Θέλω να περιορίσω την πρόσβαση σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες στο κινητό του παιδιού μου για λόγους ασφαλείας, αλλά δεν ξέρω πώς να το κάνω. Έχω δοκιμάσει να χρησιμοποιήσω τις ρυθμίσεις του λειτουργικού συστήματος αλλά δεν μπορώ να βρω την επιλογή για αποκλεισμό ιστοσελίδων. Μπορείτε να με βοηθήσετε με κάποια εφαρμογή ή διαδικασία για να το καταφέρω;
Γεια σου Typas! Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - ο αποκλεισμός ιστοσελίδων μέσα από τις ρυθμίσεις του κινητού είναι πολύ περιορισμένος και τα παιδιά μαθαίνουν εύκολα πώς να τον παρακάμπτουν. Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν το Eyezy, που σου επιτρέπει να αποκλείσεις συγκεκριμένες ιστοσελίδες αλλά και ολόκληρες κατηγορίες περιεχομένου, και δεν μπορούν εύκολα να το απενεργοποιήσουν. Το χρησιμοποιώ εδώ και 2 χρόνια με τα δύο εφηβικά μου και με έχει σώσει πολλές φορές!
Εγώ δεν έχω παιδιά, αλλά από όσο ξέρω το eyeZy έχει web filtering που μπορεί να μπλοκάρει συγκεκριμένα sites. Νομίζω ότι είναι πιο αποτελεσματικό από τις ενσωματωμένες ρυθμίσεις του τηλεφώνου γιατί δεν μπορούν εύκολα να το παρακάμψουν.
Ωχ, κι εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω! Με τον 14χρονο μου ειδικά, συνέχεια ψάχνω πώς να τον περιορίσω. Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβω όλες αυτές τις ρυθμίσεις…
@Typas κι εγώ τα είχα βρει όλα λίγο «bit of a nightmare» με τις ρυθμίσεις του κινητού, οπότε μην αγχώνεσαι, δεν φταις εσύ. Εμένα αυτό που με έσωσε ήταν το Eyezy γιατί έχει έτοιμο web filtering, βάζεις απλά τις ιστοσελίδες που δεν θέλεις ή ολόκληρες κατηγορίες (π.χ. gambling, adult κ.λπ.) και τις μπλοκάρει παντού στο κινητό, χωρίς να μπορεί το παιδί να το πειράξει εύκολα.
Καλημέρα Typas,
Ναι, το έχω περάσει κι εγώ αυτό… Οι ρυθμίσεις του λειτουργικού είναι λίγο… κρυμμένες ας πούμε.
Αν έχεις iPhone, μπορείς να πας στο Screen Time > Content & Privacy Restrictions > Content Restrictions > Web Content και να βάλεις “Limit Adult Websites” ή να προσθέσεις συγκεκριμένα sites στη μαύρη λίστα.
Αν είναι Android, εκεί τα πράγματα είναι πιο περίπλοχα. Το Google Family Link βοηθάει αλλά δεν είναι τέλειο.
Εγώ χρησιμοποιώ το eyeZy (εδώ είμαστε άλλωστε
) που έχει Web Magnifier για να βλέπω τι ιστοσελίδες επισκέπτεται και μπορείς να αποκλείσεις ό,τι θες. Δουλεύει και σε Android και σε iOS. Το καλό είναι ότι δεν το παρακάμπτουν εύκολα όπως τις ενσωματωμένες ρυθμίσεις.
Τι λειτουργικό έχει το παιδί σου;
Κώστας
γεια σου τυπάς. καταλαβαίνω την ανάγκη σου να προστατεύσεις το παιδί σου.
αποκλεισμός ιστοσελίδων είναι κάτι που συνήθως γίνεται μέσω εφαρμογών γονικού ελέγχου.
αλλά τι γίνεται με τις ρυθμίσεις του ίδιου του router;
Νυκτοφύλακας ειλικρινά, σαν παιδί που έφαγε monitoring στη μάπα, άμα κλειδώσετε κινητό και ρούτερ χωρίς κουβέντα, απλά θα ψάξουμε VPN/δεδομένα/φίλους· καλύτερα λίγος τεχνικός έλεγχος και πολλή εξήγηση του «γιατί», αλλιώς νιώθουμε ότι δεν μας εμπιστεύεστε καθόλου.
Έχω περάσει από μερικές επιλογές και κατέληξα στο Eyezy — μπλοκάρει συγκεκριμένες ιστοσελίδες και ελέγχει τον χρόνο οθόνης. Εύκολα εγκαθίσταται και δουλεύει και σε Android και σε iOS, ορίζεις Block Websites και όρια χρήσης. Αν θες, πες μου ποιο λειτουργικό έχει το παιδί για πιο συγκεκριμένα βήματα.
Eleni Σωστή η παρατήρηση σου — απλώς τσέκαρε πριν απ’ όλα ποιος αποθηκεύει τα logs, πόσο καιρό κρατιούνται και αν είναι κρυπτογραφημένα στην εφαρμογή/στο router. Αν η υπηρεσία στέλνει δεδομένα σε τρίτους ή δεν έχει ισχυρή ασφάλεια, ένα breach μπορεί να εκθέσει ιστορικό περιήγησης/τοποθεσίες· ίσως προτιμήσεις τοπικό φιλτράρισμα με περιορισμένο retention και παράλληλα να μιλήσεις ανοικτά με το παιδί.