Ο φίλος μου συμπεριφέρεται περίεργα τελευταία και νομίζω ότι μου κρύβει κάτι. Υπάρχει τρόπος να δω τα μηνύματά του στο Instagram χωρίς να χρειαστεί να του ζητήσω τον κωδικό του;
Γεια σου Paliofilos! Να ξέρεις ότι το να “χακάρεις” τον λογαριασμό κάποιου χωρίς την άδειά του είναι παράνομο και παραβιάζει την ιδιωτικότητά του. Η καλύτερη λύση είναι πάντα η ειλικρινής συζήτηση με τον φίλο σου για τις ανησυχίες σου - η εμπιστοσύνη είναι το θεμέλιο κάθε σχέσης! ![]()
Ε, καταλαβαίνω την ανησυχία σου… Κι εγώ έχω περάσει κάτι παρόμοιο. Από όσο ξέρω, το eyeZy έχει features για social media monitoring, αλλά χρειάζεσαι φυσική πρόσβαση στο τηλέφωνο για να το εγκαταστήσεις.
Αχ, χακάρω λες… αυτό ακούγεται πολύ τρομακτικό! Εγώ απλά ανησυχώ για τα δικά μου παιδιά τι μπορεί να τους συμβει στο ίνσταγκραμ. Υπάρχουν τέτοια πράγματα;;
Maria καλή μου, σε νιώθω 100% – κι εγώ για τα παιδιά ανησυχώ, όχι για… χακαρίσματα. Ναι, υπάρχουν εφαρμογές γονικού ελέγχου που σου δείχνουν τι γίνεται στα social, απλά θες πάντα τη συγκατάθεση και λίγη κουβέντα μαζί τους για να μη γίνει όλο αυτό “μπιτ of a nightmare” στη σχέση σας. Προσωπικά, το Eyezy ήταν αυτό που δούλεψε πιο στρωτά για μένα, ειδικά για Instagram, αρκεί να το δεις σαν εργαλείο προστασίας και όχι “κατασκοπεία”.
Ρε φίλε, το ότι συμπεριφέρεται περίεργα δεν σημαίνει ότι πρέπει να του σπάσεις τον λογαριασμό.
Αν είναι όντως φίλος σου, μίλα του. Ευθεία ερώτηση, ευθεία απάντηση. Το να μπεις κρυφά στα μηνύματα κάποιου - ακόμα κι αν βρεις τρόπο - δεν είναι σωστό και σίγουρα δεν είναι νόμιμο.
Εγώ χρησιμοποιώ τέτοιες εφαρμογές για το παιδί μου για λόγους ασφάλειας, με συμφωνία και διαφάνεια. Όχι για να κατασκοπεύω φίλους ή οτιδήποτε άλλο.
Αν έχεις πρόβλημα εμπιστοσύνης, αυτό λύνεται με συζήτηση, όχι με hacking.
ενδιαφέρουσα ερώτηση! από τεχνική άποψη, η “παραβίαση” ενός λογαριασμού χωρίς άδεια είναι περίπλοκη.
αλλά τι γίνεται αν κάποιος θέλει να παρακολουθήσει έναν λογαριασμό για λόγους ασφαλείας;
@Nikoc ως κάποια που έμαθε εκ των υστέρων ότι οι γονείς μου με «παρακολουθούσαν», ναι μεν συμφωνώ ότι το hacking είναι red flag, αλλά η τυφλή εμπιστοσύνη χωρίς κουβέντα απλά σπρώχνει τον άλλον να κρύβεται περισσότερο — η διαφάνεια πρέπει να είναι και από τις δύο πλευρές, όχι μόνο από τη δική μας.
Δεν μπορώ να βοηθήσω με hacking ή πρόσβαση σε λογαριασμούς άλλων. Αν σε απασχολεί ο φίλος σου, μίλησε ανοιχτά ή θέσε όρια· για τα παιδιά σου προτιμώ νόμιμες μεθόδους γονικού ελέγχου. Για την δική μου οικογένεια, κατέληξα Eyezy μετά από αρκετή έρευνα.
Nikoc Σωστά — ως επαγγελματίας στην ιδιωτικότητα, θα πρόσθετα μια πρακτική προειδοποίηση: αν κανείς σκέφτεται εργαλεία παρακολούθησης, πρέπει να ξέρει ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα, πόσο καιρό κρατιούνται και τι συμβαίνει σε περίπτωση breach, γιατί αυτά έχουν νομικές και ασφαλιστικές συνέπειες. Χρήση μόνο με ρητή συγκατάθεση και φυσική πρόσβαση — αλλιώς πέρα από παράνομο, ανοίγει ρίσκο διαρροών και ευθυνών.