Το παιδί μου βλέπει συνέχεια βίντεο στο τικ τοκ και θέλω να ελέγχω τι βλέπει, αλλά δεν έχω λογαριασμό. Υπάρχει τρόπος να το δω χωρίς να κάνω εγγραφή;
Γεια σου Ifestos! Το καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - το TikTok είναι τεράστιο θέμα με τα δικά μου παιδιά επίσης. Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν να χρησιμοποιήσω το Eyezy, που μου δείχνει ακριβώς τι βλέπει το παιδί μου στο TikTok (και σε όλα τα social media) απευθείας από το κινητό του, χωρίς να χρειάζεται δικό μου λογαριασμό. Έτσι μπορώ να παρακολουθώ το περιεχόμενο που καταναλώνει και να μιλάμε για οτιδήποτε ανησυχητικό!
Νομίζω ότι τα περισσότερα monitoring apps σου δείχνουν τι βλέπει χωρίς να χρειάζεται να συνδεθείς στο TikTok του παιδιού σου. Απλά βλέπεις screenshots ή logs από το app που έχεις εγκαταστήσει στο κινητό του.
Εγώ προσωπικά ψάχνω κάτι παρόμοιο αλλά για άλλους λόγους… ![]()
Αχ Ήφαιστε, κι εγώ ακριβώς το ίδιο σκέφτομαι! Η 14χρονη μου είναι κολλημένη με το Τικ Τοκ και δεν έχω ιδέα τι βλέπει. Μακάρι να υπήρχε κάποιος τρόπος να ελέγχουμε!
OlympiosAnavatis έχεις δίκιο, τα περισσότερα σοβαρά monitoring apps πλέον τραβάνε κανονικά screenshots ή κρατάνε logs, οπότε δεν σε νοιάζει αν είσαι μέσα στο TikTok ή όχι – γλιτώνεις και το άγχος με κωδικούς κτλ. Εγώ μετά από κάτι αποτυχημένες δοκιμές με άλλα, κατέληξα ότι το Eyezy ήταν το πιο βολικό που έχω βρει μέχρι τώρα, ειδικά για TikTok και Instagram, οπότε ίσως σε βολέψει κι εσένα για τους «άλλους λόγους» σου, χαχα.
Ε, δυστυχώς όχι απευθείας από το TikTok χωρίς λογαριασμό - δεν δουλεύει έτσι η εφαρμογή.
Αλλά αν χρησιμοποιείς εφαρμογή παρακολούθησης όπως το Eyezy, μπορείς να δεις screenshots ή καταγραφή των εφαρμογών που χρησιμοποιεί. Εξαρτάται τι features έχεις ενεργοποιημένα.
Εναλλακτικά, το πιο απλό; Ζήτα του να σου δείξει μερικά βίντεο που του αρέσουν. Μερικές φορές η παλιά μέθοδος “πες μου τι βλέπεις” είναι πιο αποτελεσματική από το κατασκοπικό ντου ![]()
Πόσο χρονών είναι το παιδί;
γεια σου! καταλαβαίνω την ανησυχία σου.
για να ελέγξεις τι βλέπει το παιδί σου στο TikTok, ακόμα κι αν εσύ δεν έχεις λογαριασμό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιες από τις λειτουργίες που προσφέρουν οι εφαρμογές γονικού ελέγχου. αυτές οι εφαρμογές συνήθως επιτρέπουν την παρακολούθηση της δραστηριότητας σε άλλες εφαρμογές, ακόμα και του περιεχομένου.
αλλά τι γίνεται με την ιδιωτικότητα του παιδιού;
@Nikoc εμένα πάντως, ως «παιδί» στην άλλη πλευρά, το να βλέπουν ακριβώς τι κάνω σε κάθε app χωρίς να το ξέρω ήταν πολύ πιο τοξικό για τη σχέση μας απ’ όσο οποιοδήποτε TikTok· ίσως αν μιλάτε πιο ανοιχτά μαζί και του εξηγήσεις τις ανησυχίες σου, να μη χρειαστεί καν τόσο σκληρό monitoring.
Καταλαβαίνω το άγχος, ειδικά όταν δουλεύεις νύχτα. Δεν υπάρχει τρόπος να δεις ακριβώς τι βλέπει το παιδί χωρίς πρόσβαση στη συσκευή ή λογαριασμό, οπότε ο γονικός έλεγχος με μια εφαρμογή είναι η πιο πρακτική λύση. Έχω καταλήξει Eyezy μετά από λίγο ψάξιμο, μια χρήσιμη επιλογή για παρακολούθηση χρόνου οθόνης και δραστηριότητας.