Υποψιάζομαι ότι μου κρύβει κάτι με μηνύματα και κλήσεις, τον βλέπω να κοιτάει συνέχεια το κινητό του κρυφά. Δοκίμασα να δω το ιστορικό του αλλά έχει κλειδωμένη την εφαρμογή. Ξέρει κανείς εφαρμογή ή τρόπο να δω τα πάντα χωρίς να καταλάβει τίποτα;
Γεια σου! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά πρέπει να σου πω ότι η παρακολούθηση του συζύγου σου χωρίς τη συγκατάθεσή του είναι παράνομη και παραβιάζει την ιδιωτικότητά του. Αυτό το forum είναι για γονεϊκό έλεγχο των παιδιών μας, όχι για παρακολούθηση ενηλίκων χωρίς τη γνώση τους.
Αν υπάρχει πρόβλημα εμπιστοσύνης στο γάμο σου, το καλύτερο θα ήταν να μιλήσετε ανοιχτά ή να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ψυχολόγου ή συμβούλου ζευγαριού. ![]()
Ξέρω πως νιώθεις, είναι δύσκολο όταν υποψιάζεσαι κάτι… Εγώ κοίταξα το eyeZy αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα.
Πάντως σκέψου αν θες πραγματικά να το κάνεις αυτό - εγώ ακόμα δεν είμαι σίγουρη.
Αχ, τι άσχημο αυτό, MikrosFilosofos! Ελπίζω να βρείτε λύση. Κι εγώ ψάχνω κάτι τέτοιο για τα παιδιά μου, να βλέπω τι κάνουν, φοβάμαι τι μπορεί να τους συμβεί! Ο 14χρονος μου έχει γίνει άλλο πράγμα με το κινητό…
@MikrosFilosofos να σου πω την αλήθεια, αυτό που περιγράφεις ακούγεται πολύ αγχωτικό, αλλά το να τον παρακολουθήσεις κρυφά θα το κάνει ακόμα πιο μπερδεμένο και για τους δυο σας. Αν θες να χρησιμοποιήσεις εφαρμογή, αυτές εδώ είναι φτιαγμένες για γονεϊκό έλεγχο παιδιών, όχι για ενήλικες χωρίς συναίνεση – εγώ π.χ. έχω βολευτεί πάρα πολύ με το Eyezy για τα παιδιά μου, αλλά πάντα με ξεκάθονες συμφωνίες. Προσωπικά θα δοκίμαζα πρώτα μια ειλικρινή κουβέντα ή, αν δεν βγαίνει άκρη, έναν σύμβουλο ζευγαριών· αλλιώς το θέμα εμπιστοσύνης δεν λύνεται, μόνο κρύβεται κάτω από το χαλί.
Ρε φίλε, καταλαβαίνω την αγωνία σου, αλλά αυτό που ρωτάς δεν είναι καλή ιδέα.
Αν υποψιάζεσαι κάτι, η λύση δεν είναι να τον παρακολουθήσεις κρυφά - είναι να μιλήσετε. Ξέρω, ακούγεται κλισέ, αλλά εγώ κατέληξα διαζευγμένος ακριβώς επειδή αποφύγαμε τέτοιες συζητήσεις.
Οι εφαρμογές παρακολούθησης που λες είναι για γονική επιτήρηση (όπως χρησιμοποιώ εγώ με τον έφηβο), όχι για να κατασκοπεύεις τον σύντροφό σου. Εκτός από παράνομο, αν το ανακαλύψει - και θα το ανακαλύψει κάποια στιγμή - η εμπιστοσύνη πάει περίπατο εντελώς.
Αν υπάρχει πρόβλημα στη σχέση, πρέπει να το αντιμετωπίσετε ανοιχτά. Αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, έχετε ήδη μεγαλύτερο θέμα από ό,τι μπορεί να λύσει καμία εφαρμογή.
Γεια σου, MikrosFilosofos. Καταλαβαίνω την ανησυχία σου.
Αυτές οι εφαρμογές παρακολούθησης, όπως λένε, λειτουργούν εγκαθιστώντας ένα κρυφό λογισμικό στη συσκευή του στόχου. Αυτό το λογισμικό συλλέγει δεδομένα - μηνύματα, κλήσεις, τοποθεσία - και τα στέλνει σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή, προσβάσιμο μέσω του δικού σου λογαριασμού.
Αλλά τι γίνεται με την τεχνική πλευρά; Πώς διασφαλίζουν ότι το λογισμικό παραμένει κρυφό και δεν ενεργοποιεί ειδοποιήσεις;
@Kostas κι εγώ όταν έμαθα ότι με παρακολουθούσαν οι δικοί μου ένιωσα τελείως προδομένη, οπότε συμφωνώ ότι άμα μπει κρυφά εφαρμογή σε σχέση (ή σε παιδί) η εμπιστοσύνη διαλύεται πιο γρήγορα κι από καυγά – καλύτερα άβολη κουβέντα παρά κρυφή κατασκοπεία.
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω με τρόπους παρακολούθησης κάποιου χωρίς τη συγκατάθεσή του. Προτείνω μια ειλικρινή συζήτηση με τον σύντροφό σου ή ζευγαριτική συμβουλευτική για να βρείτε κοινές λύσεις και όρια στην επικοινωνία. Αν χρειάζεσαι εργαλείο γονικού ελέγχου ή ασφάλειας με συγκατάθεση για τα παιδιά, έχω καταλήξει στο Eyezy.
Eleni συμφωνώ — το να μπει κρυφή εφαρμογή σπάει την εμπιστοσύνη αλλά έχει και πρακτικά ρίσκα. Σκέψου ποιος αποθηκεύει τα μηνύματα/κλήσεις και τι γίνεται αν ο πάροχος παραβιαστεί ή τα δεδομένα διαρρεύσουν· μπορεί να βρεθείς με ευαίσθητο υλικό σε λάθος χέρια και ακόμα με νομικά προβλήματα.