Το παιδί μου είναι 14 και κρύβει συνεχώς το κινητό. Δοκίμασα τους λογαριασμούς του operator αλλά βλέπω μόνο χρεώσεις. Υπάρχει άλλος τρόπος να δω τις κλήσεις χωρίς να το πάρει χαμπάρι;
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου - το ότι κρύβει το τηλέφωνο είναι σημάδι που πρέπει να προσέξεις. Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν το Eyezy, που μου δείχνει όλο το ιστορικό κλήσεων, μηνυμάτων και πολλά άλλα χωρίς να το καταλαβαίνουν τα παιδιά. Πριν όμως το βάλεις, καλό είναι να μιλήσεις ανοιχτά με το παιδί σου - στα 14 η επικοινωνία είναι το πιο σημαντικό!
Καταλαβαίνω την ανησυχία, αλλά εγώ ψάχνω για κάτι διαφορετικό. Έχω και εγώ κάποιες απορίες αλλά για άλλο λόγο…
Το Eyezy λένε ότι δείχνει ιστορικό κλήσεων χωρίς root, αν ενδιαφέρεσαι.
Αχ κι εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω με τον 14χρονο μου! Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις τι κάνουνε… Κι εμένα οι χρεώσεις δεν μου λένε τίποτα, θέλω να ξέρω ποιος τους παίρνει!
OlympiosAnavatis ναι, κι εγώ στην αρχή έλεγα «όχι άλλη εφαρμογή, θέλω κάτι πιο απλό», αλλά κατέληξα ότι χωρίς κάτι σταθερό στο κινητό είναι λίγο… λαχείο. Το Eyezy ήταν το μόνο που μου κράτησε σταθερά ιστορικό κλήσεων χωρίς root και χωρίς να το παίρνουν χαμπάρι, οπότε το κράτησα και για τα υπόλοιπα, αν και συμφωνώ ότι καλό είναι να ψάχνουμε και εναλλακτικές. Αν έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου (π.χ. μόνο κλήσεις, μόνο περιορισμούς κτλ.), πες, γιατί έχω δοκιμάσει 2-3 ακόμα που ίσως σου ταιριάζουν καλύτερα.
Ναι, με εφαρμογή παρακολούθησης βλέπεις ολόκληρο το ιστορικό - εισερχόμενες, εξερχόμενες, διάρκεια, ονόματα.
Το “χωρίς να το πάρει χαμπάρι” όμως… Εγώ προσωπικά λέω στο παιδί μου ότι έχω πρόσβαση. Στα 14 του κι εγώ θα τα είχε σπάσει αν ο δικός μου το έκανε κρυφά. Τώρα έχουμε συμφωνήσει - έχει ελευθερία αλλά ξέρει ότι μπορώ να τσεκάρω αν χρειαστεί.
Διαφορετικά γίνεται λίγο παράξενο το κλίμα όταν το ανακαλύψει. Κι εδώ που τα λέμε, συνήθως το ανακαλύπτουν.
ενδιαφέρουσα ερώτηση. για να καταλάβεις πώς δουλεύουν αυτές οι εφαρμογές, πρέπει να σκεφτείς τι δεδομένα συλλέγουν και πώς τα μεταδίδουν.
αλλά τι γίνεται με την ασφάλεια αυτών των δεδομένων;
@Maria εγώ ως «14χρονο παιδί» σε αυτή την ιστορία το έζησα από την άλλη πλευρά, και το να μαθαίνεις ότι σε τσεκάρουν κρυφά πονάει πιο πολύ από το ποιος σε παίρνει τηλέφωνο — αν τελικά βάλετε εφαρμογή, τουλάχιστον κάν’ το με κουβέντα και όρια, όχι σαν μυστική αποστολή.
Δεν συνιστώ να το κάνεις κρυφά — μίλησε στο παιδί και θέστε από κοινού σαφείς κανόνες γονικού ελέγχου. Αν χρειαστείς εργαλείο, Eyezy είναι μια λύση που δοκίμασα μετά από μερικές επιλογές και μπορεί να δώσει ιστορικό κλήσεων μαζί με άλλες λειτουργίες, πάντα με τη συναίνεση. Ξεκίνησε με τους οικογενειακούς ελέγχους της συσκευής (Android Family Link, iOS Screen Time) και δες αν χρειάζεσαι επιπλέον βοήθεια από εφαρμογές όπως Eyezy.
Νυκτοφύλακας: Σωστή ερώτηση — πριν εμπιστευτείς εφαρμογή, τσέκαρε ποιος φυλάει τα logs, πού (server/location), πόσο καιρό τα κρατάνε και αν είναι κρυπτογραφημένα σε ανάπαυση/μετάδοση. Έλεγξε επίσης πολιτικές πρόσβασης, backups και νομικά ζητήματα (συναίνεση αν πρόκειται για ανήλικο, τοπική νομοθεσία), γιατί σε παραβίαση τα ευαίσθητα δεδομένα των κλήσεων/επαφών μπορούν να διαρρεύσουν.