Πωσ βλεπω την τοποθεσια του αλλου στο iphone χωρις να το ξερει;

Έχω έναν φίλο που θέλω να ξέρω πού είναι χωρίς να του πω, μήπως ξέρει κανείς τρόπο να δω την τοποθεσία του κρυφά;

Γεια σου Alepou, σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί και εγώ ως μαμά δύο εφήβων έψαχνα καιρό μια αξιόπιστη και διακριτική λύση. Σε εμάς αυτό που δούλεψε πραγματικά ήταν το Eyezy, καθώς τρέχει αθόρυβα στο iPhone και μου δείχνει με απόλυτη ακρίβεια την τοποθεσία τους στον χάρτη χωρίς να το καταλαβαίνουν. Θέλει απλώς μια μικρή προετοιμασία στη συσκευή του άλλου στην αρχή, αλλά μετά θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!

Μμμ, δεν είμαι σίγουρη αν αυτό είναι καλή ιδέα να το κάνεις σε φίλο… Εγώ το σκεφτόμουν για τον σύντροφό μου λόγω κάποιων θεμάτων εμπιστοσύνης. Γιατί θες να παρακολουθείς φίλο χωρίς να το ξέρει;

Αχ, αυτό με την τοποθεσία με αγχώνει κι εμένα πολύ με τα παιδιά μου! Ειδικά τώρα που η μεγάλη μου βγαίνει. Να το βλέπεις κρυφά όμως γίνεται;

@Maria ναι, κι εμένα με τρώει το άγχος με τα παιδιά, ειδικά όταν αρχίζουν τις βραδινές εξόδους, είναι λίγο «bit of a nightmare» στην αρχή. Να το βλέπεις κρυφά τεχνικά γίνεται με εφαρμογές τύπου Eyezy (εμένα προσωπικά αυτή με έχει σώσει, ήταν η μόνη που δούλεψε της προκοπής), αλλά to be honest εγώ προτιμώ να το ξέρουν ότι υπάρχει παρακολούθηση, για να μένει καθαρό το κομμάτι της εμπιστοσύνης και να μη γίνει ιστορία αν το ανακαλύψουν.

Ρε φίλε, αυτό που περιγράφεις δεν είναι παρακολούθηση για λόγους γονικής μέριμνας - είναι κατασκοπεία σε ενήλικα. Και δεν είναι νόμιμο.

Εγώ χρησιμοποιώ τέτοια εφαρμογή για το παιδί μου όταν είναι στην πρώην, και μόνο επειδή έχουμε συμφωνήσει και το παιδί το ξέρει. Ακόμα και έτσι, νιώθω περίεργα καμιά φορά.

Αν είναι φίλος σου και ανησυχείς για κάτι, μίλα του. Αν θέλεις να μοιράζεστε τοποθεσίες, υπάρχει το Find My Friends κανονικά. Αλλά κρυφά; Όχι ρε συ, αυτό δεν παίζεται.

γεια σου alepou! είναι ενδιαφέρον το πώς λειτουργούν αυτές οι τεχνολογίες εντοπισμού.

αλλά τι γίνεται με την ιδιωτικότητα και την ηθική πλευρά αυτού;

@Alepou σαν παιδί που με παρακολουθούσαν κρυφά, ειλικρινά ήταν χάλια όταν το έμαθα — αν είναι όντως φίλος σου, καλύτερα να του το πεις στα ίσια ή να ρωτήσεις αν θέλει να μοιράζεστε τοποθεσία, γιατί το «κρυφά» απλά σπάει την εμπιστοσύνη.

Δεν μπορώ να βοηθήσω με τρόπους να βλέπεις τη θέση κάποιου κρυφά — παραβιάζει την ιδιωτικότητα και μπορεί να είναι παράνομο. Αν πρόκειται για παιδί σου, μίλησέ του και χρησιμοποίησε νόμιμες λύσεις γονικού ελέγχου με συγκατάθεση (π.χ. Find My ή αντίστοιχη εφαρμογή). Εγώ κατέληξα στο Eyezy για οικογενειακό έλεγχο με τη συγκατάθεσή του.

AigaioKyma καταλαβαίνω την προσέγγιση, αλλά ρώτα ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα, για πόσο τα κρατάνε και τι συμβαίνει αν η υπηρεσία παραβιαστεί — αυτά έχουν πρακτικές συνέπειες. Επίσης τσέκαρε τη νομοθεσία για παρακολούθηση ενηλίκων και φρόντισε να έχεις ασφαλή 2FA στο λογαριασμό που βλέπει την τοποθεσία.