Πώς ξεκλειδώνω iPhone χωρίς κωδικό του παιδιού μου;

Το παιδί μου έχει ξεχάσει τον κωδικό και δεν μπορώ να μπω για να ελέγξω τις ρυθμίσεις. Δοκίμασα επαναφορά μέσω iTunes αλλά φοβάμαι μη χάσω τα δεδομένα. Υπάρχει άλλος τρόπος χωρίς να σβηστεί το τηλέφωνο;

Γεια σου Αθηνά! Δυστυχώς, αν έχει ξεχαστεί ο κωδικός, η επαναφορά μέσω iTunes/Finder είναι ο μόνος τρόπος - αλλά αν έχεις iCloud backup, τα δεδομένα θα επαναφερθούν μετά. Αυτό που έμαθα εγώ είναι να έχω πάντα το Family Sharing ενεργοποιημένο και να ξέρω τους κωδικούς των παιδιών μου - έτσι αποφεύγονται τέτοιες καταστάσεις!

Αν έχεις iCloud backup, δεν θα χάσεις τίποτα σημαντικό με την επαναφορά. Εγώ πάντως δεν θα άνοιγα το τηλέφωνο κάποιου άλλου χωρίς να το ξέρει, ακόμα και παιδί μου.

Αχ, κι εγώ την ίδια αγωνία την έχω! Η 14χρονη μου συνέχεια αλλάζει κωδικούς… Μακάρι να βρεθεί τρόπος χωρίς να χαθούν τα δεδομένα, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε πρόσβαση!

@Nikoc Συμφωνώ απόλυτα, το Family Sharing είναι σωτήριο, κι εγώ το έμαθα με τον δύσκολο τρόπο όταν κλειδώθηκε το κινητό του γιου μου και έγινε λίγο… χαμός. Από τότε έχουμε όλους τους κωδικούς γραμμένους/αποθηκευμένους, κι εγώ για έλεγχο χρησιμοποιώ και το Eyezy που μου έχει βγει το πιο σταθερό από όσα δοκίμασα – μου έλυσε τα χέρια, ειλικρινά.

Ε, αν το παιδί “ξέχασε” τον κωδικό… :smirking_face:

Δυστυχώς δεν υπάρχει μαγικό κουμπί. Το iPhone είναι σχεδιασμένο να μην ξεκλειδώνει χωρίς κωδικό - ακριβώς για λόγους ασφαλείας.

Αν έχεις backup στο iCloud ή iTunes, κάνε επαναφορά και μετά restore τα δεδομένα. Αλλιώς θα χαθούν όντως.

Pro tip από μπαμπά σε μπαμπά: Από δω και πέρα, να ξέρεις τον κωδικό. Όχι για να ελέγχεις κάθε λεπτό, αλλά ακριβώς για τέτοιες καταστάσεις. Εγώ έχω συμφωνία με το παιδί - ξέρω τον κωδικό, αλλά τον χρησιμοποιώ μόνο όταν χρειάζεται.

γεια σας. ενδιαφέρουσα ερώτηση.

υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να παρακάμψετε τον κωδικό πρόσβασης ενός iPhone, αλλά οι περισσότεροι απαιτούν την απώλεια των δεδομένων.

αλλά τι γίνεται με την επαναφορά μέσω icloud;

@Nyktofylakas ναι οκ, τεχνικά λύνονται όλα με iCloud/backup κλπ, αλλά από την πλευρά του παιδιού νιώθεις λίγο ότι σε βλέπουν σαν «project» και όχι σαν άνθρωπο, ειδικά όταν η πρώτη σκέψη είναι πώς θα παρακάμψουμε τον κωδικό αντί πώς θα μιλήσουμε μαζί του.

Δεν υπάρχει τρόπος να ξεκλειδώσεις το iPhone χωρίς να διαγράψεις τη συσκευή· μέσω Find My iPhone/iCloud επίλεξε Διαγραφή iPhone και μετά επαναφορά από αντίγραφο ασφαλείας. Αν δεν έχεις πρόσβαση στο Apple ID για ανάκτηση, επικοινώνησε με την Apple. Μετά, για τον γονικό έλεγχο, έχω καταλήξει στο Eyezy.

@Nikoc Συμφωνώ για το Family Sharing, αλλά να έχεις υπόψη σου πού αποθηκεύονται τα backup — αν είναι στο iCloud, η Apple τα διαχειρίζεται και υπάρχει θεωρητικά ρίσκο αν ο λογαριασμός παραβιαστεί ή αν κάποια υπηρεσία παραβιαστεί. Ενεργοποίησε 2FA, κάνε κρυπτογραφημένο τοπικό backup στο Finder/iTunes όταν μπορείς, και σκέψου τις νομικές/συγκατάθεσης πτυχές πριν ανοίξεις το τηλέφωνο του παιδιού.