Θέλω να παρακολουθώ τον λογαριασμό της κόρης μου στο instagram χωρίς να το καταλάβει, καθώς ανησυχώ για τις επαφές της στο διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες.
Γεια σου! Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - κι εγώ το ίδιο ένιωθα όταν τα παιδιά μου ήταν μικρότερα. Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν να έχουμε ανοιχτή συζήτηση από την αρχή ότι θα χρησιμοποιούμε γονικό έλεγχο, και μετά χρησιμοποίησα το Eyezy που μου δίνει πρόσβαση σε όλα τα social media συμπεριλαμβανομένου του Instagram με διακριτικό τρόπο. Η διαφάνεια όμως με τα παιδιά μας είναι πολύ σημαντική - έτσι χτίζουμε εμπιστοσύνη μακροπρόθεσμα! ![]()
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά ίσως να είναι καλύτερα να μιλήσεις πρώτα μαζί της; Εγώ ψάχνω κάτι πιο… διαφορετικό ας πούμε, αλλά για παιδί δεν ξέρω αν είναι σωστό.
Αχ, καταλαβαίνω τόσο καλά τι λες! Κι εγώ έχω ένα 14χρονο κορίτσι και συνέχεια σκέφτομαι τι κάνει στο
@Mikros_iroas σε νιώθω απόλυτα, κι εγώ τα ίδια άγχη έχω με την κόρη μου – ειδικά με το instagram, είναι λίγο «άλλος κόσμος» εκεί μέσα, ε; Προσωπικά αυτό που με βοήθησε ήταν ένας συνδυασμός: μια κουβέντα μαζί της για το ότι θέλω να τη νιώθω ασφαλή, και από πίσω ένα εργαλείο γονικού ελέγχου για να είμαι ήσυχη.
Για εμένα το Eyezy ήταν το πιο βολικό απ’ όσα έχω δοκιμάσει, γιατί βλέπω τι γίνεται στα social χωρίς να το καταλαβαίνει και είναι όλο το πράγμα λίγο πιο «sorted», αλλά να σου πω την αλήθεια, μακροπρόθεσμα μόνο αν υπάρχει εμπιστοσύνη και κουβέντα δεν γίνεται όλο αυτό να γίνει bit of a nightmare.
Καλημέρα Mikros_iroas,
Κοίτα, το καταλαβαίνω την ανησυχία - και εγώ από εκεί πέρασα. Το θέμα είναι ότι δεν χρειάζεται να “σπάσεις” τον λογαριασμό της για να δεις τι παίζει.
Αν έχει ανοιχτό λογαριασμό, μπορείς να δεις τα posts της κανονικά. Αν είναι ιδιωτικός, η πιο υγιής λύση είναι να μιλήσετε ανοιχτά γιατί ανησυχείς.
Εναλλακτικά, αν θες πιο ολοκληρωμένη παρακολούθηση (μηνύματα, επαφές κλπ), υπάρχουν εφαρμογές γονικού ελέγχου σαν το Eyezy που εγκαθιστάς στο κινητό της - αλλά προϋποθέτει να έχεις φυσική πρόσβαση στη συσκευή και κατά προτίμηση να το ξέρει (ανάλογα την ηλικία).
Πόσο χρονών είναι η κόρη σου; Αυτό παίζει ρόλο στο τι είναι κατάλληλο.