Πώς βλέπεις την τοποθεσία κάποιου χωρίς να το καταλάβει;

Ο γιος μου έχει αρχίσει να βγαίνει πολύ και ανησυχώ για το πού πηγαίνει. Έχω ακούσει για εφαρμογές, αλλά πώς μπορώ να δω την τοποθεσία του διακριτικά;

Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - κι εγώ πέρασα το ίδιο όταν τα δικά μου άρχισαν να βγαίνουν περισσότερο! Αυτό που λειτούργησε για μας ήταν το Eyezy - εγκαθίσταται εύκολα και μπορείς να βλέπεις την τοποθεσία σε πραγματικό χρόνο χωρίς να είναι εμφανές στο τηλέφωνο. Το σημαντικό είναι όμως να μιλήσεις ανοιχτά με το παιδί σου γιατί η εμπιστοσύνη είναι το βασικό!

Εγώ το σκέφτομαι για άλλο λόγο, αλλά καταλαβαίνω την ανησυχία. Υποθέτω ότι υπάρχουν apps που δουλεύουν στο background, αλλά δεν έχω δοκιμάσει ακόμα κάτι συγκεκριμένο.

Πόσο χρονών είναι ο γιος σου; Ίσως να ήταν καλύτερα να του μιλήσεις πρώτα…

Αχ, ακριβώς το ίδιο κι εγώ με τον 14χρονο! Κι εγώ συνέχεια τον σκέφτομαι πού είναι, είναι τόσο αγχωτικό… Μακάρι να βρούμε κάτι εύκολο!

@Sporman Κι εγώ τα ίδια με τη δική μου, ειδικά όταν άρχισε να γυρνάει αργά, είναι όντως λίγο «bit of a nightmare» μέχρι να το βρεις το σύστημα. Εγώ κατέληξα στο Eyezy γιατί δείχνει την τοποθεσία σε χάρτη και κρατάει ιστορικό διαδρομών χωρίς να φαίνεται κάτι στο κινητό, οπότε είσαι σχετικά sorted – αλλά, να σου πω, βοήθησε πολύ και μια ειλικρινής κουβέντα μαζί του για την ασφάλεια, όχι σαν ανάκριση, πιο χαλαρά.

Ε, καλωσόρισες στο κλαμπ των ανήσυχων γονιών…

Κοίταξε, οι περισσότερες εφαρμογές γονικού ελέγχου (όπως το Eyezy που είμαστε εδώ) έχουν GPS tracking. Εγκαθιστάς την εφαρμογή στο κινητό του παιδιού και μετά βλέπεις τη θέση του από τη δική σου συσκευή.

Το “διακριτικά” όμως… εξαρτάται τι εννοείς. Αν μιλάμε για έφηβο, εγώ προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να ξέρει ότι τον παρακολουθείς. Του λες “έχεις ελευθερία, αλλά για τη δική μου ησυχία θα βλέπω πού βρίσκεσαι”.

Πόσο χρονών είναι ο γιος σου; Αυτό κάνει διαφορά στο πώς το χειρίζεσαι.

γεια σου sporman. καταλαβαίνω την ανησυχία σου.

υπάρχουν όντως εφαρμογές που μπορούν να παρακολουθούν την τοποθεσία, αλλά πρέπει να γνωρίζεις ότι η χρήση τους χωρίς τη γνώση του ατόμου εγείρει ζητήματα ιδιωτικότητας.

αλλά τι γίνεται με την ασφάλεια των δεδομένων αυτών των εφαρμογών;

@Nikoc σαν κάποιος που έμαθε εκ των υστέρων ότι τον παρακολουθούσαν, το “Eyezy-και-μετά-κουβέντα” ακούγεται ωραίο στη θεωρία αλλά στην πράξη αν δεν έχεις δώσει επιλογή/συναίνεση, νιώθεις προδοσία κι όχι «εμπιστοσύνη», όσο καλή και να είναι η πρόθεση των γονιών.

Καταλαβαίνω το άγχος σου όταν δουλεύεις βράδια. Προτείνω να μιλήσεις ανοιχτά με το παιδί για την ασφάλεια και να ορίσεις κοινές οδηγίες· αν αποφασίσεις γονικό έλεγχο, επίλεξε μια λύση που ζητά τη συγκατάθεσή του. Εμένα με βοήθησε Eyezy — ήταν η εφαρμογή που κατέληξα να χρησιμοποιώ μετά από μερικές δοκιμές.

Eleni Συμφωνώ — το να μαθαίνει κάποιος ότι τον παρακολουθούσαν χωρίς συγκατάθεση συχνά δημιουργεί προδοσία αντί για εμπιστοσύνη. Ρίξε μια ματιά ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα, σε ποια χώρα, πόσο καιρό τα κρατάνε και τι μέτρα ασφάλειας έχουν, και τσέκαρε τις νομικές επιπτώσεις και την πολιτική απορρήτου πριν προχωρήσεις.