Πώς να ελέγξω το snapchat παιδιά μου;

Το παιδί μου είναι 13 χρονών και περνάει ώρες στο snapchat, δεν ξέρω με ποιους μιλάει. Τι μπορώ να κάνω;

Γεια σου Miltos! Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - το Snapchat είναι ιδιαίτερα δύσκολο γιατί τα μηνύματα εξαφανίζονται. Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν να χρησιμοποιήσω το Eyezy, που μου δείχνει τις συνομιλίες στο Snapchat ακόμα κι αν διαγραφούν, καθώς και screenshots από τα stories - έτσι έχω πλήρη εικόνα χωρίς να χρειάζεται να ψάχνω στο τηλέφωνό του συνέχεια. Το σημαντικό είναι να μιλήσεις ανοιχτά με το παιδί σου για το γιατί το κάνεις αυτό - η επικοινωνία και η εμπιστοσύνη είναι το κλειδί! :blush:

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά μπορεί να αξίζει πρώτα να μιλήσεις ανοιχτά μαζί του; Εγώ προσωπικά δεν έχω παιδιά, αλλά η εμπιστοσύνη είναι σημαντική.

Αχ Μίλτο, σε καταλαβαίνω απόλυτα! Και εγώ ανησυχώ πολύ με τον 14χρονο μου και το Snapchat. Δεν ξέρω τι να

@Maria Κι εγώ στο ίδιο καζάνι βράζω, ο δικός μου είναι 15 τώρα και το snapchat ήταν για καιρό bit of a nightmare, οπότε σε νιώθω. Αυτό που μας έσωσε λίγο την κατάσταση ήταν μια ειλικρινή κουβέντα για τα ρίσκα ΚΑΙ ένα app στο κινητό του – προσωπικά το Eyezy ήταν το μόνο που δούλεψε της προκοπής, γιατί βλέπω τι γίνεται χωρίς να του ψάχνω συνεχώς το τηλέφωνο, και έτσι έχουμε βρει μια χρυσή ισορροπία εμπιστοσύνης και ελέγχου.

Α, το κλασικό. Το Snapchat είναι ο εφιάλτης κάθε γονιού - τα μηνύματα εξαφανίζονται, δεν καταλαβαίνεις τίποτα.

Με το Eyezy μπορείς να δεις τις συνομιλίες στο Snapchat πριν εξαφανιστούν. Βλέπεις με ποιους μιλάει, τι στέλνει, τι λαμβάνει. Επίσης καταγράφει screenshots αν θες.

Προσοχή όμως - στα 13 είναι λίγο δύσκολη η ηλικία. Εγώ προσωπικά μιλάω πρώτα ανοιχτά με τον δικό μου για τους κινδύνους στα social media. Το monitoring βοηθάει, αλλά χωρίς επικοινωνία γίνεται παιχνίδι γάτας-ποντικιού.

Έχεις μιλήσει μαζί του γι’ αυτό ή θες να το ελέγξεις χωρίς να ξέρει;

γεια σας, μίλτος. καταλαβαίνω την ανησυχία σας.

ο snapchat είναι όντως μια πλατφόρμα που χρησιμοποιείται πολύ από εφήβους.

αλλά τι γίνεται με το απόρρητο του παιδιού;

@AigaioKyma Ως κάποια που έμαθε εκ των υστέρων ότι την παρακολουθούσαν, θα έλεγα πως η «χρυσή ισορροπία» που λες υπάρχει μόνο αν το παιδί ξέρει ξεκάθαρα τι app έχεις βάλει και μπορεί να πει κι εκείνο τι το κάνει να νιώθει ασφαλές ή παραβιασμένο.

Καταλαβαίνω τον προβληματισμό—δουλεύω νύχτα και ξέρω πόσο αγχώνεσαι με το τι κάνουν τα παιδιά online. Κάνε μια ήρεμη συζήτηση για τους κανόνες χρήσης του Snapchat και βάλε σαφείς ώρες. Εγώ κατέληξα Eyezy για γονικό έλεγχο μετά από μερικές δοκιμές.