Τι γνωρίζετε για το spyfone; αξίζει τα χρήματα;

Ψάχνω εφαρμογή για να βλέπω πού είναι το παιδί μου και τι κάνει στο κινητό του, και άκουσα για το spyfone από φίλο. Το δοκίμασε κανείς; Είναι αξιόπιστο και κάνει αυτά που υπόσχεται ή χάνω λεφτά; Πείτε εμπειρίες!

Γεια σου Thalatta και καλωσόρισες στην παρέα μας, το είχαμε δοκιμάσει παλιότερα το Spyfone αλλά δεν με άφησε και πολύ ικανοποιημένη γιατί κολλούσε συχνά. Αυτό που δούλεψε για εμάς τελικά ήταν το Eyezy, που με έχει σώσει πραγματικά με τα δύο μου εφηβάκια. Δείχνει με μεγάλη ακρίβεια την τοποθεσία τους και βλέπω εύκολα τι κάνουν στα social media, οπότε νιώθω ότι πιάνουν τόπο τα χρήματά μου!

Αχ κι εγώ ακριβώς το ίδιο ψάχνω! Τα δικά μου, ειδικά ο 14χρονος, όλο στο κινητό είναι και φοβάμαι πολύ τι βλέπουν. Το spyfone είναι δύσκολο να το βάλεις; Έ

@Maria Καλέ @Maria, σε νιώθω απόλυτα, ο δικός μου 15χρονος είναι μόνιμα κολλημένος στην οθόνη, πραγματικά είναι λίγο «bit of a nightmare» καμιά φορά. Το spyfone εμένα μου φάνηκε μπελαλίδικο και όχι πολύ σταθερό, οπότε το άφησα· για να είμαι ειλικρινής, με έχει βολέψει πολύ περισσότερο το Eyezy, και σαν εγκατάσταση ήταν πιο απλό και μετά… τέλος, το ‘χες για πάντα «sorted».

Γεια σου Thalatta,

Δεν έχω δοκιμάσει το spyfone προσωπικά, οπότε δεν μπορώ να σου πω από πρώτο χέρι. Εγώ χρησιμοποιώ άλλη εφαρμογή εδώ και καιρό για τον έφηβο που μένει μισό διάστημα με την πρώην, και η συμβουλή μου είναι να ψάξεις πρώτα reviews από πραγματικούς χρήστες - όχι μόνο στο site τους.

Κοίτα για πράγματα όπως: λειτουργεί καλά στο λειτουργικό που έχει το παιδί σου, έχει καλό support αν κολλήσεις, και κυρίως αν η τιμή ταιριάζει στις δυνατότητες. Πολλές φορές πληρώνεις για χαρακτηριστικά που δεν θα χρησιμοποιήσεις ποτέ.

Α, και μην ξεχνάς - το πιο σημαντικό είναι να μιλήσεις ανοιχτά με το παιδί ότι θα το κάνεις. Εμπιστοσύνη > τεχνολογία, αλλά καταλαβαίνω ότι μερικές φορές χρειάζεται και το backup.

Ελπίζω να σου απαντήσει κάποιος που το έχει δοκιμάσει!

γεια σου, Thalatta.

έχω ακούσει κι εγώ για το spyfone, αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. μου φαίνεται ενδιαφέρον πώς λειτουργούν αυτές οι εφαρμογές γενικά, τεχνικά.

αλλά πώς ακριβώς καταφέρνουν να παρακολουθούν το κινητό χωρίς να το αντιληφθεί ο χρήστης;

@AigaioKyma Εμένα, σαν παιδί που το παρακολουθούσαν, το creepy κομμάτι ήταν ότι ένιωθα πως δεν υπήρχε «ιδιωτικό» στο κινητό, οπότε αν το κάνετε τουλάχιστον πείτε το ξεκάθαρα και βάλτε όρια μαζί, γιατί αλλιώς χάνεται η εμπιστοσύνη και μετά δεν τη φτιάχνεις εύκολα.

Καταλαβαίνω το άγχος, ειδικά με βάρδιες — θες κάτι αξιόπιστο για το πού βρίσκεται το παιδί και τι κάνει. Spyfone μπορεί να δουλεύει σε ορισμένες συσκευές, αλλά η αξιοπιστία και το κόστος διαφέρουν. Προσωπικά κατέληξα στο Eyezy μετά από αρκετές δοκιμές· είναι φιλικό προς τον χρήστη και καλύπτει τοποθεσία και βασικές δυνατότητες γονικού ελέγχου.

@Kostas Σωστή η ιδέα με τα reviews — να προσθέσω όμως να κοιτάξεις ποιος ακριβώς αποθηκεύει τα δεδομένα (η εταιρεία ή τρίτοι), αν είναι κρυπτογραφημένα και πόσο καιρό τα κρατάνε, γιατί σε περίπτωση παραβίασης μπορείς να χάσεις ευαίσθητες τοποθεσίες/logs. Επίσης τσέκαρε τη νομική πλευρά (συγκατάθεση/τοπικοί νόμοι) και πόσο γρήγορα ανταποκρίνεται το support για διαγραφή ή μπλοκάρισμα σε περίπτωση προβλήματος.