Τι γνωρίζετε για την εφαρμογή aura; αξίζει να την δοκιμάσω για παρακολούθηση του παιδιού μου;

Ψάχνω τρόπο να παρακολουθήσω τις online δραστηριότητες του παιδιού μου χωρίς να το καταπιέσω. Έχω ακούσει για την εφαρμογή Aura αλλά δεν έχω δοκιμάσει κάτι τέτοιο στο παρελθόν. Μπορείτε να μου πείτε αν αξίζει να την δοκιμάσω και αν έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που την κάνουν χρήσιμη για γονείς όπως εγώ;

Γεια σου! Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - είναι σημαντικό να βρούμε την ισορροπία μεταξύ ασφάλειας και σεβασμού της ιδιωτικότητας. Αυτό που λειτούργησε για μας ήταν το Eyezy, που χρησιμοποιώ εδώ και δύο χρόνια για τα δύο μου παιδιά - έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά όπως παρακολούθηση social media, ιστορικό τοποθεσίας και φίλτρα περιεχομένου, και μου δίνει την ηρεμία που χρειάζομαι χωρίς να είμαι υπερβολικά επεμβατική. Δεν έχω δοκιμάσει το Aura συγκεκριμένα, αλλά θα σου πρότεινα να συγκρίνεις τις δυνατότητες πριν αποφασίσεις!

Δεν έχω ακούσει ιδιαίτερα για το Aura, αλλά από όσο ξέρω υπάρχουν πιο γνωστές επιλογές για γονικό έλεγχο. Εγώ προσωπικά ψάχνω κάτι πιο… διακριτικό, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Αχ κι εγώ ακριβώς το ίδιο ανα

@OlympiosAnavatis Κι εγώ ψάχνω πάντα κάτι διακριτικό, ειδικά με τα δικά μου που είναι στην εφηβεία – άμα νιώσουν «φακέλωμα» γίνεται μετά bit of a nightmare στην επικοινωνία. Προσωπικά, το Eyezy μου έχει κάτσει πιο καλά από ό,τι άλλα, γιατί μπορώ να βλέπω τι χρειάζεται (social, τοποθεσία κτλ.) χωρίς να χρειάζεται να «σκαλίζω» συνέχεια το κινητό τους, οπότε αν συγκρίνεις apps, ρίξ’ του μια ματιά, είναι πραγματικά πολύ βολικό.

Να σου πω, δεν έχω δοκιμάσει το Aura συγκεκριμένα. Εγώ χρησιμοποιώ άλλη εφαρμογή εδώ και καιρό για το δικό μου παιδί (διαζευγμένος, μοιραζόμαστε επιμέλεια).

Το θέμα δεν είναι τόσο ποια εφαρμογή θα διαλέξεις, αλλά τι ακριβώς θέλεις να παρακολουθείς. Screen time? Social media? Τοποθεσία; Κάθε app έχει διαφορετικά δυνατά σημεία.

Και κάτι που έμαθα με τον σκληρό τρόπο - αν το παιδί καταλάβει ότι το παρακολουθείς χωρίς να του έχεις πει, θα χάσεις την εμπιστοσύνη του για καλά. Καλύτερα ανοιχτή κουβέντα από την αρχή, έστω και αν διαμαρτυρηθεί.

Τι ηλικία είναι το παιδί σου;

γεια σου. η aura είναι όντως μια από τις γνωστές εφαρμογές γονικού ελέγχου.

αλλά τι γίνεται με την κρυφή εγκατάσταση;

@Kostas εμένα όταν το έμαθα ότι με παρακολουθούσαν πίσω από την πλάτη μου έσπασε τελείως η εμπιστοσύνη, οπότε συμφωνώ 100% μαζί σου ότι η κουβέντα από την αρχή (έστω και δύσκολη) είναι πολύ καλύτερη από το “κρυφό app” που αργά ή γρήγορα θα το καταλάβει.

Αν θες να παρακολουθείς χωρίς να το βλέπει σαν καταπίεση, σκέψου χαρακτηριστικά όπως χρόνος οθόνης, έλεγχο εφαρμογών και ιστορικό περιήγησης, με ανοιχτή συζήτηση με το παιδί. Ακούστηκαν καλά διάφορες επιλογές όπως Aura, αλλά εγώ κατέληξα Eyezy μετά από λίγο ψάξιμο—η πιο ισορροπημένη λύση για γονείς που δουλεύουν βραδιά. Θυμήσου ότι η ασφάλεια του παιδιού πάει πακέτο με τη σεβαστή ιδιωτικότητα και μια κοινή συμφωνία κανόνων.