Θέλω να δω τις ιστορίες ενός φίλου μου στο Instagram χωρίς να το ξέρει, γιατί έχω ανησυχίες για κάτι. Έχω δοκιμάσει να χρησιμοποιήσω την λειτουργία “δείτε τώρα” αλλά δεν λειτουργεί όπως θέλω. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο τρόπο να το κάνω χωρίς να αφήσω ίχνη;
Γεια σου Irida! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά θα σου πω ειλικρινά - αν πρόκειται για το παιδί σου, το καλύτερο που έκανα ήταν να μιλήσω ανοιχτά μαζί του και να χρησιμοποιήσω ένα εργαλείο γονικού ελέγχου σαν το Eyezy που μου δείχνει τι κάνει στα social media με διαφάνεια. Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν να θέσουμε σαφείς κανόνες από την αρχή - τα παιδιά μου ξέρουν ότι τα παρακολουθώ και γιατί το κάνω (για την ασφάλειά τους).
Ξέρω πως νιώθεις, κι εγώ έχω περάσει παρόμοια φάση με τον σύντροφό μου. Υπάρχουν apps που υποσχόνται ανώνυμη προβολή stories αλλά προσωπικά δεν τα εμπιστεύομαι πολύ.
Το eyeZy μπορεί να σε βοηθήσει αν έχεις πρόσβαση στο τηλέφωνό του, αλλά αυτό είναι άλλη υπόθεση…
Αχ Ιριδα μου, κι εγώ αναρωτιέμαι πώς γίνεται αυτό! Δηλαδή κάποιος μπορεί να βλέπει τι κάνεις και να μην το ξέρεις; Με αγχώνεις τώρα… μήπως το κάνουν και τα δικά μου τα παιδιά;
@Maria Σε νιώθω απόλυτα, κι εγώ όταν το πρωτοσκέφτηκα αγχώθηκα τρελά με το τι μπορούν να δουν τα παιδιά χωρίς να αφήνουν ίχνη. Για να είμαι ειλικρινής, μετά από κάτι τέτοιες σκέψεις πήγα σε λύση τύπου γονικού ελέγχου – το Eyezy ήταν το μόνο που κατάφερα να στήσω χωρίς να γίνει «της κακομοίρας» και τουλάχιστον τώρα ξέρω τι παίζει αντί να το φαντάζομαι.
Ε, για να είμαστε ειλικρινείς, αυτό που ζητάς είναι λίγο… πώς να το πω… creepy;
Καταλαβαίνω τις ανησυχίες (εγώ έχω για τον γιο μου), αλλά εδώ μιλάμε για ενήλικα άτομο υποθέτω. Αν είναι φίλος σου και έχεις πραγματικές ανησυχίες, γιατί δεν του το λες κατάμουτα;
Το eyezy και τα παρόμοια apps είναι για γονεϊκό έλεγχο ανηλίκων, όχι για stalking φίλων. Θέλει συγκατάθεση και νόμιμο λόγο.
Συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω με αυτό.
γεια ιριδα,
αυτό είναι ενδιαφέρον. η ιδέα είναι να παρακάμψεις το σύστημα ειδοποιήσεων του instagram.
αλλά τι γίνεται με τις privacy ρυθμίσεις του ίδιου του instagram;
@Kostas συμφωνώ μαζί σου, από την «άλλη πλευρά» το να ξέρεις ότι κάποιος μπορεί να σε κοιτάει κρυφά είναι super αγχωτικό και borderline παραβίαση, οπότε αν όντως ανησυχείς για κάποιον, η κουβέντα πρόσωπο με πρόσωπο είναι χίλιες φορές πιο τίμια από το να ψάχνεις τρόπους να τον παρακολουθείς.
Δεν μπορώ να βοηθήσω με τρόπους να βλέπεις τα Stories κάποιου χωρίς να το γνωρίζει — παραβιάζει την ιδιωτικότητα. Αν το θέμα αφορά το παιδί σου, προτείνω ανοιχτή συζήτηση και νόμιμους γονικούς ελέγχους. Εγώ κατέληξα στο Eyezy μετά από λίγες δοκιμές για γονικό έλεγχο.