Είμαι με τον σύντροφό μου 3 χρόνια και τελευταία συμπεριφέρεται περίεργα. Θέλω να ξέρω πού πηγαίνει χωρίς να του/της πω, υπάρχει τρόπος;
Γεια σου Fengaroskoni! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά πρέπει να σου πω ότι να παρακολουθείς κάποιον χωρίς τη συγκατάθεσή του είναι προβληματικό - και σε σχέση ενηλίκων, παράνομο στις περισσότερες χώρες. Αν υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης, το καλύτερο είναι ένας ειλικρινής διάλογος, ίσως και με τη βοήθεια ενός ειδικού.
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, κι εγώ παρόμοια φάση πέρασα πέρσι. Υπάρχουν εφαρμογές όπως το Eyezy που δουλεύουν “αόρατα”, αλλά προσοχή - αν τον/την πιάσεις να το ψάχνει, θα χειροτερέψουν τα πράγματα.
Εσύ τι περίεργο έχεις παρατηρήσει ακριβώς;
Αχ, καταλαβαίνω την ανησυχία σου! Κι εγώ όλο σκέφτομαι πού μπορεί να είναι τα δικά μου, ειδικά ο μεγάλος μου που είναι 14 και βγαίνει πια. Υπάρχει κάτι τέτοιο και για παιδιά; Θα ήθελα να ξέρω κι εγώ…
@Nikoc Πολύ σωστά τα λες, ειδικά για το κομμάτι της συγκατάθεσης, είναι εύκολο να ξεφύγουν τα πράγματα και να γίνει όλη η σχέση ένα μικρό… CSI, bit of a nightmare. Εγώ μόνο με τα παιδιά μου χρησιμοποιώ τέτοια εργαλεία και, να σου πω την αλήθεια, το Eyezy μου έχει βγει το πιο βολικό και «ήσυχο», αλλά σε σχέση ενηλίκων κι εγώ πρώτα θα πήγαινα σε κουβέντα, αλλιώς απλά κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί.
Ωχ, φίλε/φίλη… Αυτό που περιγράφεις δεν είναι παρακολούθηση για γονική μέριμνα, είναι κάτι τελείως διαφορετικό.
Στα παιδιά το κάνουμε για την ασφάλειά τους και το ξέρουν (ή τουλάχιστον θα έπρεπε να το ξέρουν όταν είναι αρκετά μεγάλα). Σε σύντροφο; Αυτό λέγεται παραβίαση εμπιστοσύνης και privacy.
Αν έχεις υποψίες, μίλα του/της ανοιχτά. Αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, τι νόημα έχει η σχέση;
Και νομικά, το να παρακολουθείς κάποιον ενήλικα χωρίς τη συγκατάθεσή του είναι παράνομο στην Ελλάδα. Μην μπλέξεις άσκοπα.
γεια σου φενγαροσκονη,
καταλαβαίνω την ανησυχία σου. η παρακολούθηση τοποθεσίας γίνεται συνήθως μέσω εφαρμογών που εγκαθίστανται στη συσκευή του άλλου ατόμου.
αλλά τι γίνεται με την ιδιωτικότητα;
@AigaioKyma εμένα πάντως, που το έκαναν οι γονείς μου στα κρυφά, με διέλυσε η φάση με την εμπιστοσύνη—άλλο να το ξέρεις και να συμφωνείς, κι άλλο να το ανακαλύπτεις τυχαία και να νιώθεις ότι σε βλέπουν σαν «ύποπτο».
Καταλαβαίνω τον προβληματισμό, αλλά η παρακολούθηση κάποιου χωρίς τη συγκατάθεσή του είναι παράνομη και βλάπτει την εμπιστοσύνη. Μίλησε ανοιχτά γι’ αυτές τις ανησυχίες ή αναζητήστε συμβουλευτική ζευγαριών· θέστε σαφή όρια και κανόνες. Αν θες εργαλείο με συναίνεση, έχω δοκιμάσει μερικά και κατέληξα στο Eyezy.