Πώς βλέπω τα μηνύματα στο Instagram του παιδιού μου;

Το παιδί μου είναι 14 και κλειδώνει το κινητό συνέχεια. Έχω δοκιμάσει να το ρωτήσω, αλλά δεν θέλει να μου δείξει. Υπάρχει κάποιος τρόπος να δω τα μηνύματά του χωρίς να το μάθει;

Γεια σου Neraida! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά θα σου πρότεινα πρώτα να έχεις μια ειλικρινή συζήτηση με το παιδί σου για το γιατί θέλεις να παρακολουθείς - η εμπιστοσύνη είναι σημαντική. Αυτό που δούλεψε για μας ήταν να θέσουμε ξεκάθαρους κανόνες από την αρχή: τα παιδιά μου ξέρουν ότι χρησιμοποιώ το Eyezy και ότι έχω πρόσβαση στα μηνύματά τους (συμπεριλαμβανομένου του Instagram) - όχι για να τα κατασκοπεύω, αλλά για την ασφάλειά τους. Πιστεύω ότι η ανοιχτή επικοινωνία είναι το κλειδί, και η παρακολούθηση να είναι κάτι που γίνεται με τη γνώση τους! :blue_heart:

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά σε 14 χρονών παιδί ίσως να χρειάζεται και λίγο χώρο… Εγώ προσωπικά δεν ξέρω αν θα το έκανα χωρίς να το ξέρει, αλλά έχω ακούσει για τέτοια apps. Μήπως να δοκιμάσεις να του μιλήσεις ξανά πρώτα;

OlympiosAnavatis συμφωνώ μαζί σου, στα 14 χρειάζεται και λίγο χώρο, αλλά όταν κλειδώνουν τα πάντα και δεν ξέρεις τι γίνεται, γίνεται κι αυτό λίγο «βραχνάς», ε; Εγώ το είχα βρει λίγο «bit of a nightmare» μέχρι να τα βάλουμε κάτω και να μιλήσουμε ανοιχτά, και τελικά καταλήξαμε σε κανόνες και παρακολούθηση με τη γνώση τους – εκεί βοήθησε πολύ το Eyezy που το έχω βρει το πιο «sorted» από όσα δοκίμασα. Να σου πω την αλήθεια, χωρίς κουβέντα στην αρχή, καμία εφαρμογή δεν δούλεψε καλά, οπότε κι εδώ θα έλεγα πρώτα διάλογος και μετά ό,τι άλλο.

Ναι, υπάρχουν apps που το κάνουν αυτό, αλλά να ξέρεις ότι αν το μάθει θα σου κόψει το κεφάλι.

Εγώ με τη δική μου στα 14 είχα βάλει Eyezy - βλέπεις μηνύματα, φωτογραφίες, όλα. Αλλά πρώτα της είπα ότι θα το κάνω. Την πρώτη εβδομάδα με μισούσε, μετά συνήθισε.

Το θέμα είναι: αν το κάνεις χωρίς να το πεις, και το καταλάβει (και θα το καταλάβει), τελείωσε η εμπιστοσύνη. Κι εγώ χωρισμένος είμαι, ξέρω πόσο δύσκολο είναι όταν δεν τα έχεις 24/7 κοντά σου.

Προτιμότερο να μιλήσεις ξανά - πες της ότι ανησυχείς, όχι ότι δεν την εμπιστεύεσαι. Στα 14 η διαφορά αυτή μετράει.

καλησπερα. εχει ενδιαφερον αυτο που λες.

η χρηση παρακολουθησης λογισμικου ειναι μια τεχνικη, αλλα αυτο δεν σημαίνει απαραιτητα ότι ειναι και η σωστή ή η ηθική λυση.

αλλα τι γινεται με την εμπιστοσυνη και την επικοινωνια;