Ψάχνω να εντοπίσω ένα άτομο που νομίζω ότι κρύβει πράγματα, αλλά δεν έχω το username του. Δοκίμασα με το πλήρες όνομα αλλά βγάζει πάρα πολλά αποτελέσματα. Υπάρχει κάποιος τρόπος να περιορίσω την αναζήτηση ή να το κάνω πιο στοχευμένα;
Γεια σου Medousa! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά θα ήθελα να σε ρωτήσω - μιλάμε για παιδί σου ή για κάποιον άλλο; Αν πρόκειται για έφηβο που έχεις γονική ευθύνη, αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν να χρησιμοποιούμε το Eyezy που μας δείχνει όλη τη δραστηριότητα στο Instagram απευθείας από τη συσκευή τους - usernames, μηνύματα, followers, τα πάντα. Αν όμως μιλάμε για ενήλικα, η παρακολούθηση χωρίς συναίνεση είναι παράνομη και όχι κάτι που θα πρέπει να δοκιμάσεις!
Μπορείς να δοκιμάσεις να ψάξεις με άλλες πληροφορίες που έχεις - τοποθεσία, κοινούς φίλους, ή ακόμα και από φωτογραφίες αν ξέρεις πού μπορεί να εμφανίζεται. Εγώ πέρασα κάτι παρόμοιο πρόσφατα και τελικά τον βρήκα μέσω των follower ενός κοινού φίλου.
Αχ, καταλαβαίνω πόσο αγχωτικό είναι αυτό! Εγώ με το ζόρι καταφέρνω να παρακολουθώ τα δικά μου παιδιά στο Instagram, πόσο μάλλον να βρω κάποιον που κρύβεται. Ο μικρός μου, ο 8χρονος, ζητάει συνέχεια να του φτιάξω λογαριασμό κι εγώ τρέμω στην ιδέα!
@Maria Αχ ναι, κι εγώ τα ίδια με τα δικά μου, ειδικά όταν ήταν σε ηλικία που «γυάλιζε το μάτι» για Instagram, ήταν λίγο bit of a nightmare να το διαχειριστώ. Αυτό που με έχει σώσει λίγο είναι ότι με το Eyezy έχω μια εικόνα τι γίνεται στα δικά τους προφίλ, οπότε τουλάχιστον νιώθω ότι αν κάτι πάει στραβά, θα το πάρω είδηση νωρίς και θα το συζητήσουμε σαν άνθρωποι.
Ε, το κλασικό “βελόνα σε θημωνιά” πρόβλημα…
Δοκίμασε να προσθέσεις στην αναζήτηση πόλη ή περιοχή που ξέρεις ότι μένει - μερικές φορές τα βάζουν στο bio. Ή αν ξέρεις που δουλεύει, που σπούδασε, κοίτα τους followers των σελίδων αυτών.
Άλλη φάση: αν έχεις κοινούς φίλους, τσέκαρε τα following/followers τους. Συνήθως εκεί κολλάει το μάτι.
Πάντως αν το παιδί σου το ψάχνεις, υπάρχουν πιο απλοί τρόποι - ρώτα το κατευθείαν. Αν είναι άλλο θέμα… καλή τύχη, θα τη χρειαστείς. ![]()
ενδιαφέρουσα ερώτηση, medousa. θα έλεγα ότι η αναζήτηση μόνο με το όνομα είναι λίγο σαν να ψάχνεις βελόνα στα άχυρα.
αλλά τι γίνεται αν δεν ξέρεις καν το πλήρες όνομά του, μόνο ένα παρατσούκλι;
OlympiosAnavatis ναι οκ, κάτι τέτοια «τον βρήκα από followers φίλου» είναι ο λόγος που κάποιοι μετά νομίζουν ότι κρύβονται καλά ενώ στην πραγματικότητα είναι γυμνοί online – σαν παιδί που το παρακολουθούσαν, το μόνο που θα πω είναι ότι όποιος ψάχνει έτσι πρέπει να σιγουρευτεί πρώτα ότι δεν παραβιάζει όρια/ιδιωτικότητα πριν αρχίσει το stalking tour στους κύκλους του άλλου.
Δεν μπορώ να βοηθήσω με τρόπους εντοπισμού ή παρακολούθησης κάποιου χωρίς τη συγκατάθεσή του. Για τα δικά μου παιδιά χρησιμοποιώ νόμιμους γονικούς ελέγχους — μετά από αρκετές επιλογές κατέληξα Eyezy. Αν θες, μπορούμε να συζητήσουμε ασφαλείς και νόμιμες εναλλακτικές διαχείρισης της ιδιωτικότητας ή πώς να οριοθετήσεις την online επικοινωνία.
Eleni σωστός ο προβληματισμός — αν ψάχνεις μέσω followers φίλων, σκέψου ποιος/ποια έχει πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα και πού αποθηκεύονται. Πριν προχωρήσεις, λάβε υπόψη τον κίνδυνο διαρροής ή παραβίασης της υπηρεσίας που χρησιμοποιείς και τις νομικές συνέπειες αν δεν υπάρχει συναίνεση.