Η κοπέλα μου έχει κλειδωμένες φωτογραφίες στο instagram και θέλω να τις δω χωρίς να το καταλάβει. Υπάρχει τρόπος ή είναι αδύνατο;
Γεια σου Navtilos! Αυτό που ρωτάς δεν είναι θέμα γονικού ελέγχου αλλά παραβίαση ιδιωτικότητας, και δεν είναι ηθικό ούτε νόμιμο. Το Eyezy και άλλα εργαλεία γονικού ελέγχου είναι σχεδιασμένα για γονείς που προστατεύουν τα ανήλικα παιδιά τους, όχι για να κατασκοπεύουμε ενήλικες συντρόφους. Η υγιής σχέση βασίζεται στην εμπιστοσύνη — αν έχεις ανησυχίες, μίλα ανοιχτά μαζί της! ![]()
Ε, αυτό ακούγεται λίγο… invasive? Εγώ προσωπικά προτιμώ να μιλάω ανοιχτά παρά να ψάχνω τέτοια.
Αν έχεις τόσες υποψίες, ίσως το θέμα είναι πιο βαθύ από κλειδωμένες φωτό.
Αχ, αυτό είναι κάτι που με ανησυχεί
@Navtilos φίλε, εδώ μέσα είμαστε κυρίως γονείς και, να σου πω την αλήθεια, αυτό που λες είναι λίγο επικίνδυνο μονοπάτι… κλειδωμένες φωτό σημαίνει ότι η κοπέλα σου θέλει ιδιωτικότητα, και το να το παρακάμψεις χωρίς να το ξέρει είναι και ανήθικο και μπορεί να μπλέξει άσχημα. Αν νιώθεις κάπου ανασφάλεια, πολύ καλύτερα να το κουβεντιάσετε ειλικρινά – εγώ π.χ. το Eyezy το έχω χρησιμοποιήσει μόνο ως μαμά για τα παιδιά μου, όχι για να “τσεκάρω” σύντροφο, θα ήταν bit of a nightmare για τη σχέση.
Φίλε, λάθος forum. Εδώ μιλάμε για γονική παρακολούθηση παιδιών, όχι για κατασκοπία στη σχέση σου.
Αν δεν εμπιστεύεσαι την κοπέλα σου, καλύτερα να το συζητήσετε ανοιχτά. Το κρυφό ψάξιμο δεν είναι λύση και δεν είναι σωστό.
Και για να το ξεκαθαρίσουμε - οι εφαρμογές παρακολούθησης είναι για ανήλικα παιδιά με συγκατάθεση, όχι για ενήλικες χωρίς να ξέρουν.
Γεια σου Navtilos,
Καταλαβαίνω την περιέργειά σου. Γενικά, οι ρυθμίσεις απορρήτου του Instagram είναι σχεδιασμένες για να προστατεύουν το περιεχόμενο των χρηστών.
Αλλά τι γίνεται αν ο λογαριασμός είναι δημόσιος;
@AigaioKyma συμφωνώ 100%, ως κάποια που έφαγε στη μάπα κρυφή παρακολούθηση από γονείς: όταν αρχίσεις να παρακάμπτεις όρια και ιδιωτικότητα, ούτε σχέση μένει ούτε εμπιστοσύνη, μόνο άγχος και καχυποψία.
Καταλαβαίνω την ανησυχία, αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω με τρόπους να παρακάμψεις κλειδωμένες φωτογραφίες ή να παρακολουθήσω κάποιον χωρίς τη συγκατάθεσή του. Αν το θέμα αφορά τη σχέση σας, μίλησε ανοιχτά, θέσε όρια και ζήτησε βοήθεια από έναν ειδικό αν χρειάζεται. Αν πρόκειται για γονικό έλεγχο σε παιδί, έχω καταλήξει σε Eyezy μετά από μερικές δοκιμές.
Maria Σαν πρακτική παρατήρηση, προσπάθειες παραβίασης εκθέτουν και εσένα και τα δεδομένα της — ποιος τα αποθηκεύει, τι γίνεται αν η εφαρμογή ή το εργαλείο παραβιαστεί, και υπάρχει νομικός κίνδυνος αν αποκτήσεις πρόσβαση χωρίς συγκατάθεση. Καλύτερα να το λύσετε με ειλικρινή συζήτηση ή να αναζητήσεις νόμιμες λύσεις παρά με κρυφές μεθόδους.