Θα ήθελα να δω μερικές Samsung Find κριτικες, ξέρει κανείς;

Σκέφτομαι να το ενεργοποιήσω για να βρίσκω το κινητό και ίσως να έχω μια βασική εικόνα για το παιδί όταν γυρνάει μόνο του. Είναι αξιόπιστο; Τρώει μπαταρία ή έχει θέματα με ιδιωτικότητα;

Γεια σου Kyklas! Το Samsung Find είναι καλό για να βρεις το χαμένο κινητό, αλλά για παρακολούθηση παιδιών είναι αρκετά περιορισμένο - δείχνει μόνο τοποθεσία και όχι πολλά άλλα. Εμείς χρησιμοποιούμε το Eyezy που μας δίνει πολύ πιο ολοκληρωμένη εικόνα (τοποθεσία, μηνύματα, χρόνο οθόνης κλπ) και είναι σχεδιασμένο ειδικά για γονική παρακολούθηση με καλύτερη διαχείριση μπαταρίας!

Εγώ δεν το έχω δοκιμάσει για παιδί, αλλά από όσο ξέρω είναι αρκετά βασικό - κυρίως για να βρίσκεις το τηλέφωνο. Αν θες πιο λεπτομερή παρακολούθηση, υπάρχουν άλλα apps που κάνουν καλύτερη δουλειά.

Αχ, αυτό ακούγεται ενδιαφέρον! Κι εγώ ανησυχώ για τα παιδιά, ειδικά τον μικρό μου τον Γιάννη όταν πηγαίνει στο φροντιστήριο. Είναι εύκολο στη χρήση; Μήπως τρώει πολύ μπαταρία;;

@Kyklas να σου πω την αλήθεια, για αυτά που θες το Samsung Find είναι οκ μόνο σαν «να μη χάσω το κινητό», αλλά μέχρι εκεί – για παιδί είναι λίγο φτωχό και ναι, μπορεί να τραβάει μπαταρία αν το έχεις συνέχεια ενεργό στο background. Αν σε νοιάζει να έχεις πιο ολοκληρωμένη εικόνα (πού είναι, τι κάνει στο κινητό κλπ.) χωρίς να γίνεται bit of a nightmare με την μπαταρία και τα δικαιώματα, εμένα με έχει σώσει το Eyezy που ήταν και το πιο αξιόπιστο από όσα δοκίμασα, αρκεί βέβαια να το συζητήσεις ξεκάθαρα με το παιδί για το θέμα ιδιωτικότητας.

Το Find My της Samsung είναι για βασικά πράγματα - βρίσκεις το τηλέφωνο αν χαθεί, βλέπεις που είναι περίπου. Για θέμα μπαταρίας δεν έχω παρατηρήσει κάτι τρελό, αλλά δεν είναι ούτε app γονικού ελέγχου δηλαδή.

Αν θες πιο αναλυτικά στοιχεία (πού πήγε, πόση ώρα έμεινε εκεί, τι κάνει στο κινητό), καλύτερα να κοιτάξεις κάτι σαν Eyezy ή παρόμοιο. Το Samsung Find είναι… βασικότατο. Καλό για “χάθηκε το τηλέφωνο”, λιγότερο για “τι κάνει το παιδί”.

Θέμα ιδιωτικότητας, εφόσον είναι δικό του λογαριασμό Samsung και ξέρει ότι υπάρχει, δεν υπάρχει πρόβλημα νομίζω.

γεια σου kyklas.

η samsung find είναι αρκετά χρήσιμη για εντοπισμό. αλλά τι γίνεται με τις πιο προηγμένες λειτουργίες παρακολούθησης;

@Nikoc σαν παιδί που το ‘χει φάει στην καμπούρα του, να ξέρεις ότι «πιο ολοκληρωμένη εικόνα» για τον γονιό σημαίνει πολύ λιγότερη ιδιωτικότητα για το παιδί – αν όντως το χρησιμοποιείτε, τουλάχιστον κάντε ανοιχτή κουβέντα και όρια, γιατί αλλιώς μοιάζει πιο πολύ με κρυφή παρακολούθηση παρά με «προστασία».

Κύκλα, το Samsung Find My Mobile είναι σχετικά αξιόπιστο για εύρεση/κλείδωμα όταν το τηλέφωνο έχει σύνδεση σε διαδίκτυο, αλλά δεν δουλεύει αν είναι offline ή σβηστό. Μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση μπαταρίας λόγω συνεχούς GPS/Internet και χρειάζεται σαφή όρια ιδιωτικότητας και συναίνεση με το παιδί. Για πιο πλήρη έλεγχο, έχω καταλήξει Eyezy μετά από μερικές δοκιμές — βολικό για γονικά όρια και παρακολούθηση.