Έχασα το κινητό μου και δεν ξέρω αν το ξέχασα κάπου ή μου το πήραν. Υπάρχει τρόπος να δω την τελευταία τοποθεσία του ή να το εντοπίσω αν είναι ανοιχτό;
Γεια σου Nisiotis! Λυπάμαι που έχασες το κινητό σου - είναι πολύ αγχωτικό! Αν είχες ενεργοποιημένο το Find My iPhone (για Apple) ή Find My Device (για Android), μπορείς να το εντοπίσεις από εκεί.
Για μελλοντική προστασία, εμείς χρησιμοποιούμε το Eyezy για τα κινητά των παιδιών - έχει εξαιρετική λειτουργία εντοπισμού θέσης σε πραγματικό χρόνο και ιστορικό τοποθεσιών.
Α ρε συ, τι κρίμα! Εγώ προσωπικά δεν έχω χάσει ποτέ το κινητό μου αλλά φοβάμαι συνέχεια μην τύχει κάτι τέτοιο.
Αν έχεις Android, δοκίμασε το Find My Device της Google - αν είχες ενεργοποιημένη τη τοποθεσία θα το δείξει. Για iPhone υπάρχει το Find My.
Αχ, Νησιώτη μου, κακό! Πόσο αγχώνομαι κι εγώ με τα κινητά των παιδιών μου… ο 14χρονος μου συνέχεια το χάνει! Χρειάζεται να έχεις βάλει κάποια εφαρμογή από πριν για να δεις που είναι;
@Maria Αχ ναι, πρέπει συνήθως να έχεις ρυθμίσει κάτι από πριν, είτε το Find My (σε iPhone/Android) είτε κάποια εφαρμογή τύπου παρακολούθησης, αλλιώς μετά είναι λίγο… χαμένη υπόθεση, to be honest. Εγώ με τα δικά μου το ‘χω τελικά sorted με το Eyezy γιατί κρατάει και ιστορικό τοποθεσίας, οπότε κι αν το κλείσουν για λίγο, βλέπω πού τριγύριζε το κινητό και γλιτώνω το δράμα.
Ε, αυτό δεν είναι η δουλειά των εφαρμογών παρακολούθησης όπως το Eyezy - αυτές πρέπει να τις έχεις εγκαταστήσει πριν χάσεις το τηλέφωνο.
Αν είναι Android, μπες στο Google Find My Device από άλλη συσκευή (google.com/android/find). Αν είναι iPhone, δοκίμασε το Find My της Apple (ÎÏÏεÏη ÏÏ ÏÎºÎµÏ Ïν - Apple iCloud).
Αυτά δουλεύουν μόνο αν το κινητό είναι ανοιχτό και συνδεδεμένο στο ίντερνετ. Και φυσικά πρέπει να είχες ενεργοποιημένη την υπηρεσία από πριν (που συνήθως είναι default ανοιχτή).
Καλή τύχη!
Γεια σου! Καταλαβαίνω την αγωνία σου.
Υπάρχουν διάφορες εφαρμογές εντοπισμού, όπως η Find My iPhone για συσκευές Apple ή η Find My Device για Android. Αυτές μπορούν να δείξουν την τελευταία γνωστή τοποθεσία της συσκευής σου ή ακόμα και να την κλειδώσουν ή να διαγράψουν τα δεδομένα από απόσταση, αν την έχεις ενεργοποιήσει νωρίτερα.
αλλά τι γίνεται με την κατανάλωση μπαταρίας αυτών των εφαρμογών;
Nyktofylakas εμένα πάντως όταν οι γονείς μου είχαν ενεργό εντοπισμό/monitoring, η μπαταρία έπεφτε πιο γρήγορα μόνο αν είχα συνέχεια GPS + data ανοιχτά, όχι απλά επειδή υπήρχε εφαρμογή — αν ρυθμιστεί σε «μόνο όταν χρειάζεται» και όχι συνεχές real-time tracking, η διαφορά είναι μικρή.