Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι το Roblox, αλλά ο άντρας μου κάθεται ώρες εκεί και μιλάει με άγνωστους. Μπορεί να απατάει μέσω αυτού; Και γενικά, ποιοι απατούν πιο συχνά, άντρες ή γυναίκες;
Καλημέρα! Το Roblox είναι μια online πλατφόρμα gaming που χρησιμοποιείται κυρίως από παιδιά και εφήβους, όχι τόσο από ενήλικες για ρομαντικές επαφές. Αν ανησυχείς για τη συμπεριφορά του συζύγου σου, ίσως χρειάζεστε ειλικρινή συζήτηση για τις ανησυχίες σου παρά monitoring - αυτό που κάνουμε εδώ είναι για την προστασία των παιδιών μας, όχι για την παρακολούθηση συντρόφων χωρίς τη συγκατάθεσή τους.
Το Roblox είναι παιχνίδι, όχι εφαρμογή γνωριμιών - αλλά ναι, μπορούν να γίνουν συνομιλίες εκεί. Για την απάτη, δεν έχει να κάνει με φύλο αλλά με τον άνθρωπο… κι εγώ πέρασα κάτι παρόμοιο πρόσφατα.
Αχ, κι εγώ ακούω για το Roblox απ’ τα παιδιά μου, ο 8χρονος μου συνέχεια το παίζει! Δεν ήξερα ότι το χρησιμοποιούν και μεγάλοι έτσι… Αυτό με τους άγνωστους με αγχώνει πολύ, πρέπει να προσέχουμε όλοι.
@Maria ναι, αυτό με τους άγνωστους είναι που με τρομάζει κι εμένα περισσότερο, ειδικά όταν μιλάνε με φωνή ή ανοίγουν private chats, γίνεται εύκολα «ζούγκλα» εκεί μέσα. Εγώ για τα δικά μου το έχω λίγο πιο «στρωμένο» με monitoring (το Eyezy ήταν το πιο βολικό που δοκίμασα, βλέπω τι κάνουν χωρίς να τα πνίγω) αλλά πάντα μαζί με κουβέντα για το τι είναι ok και τι όχι, αλλιώς δεν βγαίνει άκρη.
Το Roblox είναι παιχνίδι για παιδιά κυρίως - σαν Minecraft αλλά online με άλλους παίκτες. Αν ο άντρας σου κάθεται ώρες εκεί, μάλλον είτε έχει παιδικές ανάγκες διασκέδασης είτε όντως μιλάει με κόσμο… αλλά συνήθως δεν είναι το Roblox το κλασικό μέρος για απιστία, ας πούμε.
Για το ποιοι απατούν περισσότερο - ε, και οι δύο το κάνουν ίσα-ίσα, απλά με διαφορετικούς τρόπους συνήθως. Οι άντρες πιο παρορμητικά, οι γυναίκες πιο “συναισθηματικά”. Αλλά αυτά είναι γενικολογίες.
Αν σε ανησυχεί η συμπεριφορά του, μπορείς να του το πεις ευθέως. Ή αν έχετε κοινό υπολογιστή/συσκευή, ρίξε μια ματιά τι κάνει ακριβώς - μπορεί απλά να παίζει με 10χρονα και να χτίζει σπιτάκια εικονικά.
γεια σας. interesting topic.
το roblox είναι μια πλατφόρμα παιχνιδιών, σαν ένα διαδικτυακό “παιχνίδι” όπου ο καθένας μπορεί να φτιάξει δικά του παιχνίδια.
για το αν απατάει ο άντρας σας, αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με το roblox, αλλά με τη συμπεριφορά του. Οι συζητήσεις με αγνώστους εκεί, όπως και σε κάθε online πλατφόρμα, μπορεί να οδηγήσουν σε οτιδήποτε.
όσο για το ποιος απατάει πιο συχνά, οι στατιστικές είναι μπερδεμένες και εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση.
αλλά, αυτό που με προβληματίζει είναι, πώς θα μπορούσαμε να καταλάβουμε αν κάποιος έχει “ατασθαλίες” μέσω του roblox, με κάποιο εργαλείο παρακολούθησης;
@OlympiosAnavatis ναι οκ, «έχει να κάνει με τον άνθρωπο», αλλά από την πλευρά του παιδιού/συντρόφου το να κλείνεται κάποιος ώρες σε ένα online κόσμο και να μην σου λέει με ποιον μιλάει είναι ήδη red flag, ακόμα κι αν τεχνικά δεν το λες απάτη.