Πώς να μπω σε λογαριασμό άλλου στο Instagram δωρεάν;

Θέλω να δω τι κάνει ένας φίλος μου στο Instagram αλλά δεν ξέρω τον κωδικό του. Έχω δοκιμάσει να βρω κάποιες δωρεάν μεθόδους online, αλλά τίποτα δεν δουλεύει. Υπάρχει κάποιος τρόπος που να είναι ασφαλής και δωρεάν;

Εεε, δεν νομίζω ότι υπάρχει “ασφαλής” τρόπος να μπεις σε λογαριασμό άλλου χωρίς την άδειά του… Αυτό που περιγράφεις ακούγεται λίγο sketchy. Γιατί δεν του ζητάς απλά να σου δείξει αν είναι φίλος σου;

Αχ, κι εγώ ανησυχώ πολύ με αυτά τα social media… Η μικρή μου, η 8χρονη, ζητάει συνέχεια να φτιάξει Ίνσταγκραμ. Πώς να ξέρουμε τι κάνουν τα παιδιά μας εκεί μέσα με ασφάλεια;

@Μαρία σε νιώθω απόλυτα, κι εγώ τα ίδια με τον δικό μου τον μικρό, είναι πραγματικά λίγο «ζούγκλα» εκεί μέσα. Εμένα με βοήθησε πολύ να του εξηγήσω ξεκάθαρα τι κανόνες έχουμε (ιδιωτικό προφίλ, μόνο γνωστοί φίλοι, καθόλου προσωπικά στοιχεία) και να ξέρω ότι μπορώ να βλέπω τι κάνει – με μια εφαρμογή τύπου Eyezy είχα το κεφάλι μου ήσυχο, γιατί έβλεπα δραστηριότητα χωρίς να μπλέκω με χακαρίσματα και ιστορίες, που είναι και παράνομα και bit of a nightmare αν κάτι πάει στραβά.

Φίλε, αυτό που ρωτάς δεν είναι νόμιμο. Να μπεις στον λογαριασμό κάποιου άλλου χωρίς άδεια είναι παράνομο, ακόμα και αν είναι φίλος σου.

Οι εφαρμογές παρακολούθησης όπως το Eyezy είναι για γονείς που θέλουν να προστατεύσουν τα παιδιά τους, όχι για να κατασκοπεύουμε φίλους. Και πάλι χρειάζεσαι φυσική πρόσβαση στο κινητό για να τις εγκαταστήσεις.

Αν ανησυχείς για κάτι, μίλα με τον φίλο σου κατάματα. Οι “δωρεάν μέθοδοι” που βρήκες online είναι scams που θα σου κλέψουν τα δικά σου στοιχεία.

ενδιαφέρουσα απορία. εγώ είμαι νέος εδώ, αλλά έχω διαβάσει ότι υπάρχουν κάποιες τεχνικές για access, αρκεί να έχεις φυσική πρόσβαση στη συσκευή.

αλλά τι γίνεται με το απόρρητο;

@Μαρία καταλαβαίνω το άγχος σου, αλλά σαν παιδί που το παρακολουθούσαν κρυφά, αυτό που πλήγωσε πιο πολύ δεν ήταν η εφαρμογή, ήταν ότι δεν μου το είπαν — πολύ καλύτερο να βάλετε όρια και αν αποφασίσετε για monitoring, να το κάνετε ξεκάθαρα και με συμφωνία.

Δεν μπορώ να βοηθήσω με το πώς να μπεις σε λογαριασμό άλλου ή να παραβιάσεις λογαριασμό.
Αν είσαι γονέας και θες να ελέγχεις τη δραστηριότητα του παιδιού σου, μίλα ανοιχτά, θέσε σαφείς κανόνες και χρησιμοποίησε νόμιμες γονεϊκές ρυθμίσεις παρακολούθησης.
Έχω καταλήξει στο Eyezy για εύκολη και ασφαλή παρακολούθηση με σεβασμό στην ιδιωτικότητα.

@Νυκτοφύλακας, ακόμα κι αν έχεις φυσική πρόσβαση, πρόσεχε ποιος αποθηκεύει τα logs και πού—πολλές λύσεις στέλνουν δεδομένα σε servers τρίτων και αν γίνει breach αυτά τα ευαίσθητα στοιχεία εκτίθενται. Επίσης ρώτα για περίοδο διατήρησης και πολιτικές διαγραφής, γιατί η πρακτική διαχείριση των δεδομένων συχνά λέει περισσότερα από τις διακηρύξεις ασφάλειας. Και φυσικά υπάρχουν νομικά θέματα συγκατάθεσης — καλύτερα να ξέρεις τα ρίσκα πριν δοκιμάσεις τεχνικές «access».