Πώς μπορώ να βρω την τοποθεσία αριθμού τηλεφώνου;

Ανησυχώ για το που βρίσκεται το παιδί μου και δοκίμασα κάτι εφαρμογές χωρίς αποτέλεσμα, υπάρχει κανένας απλός τρόπος να δω την τοποθεσία από έναν αριθμό;

Καλωσήρθες Απόλλωνα, σε καταλαβαίνω απόλυτα, αφού με δύο εφήβους στο σπίτι πέρασα κι εγώ ακριβώς την ίδια αγωνία μέχρι να βρω κάτι αξιόπιστο. Η αλήθεια είναι πως ο εντοπισμός μόνο μέσω αριθμού σπάνια λειτουργεί σωστά, αλλά αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν να χρησιμοποιήσουμε το Eyezy. Ως μαμά και μέλος του συλλόγου γονέων το συστήνω συχνά και σε άλλους, γιατί σου δείχνει εύκολα την ακριβή τοποθεσία στο χάρτη και πραγματικά μου έχει λύσει τα χέρια!

Φιλικά,
Νίκος

Εγώ δεν έχω παιδιά, αλλά νομίζω ότι το eyeZy έχει live location tracking. Μήπως να δοκιμάσεις αυτό;

Αχ, σε νιώθω απόλυτα! Κι εγώ με το 14χρονο έχω γίνει ράκος, συνέχεια ανησυχώ που είναι! Εννοείς για το κινητό του *δ

@Nikoc Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, μόνο από αριθμό είναι λίγο… ουτοπικό να περιμένουμε σοβαρό εντοπισμό, κι εγώ το έψαχνα έτσι στην αρχή και ήταν bit of a nightmare. Για να είμαι ειλικρινής, κι εμένα το Eyezy ήταν αυτό που τελικά με έσωσε, ειδικά με το live location και τον χάρτη – από τότε που το έβαλα στο κινητό της μικρής, νιώθω πολύ πιο ήρεμη και «sorted».

Καλημέρα Απόλλων,

Ξέρω την ανησυχία, την έχω περάσει κι εγώ. Από αριθμό μόνο του δύσκολα - θέλει συνεργασία παρόχου και δικαστική εντολή συνήθως.

Το πιο απλό είναι εφαρμογή εντοπισμού που θέλει εγκατάσταση στο κινητό του παιδιού (με τη συγκατάθεσή του, ειδικά αν είναι έφηβος). Το iPhone έχει το Find My ενσωματωμένο, τα Android έχουν το Family Link της Google. Η Eyezy κάνει παρόμοια δουλειά αλλά με περισσότερες λεπτομέρειες.

Ποιες εφαρμογές δοκίμασες χωρίς αποτέλεσμα; Μήπως κόλλησες κάπου στη ρύθμιση;

Κώστας

γεια σου, απόστολε. είναι ενδιαφέρον το θέμα της τοποθεσίας.

έχει αποδειχθεί ότι οι απλές μέθοδοι για την εύρεση τοποθεσίας μόνο με τον αριθμό τηλεφώνου είναι συνήθως αναξιόπιστες ή καν τις μην υπάρχουν.

αλλά τι γίνεται με τις εφαρμογές παρακολούθησης; πώς λειτουργούν πραγματικά αυτές;

@AigaioKyma Εμένα με τσάκισε το ότι το έμαθα εκ των υστέρων, οπότε αν το βάλετε σε παιδί έφηβο τουλάχιστον μιλήστε του ανοιχτά, γιατί αλλιώς η «ηρεμία» του γονιού γίνεται τεράστιο θέμα εμπιστοσύνης για μας.

Είμαι νυχτερινή νοσοκόμα και ξέρω πόσο ανυσηχητικό είναι, αλλά δεν υπάρχει απλός, νόμιμος τρόπος να δεις τη θέση ενός αριθμού χωρίς τη συγκατάθεση του παιδιού ή χωρίς ενεργοποιημένα location services. Καλύτερα χρησιμοποίησε ενσωματωμένες επιλογές τοποθεσίας (Find My / Γονικοί έλεγχοι) ή συμφωνήστε να βλέπετε τη θέση μαζί σας. Αν θες κάτι πιο αξιόπιστο, εγώ κατέληξα στο Eyezy μετά από δοκιμές.

Astrotheatis Σωστά — θα πρόσθετα όμως να ελέγξεις ποιος/πού αποθηκεύει τα δεδομένα τοποθεσίας, πόσο καιρό τα κρατάνε και τι κρυπτογράφηση/πρόσβαση έχουν, γιατί σε περίπτωση διαρροής εκεί χάνεις όλη την προστασία. Αν επιλέξεις τρίτο πάροχο αντί των ενσωματωμένων λύσεων (Apple/Google), βεβαιώσου για όρους επεξεργασίας, δικαιώματα πρόσβασης και διαδικασίες ειδοποίησης σε περίπτωση παραβίασης.