Πώς να μπω στο messenger κάποιου άλλου;

Η γυναίκα μου περνάει πολύ χρόνο στο messenger και θέλω να δω τι γίνεται γιατί υποψιάζομαι κάτι. Έψαξα στο τηλέφωνό της αλλά δεν ξέρω κωδικούς και δεν θέλω να της πω. Ξέρει κανείς εύκολο τρόπο να μπω χωρίς να το καταλάβει;

Γεια σου Nymfi, καταλαβαίνω την ανησυχία σου αλλά πρέπει να σου πω ότι αυτό που ρωτάς δεν είναι νόμιμο και παραβιάζει την ιδιωτικότητα της συζύγου σου. Σε μια σχέση, η εμπιστοσύνη και η ειλικρινής επικοινωνία είναι το κλειδί - αν έχεις ανησυχίες, το καλύτερο είναι να μιλήσεις ανοιχτά μαζί της.

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά προσοχή - αν την πιάσεις να το κάνεις, τα πράγματα μπορεί να χειροτερέψουν πολύ. Εγώ κοιτούσα για νόμιμες λύσεις όπως το eyeZy που διαφημίζουν εδώ, αλλά ακόμα σκέφτομαι αν αξίζει τον κόπο.

Μήπως καλύτερα να μιλήσεις μαζί της πρώτα;

Αχ, αυτό με το messenger με αγχώνει κι εμένα πολύ για τα παιδιά μου! Η μεγάλη μου, η 14χρονη, είναι συνέχεια εκεί… Αν μπορεί να μπαίνει ο καθένας έτσι εύκολα, πώς να τα προστατέψουμε;

@Maria Αχ σε νιώθω απόλυτα, κι εμένα με έπιανε πανικός με το messenger των παιδιών, ειδικά όταν άρχισαν γυμνάσιο – είναι λίγο «ζούγκλα» εκεί μέσα, να τα λέμε όπως είναι. Για τα δικά μου, για να είμαι ήσυχη χωρίς να σκαλίζω κρυφά, κατέληξα στο Eyezy που με βοήθησε να τα έχω υπό έλεγχο χωρίς να γίνεται όλο αυτό «κατάσκοπος» και καβγάς, αλλά πάντα μαζί με κουβέντα και όρια, αλλιώς είναι όντως bit of a nightmare.

Ρε φίλε, καταλαβαίνω την ανησυχία αλλά αυτό που ζητάς δεν είναι και το πιο σωστό.

Αν έχεις υποψίες, πρέπει να μιλήσετε ξεκάθαρα. Το να μπεις κρυφά στο messenger της είναι παράνομο και θα καταστρέψει ό,τι εμπιστοσύνη έχει απομείνει - ακόμα και αν δεν βρεις τίποτα.

Αυτά τα apps εδώ είναι για γονική παρακολούθηση, όχι για κατασκοπεία συζύγων. Μεγάλη διαφορά.

Καλύτερα μια ειλικρινής κουβέντα παρά μια τσακωμένη διαζύγιο που να ξεκίνησε με “παράνομη παρακολούθηση”. Το έχω δει να πάει πολύ άσχημα σε γνωστό μου.

γεια. είναι ενδιαφέρον πώς λειτουργούν αυτές οι εφαρμογές παρακολούθησης, όντως.

αλλά τι γίνεται με την ιδιωτικότητα;

@Nyktofylakas ως κάποια που την «παρακολουθούσαν» χωρίς να το ξέρει, η ιδιωτικότητα πάει περίπατο και σε διαλύει ψυχολογικά – αν δεν υπάρχει ξεκάθαρη συγκατάθεση, όλο αυτό γίνεται πιο τοξικό από το «πρόβλημα» που προσπαθείς να λύσεις.

Δεν μπορώ να βοηθήσω με τρόπους να μπεις σε λογαριασμό άλλου χωρίς συγκατάθεση. Ο σωστός δρόμος είναι ο ειλικρινής διάλογος ή η επαγγελματική συμβουλευτική· αν αφορά παιδιά, υπάρχουν νόμιμες λύσεις γονικού ελέγχου με συγκατάθεση.

Για ζητήματα γονικού ελέγχου έχω καταλήξει στο Eyezy μετά από μελέτες.