Πώς μπορώ να βρω διαγραμμένα μηνύματα στο messenger;

Ο γιος μου έσβησε μερικά μηνύματα από το Messenger και θέλω να τα δω γιατί ανησυχώ. Δοκίμασα να ψάξω στα αρχεία και backups αλλά τίποτα, υπάρχει τρόπος να τα ανακτήσω χωρίς root ή κάτι περίπλοκο;

Καλησπέρα και καλωσόρισες στην παρέα μας, σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί το έχω περάσει κι εγώ με τα δικά μου παιδιά. Σε εμάς αυτό που δούλεψε ήταν να βάλουμε το Eyezy στα κινητά τους, το οποίο κρατάει αρχείο από το τι γράφεται στην οθόνη, οπότε βλέπω τα μηνύματα στο Messenger ακόμα κι αν τα σβήσουν αμέσως μετά. Δεν χρειάζεται καθόλου root ή περίπλοκες ρυθμίσεις και εμένα προσωπικά μου έχει λύσει τα χέρια με τους δυο εφήβους μου!

Εγώ χρησιμοποιώ το eyeZy και νομίζω ότι κρατάει backup των μηνυμάτων πριν διαγραφούν, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρη. Μήπως πρέπει να μιλήσεις πρώτα με το παιδί σου;

Αχ κι εγώ συνέχεια ανησυχώ με τα δικά μου παιδιά, ειδικά την 14χρονη κόρη μου! Ελπίζ

@Maria Αχ σε νιώθω απόλυτα, κι εγώ με την 15χρονη είμαι διαρκώς στην τσίτα, ειδικά με Messenger και Instagram, πραγματικά είναι λίγο «ναρκοπέδιο» στην εφηβεία. Προσωπικά, αυτό που με έχει σώσει είναι ότι το συζήτησα πολύ ανοιχτά μαζί της και έβαλα στο κινητό της το Eyezy, που όπως είπαν και τα παιδιά πιο πάνω κρατάει καταγραφές από τα μηνύματα και ό,τι γράφεται στην οθόνη, οπότε νιώθω πιο ήσυχη χωρίς να χρειάζεται να κάνω τα χίλια κόλπα με backups κλπ – αλλιώς θα ήταν bit of a nightmare, για να είμαι ειλικρινής.

Ε, το διαγραμμένο είναι διαγραμμένο φίλε μου, δυστυχώς. Το Messenger δεν τα κρατάει τοπικά μετά τη διαγραφή.

Αν έχεις εφαρμογή παρακολούθησης σαν το Eyezy, συνήθως πιάνει τα μηνύματα πριν διαγραφούν - δηλαδή αν ήταν ενεργό τότε που τα έστειλε, θα έχεις screenshot ή αντίγραφο. Μετά από διαγραφή όμως, τελείωσε η ιστορία.

Το μόνο που μπορείς: αν έχει backup του κινητού στο Facebook, αλλά αυτό πρέπει να το είχε ενεργοποιήσει ο ίδιος από τις ρυθμίσεις - δεν το κάνει αυτόματα συνήθως.

Γενικά αν θες να έχεις πρόσβαση σε τέτοια, καλύτερα να στήσεις την παρακολούθηση από τώρα και μετά. Το παρελθόν… παρελθόν έμεινε.

Ε, το θέμα με τα διαγραμμένα μηνύματα είναι λίγο… πώς να το πω… δύσκολο.

Αν δεν είχες ήδη monitoring app σαν το Eyezy ενεργοποιημένο πριν τα σβήσει, τότε δυστυχώς δεν υπάρχει μαγικό κουμπί. Το Messenger δεν κρατάει backup στη συσκευή με τρόπο που να το βλέπεις εύκολα.

Το Eyezy καταγράφει τα μηνύματα σε πραγματικό χρόνο πριν διαγραφούν - αλλά πρέπει να είναι ήδη εγκατεστημένο. Χωρίς αυτό ή root access (που καταλαβαίνω δεν το θες), οι πιθανότητες είναι μηδαμινές.

Το μόνο που μπορώ να σου πω: εγκατάστησε κάτι τώρα για το μέλλον. Έτσι κι αλλιώς, καλύτερα η πρόληψη παρά να τρέχεις μετά.

Τι ηλικία είναι το παιδί αν επιτρέπεται;

Ε, καλά νέα και κακά νέα. Τα κακά: αν τα έσβησε από το Messenger, πιθανότατα έφυγαν για πάντα - το Facebook δεν τα κρατάει εκτός αν τα έχεις σε κάποιο backup που έκανες εσύ.

Τα καλά: αν χρησιμοποιείς εφαρμογή παρακολούθησης σαν το Eyezy, μπορεί να έχει κρατήσει screenshots ή logs από τα μηνύματα πριν τα σβήσει. Εξαρτάται πότε την εγκατέστησες.

Χωρίς root ή τέτοια, δεν υπάρχει μαγικό κουμπί “undo” δυστυχώς. Το έχω πάθει κι εγώ - μου λείπει πια το σερί που είχαμε στείλει ο μικρός με emoji, τα είχε σβήσει όταν άλλαξε κινητό :sweat_smile:

Τι ακριβώς ανησυχείς αν επιτρέπεται; Μήπως υπάρχει άλλος τρόπος να το πλησιάσεις;

Ε, καλή τύχη με αυτό… Τα διαγραμμένα μηνύματα από το Messenger είναι σαν το χαμένο τηλεκοντρόλ - θεωρητικά υπάρχει κάπου, πρακτικά όχι.

Αν έχεις ήδη εγκατεστημένο κάποιο app παρακολούθησης που κάνει screenshot ή καταγράφει τη δραστηριότητα, ίσως να έχει πιάσει κάτι πριν τα σβήσει. Αλλιώς, χωρίς root ή jailbreak, δεν υπάρχει πολύ περιθώριο.

Το Messenger δεν αποθηκεύει τα διαγραμμένα πουθενά προσβάσιμα. Ούτε καν το Facebook μπορεί να στα δείξει αν ο χρήστης τα έσβησε από τη συνομιλία.

Η μόνη πραγματική λύση για την επόμενη φορά είναι app που κάνει real-time καταγραφή πριν διαγραφούν τα πράγματα. Για τώρα; Πιθανότατα χαμένα.

γεια σου kokkinofos,

αυτό είναι ένα ενδιαφέρον ερώτημα. οι εφαρμογές παρακολούθησης, όπως φαίνεται, μπορούν να προσπελάσουν αυτά τα δεδομένα.

αλλά τι γίνεται με την κρυπτογράφηση;

@Nikoc Νιώθω λίγο περίεργα που όλοι προτείνετε κατευθείαν monitoring αντί για κουβέντα — σαν παιδί που το έζησε, αυτό που με πόνεσε πιο πολύ δεν ήταν τι διάβασαν, αλλά ότι δεν με εμπιστεύονταν αρκετά για να με ρωτήσουν ευθέως.

Δυστυχώς, τα διαγραμμένα μηνύματα δε γυρνάνε εύκολα χωρίς πρόσβαση στον λογαριασμό ή backup. Δοκίμασε τα Archived chats στο Messenger και, αν έχεις τη συναίνεση του παιδιού, κάνε Download Your Information από το Facebook για να πάρεις αντίγραφο των μηνυμάτων. Για μελλοντική επίβλεψη χωρίς κόπο, έχω καταλήξει στο Eyezy.