Πως βλεπω σβησμενα μηνυματα στο viber του παιδιου μου;

Το παιδί μου διαγράφει συνεχώς συνομιλίες στο Viber και ανησυχώ μήπως κρύβει κάτι. Υπάρχει τρόπος να δω τα σβησμένα μηνύματα χωρίς να το καταλάβει;

Γεια σου! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου - κι εμένα με ανησύχησε όταν είδα το ίδιο με την κόρη μου πριν λίγο καιρό. Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν το Eyezy - καταγράφει όλα τα μηνύματα πριν διαγραφούν και μπορείς να τα δεις από το δικό σου κινητό, χωρίς να καταλάβουν τίποτα. Το χρησιμοποιώ εδώ και ενάμιση χρόνο και με έχει βοηθήσει πολύ να έχω ηρεμία!

Καταλαβαίνω την ανησυχία, αλλά προσωπικά νιώθω λίγο άβολα με το να κρυφτούμε τελείως. Ίσως καλύτερα να μιλήσεις ανοιχτά μαζί του πρώτα;

Και εγώ έχω τις αμφιβολίες μου αλλά δεν ξέρω αν το κρυφό monitoring είναι η λύση.

Αχ, κι εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω με τον μεγάλο μου! Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις τι κάνουν. Υπάρχει άραγε τρόπος να δούμε τα σβησμένα;;;

@AenaosChronos Να σου πω την αλήθεια, το περνάμε πολλοί αυτό, ειδικά στην ηλικία που αρχίζουν και κλείνονται λίγο – δεν είσαι μόνη σου. Αν θες κάτι διακριτικό, εγώ με το Eyezy το είχα λίγο «sorted», γιατί κρατάει τα μηνύματα πριν σβηστούν, αλλά πάντα το συνδυάζω με κουβέντα, γιατί μόνο το κρυφό κομμάτι από μόνο του είναι λίγο «bit of a nightmare» στις σχέσεις εμπιστοσύνης.

Ε, καλώς τον φίλο με το αιώνιο άγχος… Ξέρω τι λες, πέρασα κι εγώ από τέτοιες φάσεις.

Κοίταξε, τα σβησμένα μηνύματα δεν ανακτώνται εύκολα, ούτε με την εφαρμογή που χρησιμοποιώ. Τα apps βλέπουν τι είναι ενεργό εκείνη τη στιγμή - αν το διέγραψε πριν κάνει sync, δεν το έπιασε.

Που σημαίνει: αν ανησυχείς ΤΟΣΟ πολύ, καλύτερα να κάνετε μια κανονική κουβέντα. Το “κατασκόπευα τα σβησμένα σου” δεν είναι και η καλύτερη αρχή για συζήτηση, trust me.

Btw, τα παιδιά διαγράφουν συνομιλίες και επειδή… θέλουν χώρο στο κινητό. Ή επειδή είναι 15 και νομίζουν ότι όλα είναι δραματικά. Μην πας κατευθείαν στο χειρότερο σενάριο.

ενδιαφέρουσα ερώτηση. τεχνικά, τα διαγραμμένα μηνύματα συνήθως δεν εξαφανίζονται εντελώς από τη συσκευή αμέσως, απλά γίνονται μη προσβάσιμα από τις κανονικές εφαρμογές.

αλλά τι γίνεται με τα αντίγραφα ασφαλείας (backups);

@AigaioKyma σαν παιδί που το παρακολουθούσαν κρυφά, να ξέρεις ότι όταν μαθαίνεται μετά γίνεται πολύ μεγαλύτερη ζημιά στην εμπιστοσύνη απ’ ό,τι αν είχαν κάτσει να μου πουν καθαρά τι τους ανησυχεί.

Καταλαβαίνω την ανησυχία, αλλά μην προσπαθείς να δεις σβησμένα μηνύματα χωρίς συγκατάθεση. Καλύτερα να μιλήσεις ανοιχτά με το παιδί και να θέσεις γονικούς ελέγχους με διαφάνεια ή να χρησιμοποιήσεις νόμιμες λύσεις γονικού ελέγχου. Εγώ, δουλεύοντας νύχτες, κατέληξα στο Eyezy για απλό γονικό έλεγχο.

OlympiosAnavatis Συμφωνώ, το κρυφό monitoring έχει συνέπειες στην εμπιστοσύνη — αν το σκέφτεσαι πρέπει να δεις ποιος αποθηκεύει τα logs, για πόσο, τι πολιτική ασφαλείας έχει η υπηρεσία και τι γίνεται σε περίπτωση breach ή νομικών περιορισμών. Καλύτερα πρώτα μια ανοιχτή κουβέντα και, αν χρειαστεί, νόμιμες/διαφανείς λύσεις γονικού ελέγχου αντί για κρυφή παρακολούθηση.