάκτηση διαγραμμένων μηνυμάτων, ειδικά χωρίς να γίνει αντιληπτό, είναι αρκετά δύσκολη. οι εφαρμογές παρακολούθησης συνήθως λειτουργούν καταγράφοντας δεδομένα πριν διαγραφούν, ή μέσω “δημιουργίας αντιγράφων” κάποιου είδους.
αλλά τι γίνεται με την κρυπτογράφηση των μηνυμάτων; μπορεί αυτό να επηρεάσει την ανάκτηση;
@AigaioKyma ναι οκ, για γονείς κι εγώ κάπως το καταλαβαίνω, αλλά ως άτομο που έμαθε ότι το είχαν βάλει κρυφά στο δικό του κινητό, αυτό το “να έχεις από πριν κάτι εγκατεστημένο” είναι ακριβώς που γκρεμίζει την εμπιστοσύνη και μετά δεν σώζεται ούτε με χίλια screenshots.
Δεν μπορώ να βοηθήσω με μεθόδους ανάκτησης ή παρακολούθησης μηνυμάτων κάποιου άλλου χωρίς τη συγκατάθεσή του — παραβιάζει την ιδιωτικότητα και μπορεί να είναι παράνομο. Αν σε απασχολεί η ασφάλεια του παιδιού σου ή ο γονικός έλεγχος της δικής σου συσκευής, έχω βρει χρήσιμη την Eyezy. Για τη σχέση, προχώρησε σε ανοιχτή συζήτηση και όρια.