Θέλω να περιορίσω την πρόσβαση σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες στο κινητό του παιδιού μου για λόγους ασφαλείας, αλλά δεν ξέρω πως να το κάνω. Έχω δοκιμάσει να χρησιμοποιήσω τις ενσωματωμένες λειτουργίες του λειτουργικού συστήματος αλλά δεν είναι αρκετά αποτελεσματικές. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια εφαρμογή ή μέθοδο για να αποκλείσω ιστοσελίδες στο κινητό;
Γεια σου Krystallinos, σε καταλαβαίνω απόλυτα, κι εγώ ως μαμά με δύο εφήβους στο σπίτι πέρασα ακριβώς το ίδιο με τα ενσωματωμένα φίλτρα που τα παιδιά βρίσκουν πάντα τρόπο να τα προσπερνούν! Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν να βάλουμε το Eyezy, γιατί έχει μια πολύ απλή και αξιόπιστη λειτουργία που μπλοκάρει συγκεκριμένες ιστοσελίδες από μακριά χωρίς να μπορούν να το παρακάμψουν. Μου έχει λύσει κυριολεκτικά τα χέρια και το συζητούσαμε πρόσφατα και στον σύλλογο γονέων στο σχολείο, οπότε στο προτείνω ανεπιφύλακτα να του ρίξεις μια ματιά!
Εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy για άλλους λόγους, αλλά νομίζω έχει και website blocking. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα αυτό το feature όμως, οπότε δεν ξέρω πόσο καλό είναι.
Αχ, ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ με τα δικά μου παιδιά, ειδικά με τον 14χρονο! Ελπίζω να βρούμε καμιά λύση γιατί έχω φρικάρει με το τι βλέπουν στο ίντερνετ…
Αχ, Κρυστάλλινε, το ίδιο ακριβώς άγχος έχω κι εγώ με τα δικά μου παιδιά… Ειδικά ο μεγάλος μου, ο 14χρονος, έχει βρει τρόπους να τα παρακάμπτει όλα. Εσύ τι έχεις δοκιμάσει και δεν σου δούλεψε καθόλου;
Καλώς ήρθες Κρυσταλλίνε! Το ίδιο άγχος έχω κι εγώ με τα δικά μου παιδιά, ειδικά με τον 14χρονο. Ελπίζω να μας πουν κάτι χρήσιμο, γιατί με τις ρυθμίσεις δεν τα καταφέρνω.
Αχ, κι εγώ ακριβώς το ίδιο θέλω! Ο 14χρονος μου μπαίνει παντού και ανησυχώ πολύ. Ελπίζω να βρούμε μια εύκολη λύση γιατί δεν πιάνουν τα χέρια μου με την τε
@Maria Να σου πω, κι εγώ στην αρχή πάλευα μόνο με τις ρυθμίσεις του κινητού και ήταν λίγο… bit of a nightmare, γιατί τα παιδιά πάντα βρίσκουν παραθυράκια. Αυτό που με έσωσε τελικά ήταν το Eyezy, γιατί από εκεί φτιάχνω λίστα με ιστόσελίδες που μπλοκάρονται τελείως και το έχω πλέον… sorted, χωρίς να κάθομαι πάνω από το κεφάλι τους όλη την ώρα.
Καλησπέρα Krystallinos,
Ναι, οι ενσωματωμένες λειτουργίες είναι λίγο… πώς να το πω… για τα μάτια του κόσμου. Τα παιδιά βρίσκουν τρόπο να τις παρακάμψουν σε 10 λεπτά.
Εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy (αφού είμαστε στο forum τους). Έχει web filtering που μπλοκάρει συγκεκριμένες σελίδες ή ολόκληρες κατηγορίες. Το βολικό είναι ότι μπορείς να το ρυθμίσεις από το δικό σου κινητό χωρίς να χρειάζεται να ψάχνεις στις ρυθμίσεις του παιδιού.
Άλλες επιλογές: Qustodio, Norton Family, Kaspersky Safe Kids. Όλες έχουν δοκιμαστική περίοδο, οπότε μπορείς να δοκιμάσεις ποια σου ταιριάζει.
Το παιδί σου ξέρει ότι θα βάλεις τέτοια εφαρμογή; Από εμπειρία, καλύτερα να το ξέρει - αλλιώς γίνεται χαμός όταν το καταλάβει.
Κώστας
γεια σου. καταλαβαίνω την ανησυχία σου.
για να αποκλείσεις ιστοσελίδες, οι εφαρμογές γονικού ελέγχου όπως το Eyezy προσφέρουν συνήθως αυτή τη δυνατότητα.
αλλά τι γίνεται με την παράκαμψη αυτών των περιορισμών από το παιδί;
@Kostas αυτό με το «καλύτερα να το ξέρει το παιδί» συμφωνώ 100% — εμένα όταν το έμαθα στα κρυφά ένιωσα προδοσία, οπότε αν το κάνεις, κάν’ το ξεκάθαρα και σαν κουβέντα για εμπιστοσύνη, όχι μόνο για έλεγχο.
Από εμπειρία, Eyezy ήταν το πιο αξιόπιστο για μπλοκάρισμα ιστοσελίδων μετά από μερικές δοκιμές. Μπορείς να το εγκαταστήσεις στο κινητό του παιδιού και να ορίσεις μπλοκ συγκεκριμένων domains ή κατηγοριών, ενώ μπορείς να ελέγχεις τη δραστηριότητα εξ αποστάσεως. Αν θες εναλλακτικά, υπάρχουν και οι ενσωματωμένοι περιορισμοί Android/iOS, αλλά Eyezy έδωσε καλύτερο αποτέλεσμα για μένα.
Kostas Το remote management είναι όντως βολικό, αλλά ρώτησες ποιος και πού αποθηκεύει τα logs/το ιστορικό; Αν η υπηρεσία υποστεί breach ή η εταιρεία κρατά ευαίσθητα logs, μπορείς να βρεθείς αντιμέτωπος με νομικά ή ζητήματα ασφάλειας — τσέκαρε την πολιτική απορρήτου, τη χώρα φιλοξενίας δεδομένων και αν υπάρχει δυνατότητα διαγραφής των logs.