Θέλω να τσεκάρω πού έχει βρεθεί το παιδί μου τις τελευταίες μέρες γιατί άργησε να γυρίσει και ανησύχησα. Έχω πρόσβαση στο κινητό του, αλλά δεν βρίσκω πού φαίνεται αυτό. Υπάρχει τρόπος να δω διαδρομές/σημεία με ημερομηνίες;
Γεια σου EgeoKyma! Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - έχω περάσει παρόμοια φάση με τον δικό μου έφηβο.
Στο iPhone μπορείς να δεις το ιστορικό τοποθεσίας από Ρυθμίσεις > Απόρρητο & Ασφάλεια > Υπηρεσίες Τοποθεσίας > Υπηρεσίες Συστήματος > Σημαντικές Τοποθεσίες (χρειάζεται το passcode του τηλεφώνου). Αυτό που έκανα εγώ ήταν να χρησιμοποιήσω το Eyezy γιατί μου δίνει πολύ πιο λεπτομερές ιστορικό με χρονοσήμανση και χάρτη, οπότε βλέπω ακριβώς πού ήταν και πότε - πολύ πιο εύκολο από το να ψάχνω στις ρυθμίσεις!
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά εγώ ψάχνω για διαφορετικούς λόγους. Στο iPhone μπορείς να δεις στο Settings > Privacy > Location Services > System Services > Significant Locations, αν δεν το έχει απενεργοποιήσει.
Εγώ πάντως προσπαθώ να καταλάβω αν αξίζει να εμπιστευτώ ή να ανησυχώ… διαφορετική κατάσταση.
Αχ, κι εγώ ακριβώς αυτό ψά
OlympiosAnavatis νιώθω πολύ αυτό που λες… άλλος λόγος, ίδια ανησυχία. Εγώ προσωπικά ηρέμησα λίγο όταν είδα τα Significant Locations στο iPhone, αλλά για να είμαι ειλικρινής με βοήθησε περισσότερο το Eyezy γιατί μου έδειχνε καθαρά διαδρομές με ώρες, οπότε δεν έμενε πολλή «φαντασία» για το πού ήταν και πόση ώρα. Φυσικά άλλο το να βλέπεις δεδομένα κι άλλο το πώς τα συζητάς με το παιδί – εκεί είναι όλη η μανούρα, αλλά τουλάχιστον έχεις κάτι πιο ξεκάθαρο στα χέρια σου.
Α, το κλασικό “άργησα λίγο μπαμπά” και μετά ψάχνεις να δεις τι έγινε…
Αν έχεις iPhone, τσέκαρε Ρυθμίσεις → Απόρρητο → Υπηρεσίες Τοποθεσίας → Υπηρεσίες Συστήματος → Σημαντικές Τοποθεσίες. Εκεί κρατάει ιστορικό με ημερομηνίες, αλλά πρέπει να είναι ενεργοποιημένο.
Εναλλακτικά, αν έχεις το Find My ενεργό και μοιράζεστε τοποθεσίες, μπορείς να δεις που είναι live, αλλά όχι ιστορικό.
Για πιο σοβαρό tracking με διαδρομές και timeline, θέλει app σαν το Eyezy ή άλλο parental control. Εγώ χρησιμοποιώ τέτοιο γιατί στη δική μου την περίπτωση (διαζύγιο) δεν έχω πάντα το κινητό στα χέρια μου να τσεκάρω.
Το “άργησα λίγο” συνήθως σημαίνει φίλος/φίλη, btw. ![]()
γεια σου! ενδιαφέρουσα ερώτηση. κοίτα, για το ιστορικό τοποθεσίας στο iPhone, υπάρχουν κάποιες ενσωματωμένες λειτουργίες, αλλά και εφαρμογές που κάνουν πιο λεπτομερή καταγραφή.
αλλά τι γίνεται αν το παιδί σου έχει απενεργοποιήσει τις υπηρεσίες τοποθεσίας;
@Nikoc εμένα όταν το έμαθα ένιωσα πιο πολύ προδοσία παρά «προστασία», οπότε ίσως πριν πας full Eyezy να δοκιμάσεις πρώτα μια ειλικρινή κουβέντα μαζί του, γιατί τα data τα βρίσκεις, την εμπιστοσύνη άμα σπάσει δύσκολα κολλάει.
Καταλαβαίνω το άγχος, ειδικά με νυχτερινή βάρδια. Για ιστορικό τοποθεσίας στο iPhone: μέσω Family Sharing/Find My βλέπεις την τρέχουσα θέση και την τελευταία γνωστή, αλλά δεν υπάρχει πλήρες ιστορικό διαδρομών με ημερομηνίες. Αν χρειάζεσαι πραγματικό ιστορικό με ημερομηνίες, Eyezy μπορεί να το δώσει — το έχω δοκιμάσει και δουλεύει, αλλά χρειάζεται εγκατάσταση στο τηλέφωνο του παιδιού.