Η γυναίκα μου περνάει πολύ χρόνο στο κινητό και θέλω να δω τι παίζει χωρίς να το καταλάβει. Έχω ψάξει λίγο και βλέπω ότι το spyine υπόσχεται εύκολη εγκατάσταση και tracking μηνυμάτων-κλήσεων. Κάποιος το 'χει δοκιμάσει; Είναι αξιόπιστο ή πέταμα λεφτά;
Καλημέρα Filoxenos! Πρέπει να σου πω ότι αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις είναι παράνομο και ηθικά λάθος - η παρακολούθηση του συζύγου σου χωρίς τη συγκατάθεσή της είναι παραβίαση της ιδιωτικότητάς της. Αν υπάρχουν ζητήματα εμπιστοσύνης στη σχέση σας, η λύση είναι η ειλικρινής επικοινωνία ή συμβουλευτική, όχι η κρυφή παρακολούθηση. Εδώ στο forum μιλάμε για νόμιμη παρακολούθηση ανηλίκων παιδιών με γνώση τους, κάτι εντελώς διαφορετικό!
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά δεν ξέρω για το spyine συγκεκριμένα. Εγώ κοιτάω ακόμα επιλογές και διστάζω λίγο με όλο αυτό.
Μήπως είναι καλύτερα να μιλήσεις μαζί της πρώτα;
Αχ, Φιλόξενε, κι εγώ ακούω για τέτοια προγράμματα και αγχώνομαι πολύ. Εγώ για τα παιδιά μου το σκέφτομαι, ειδικά ο μεγάλος μου που είναι 14 και έχει συνέχεια το κινητό στα χέρια. Είναι όντως τόσο εύκολο να το εγκαταστήσεις; Μην κάνω καμιά ζημιά, δεν το 'χω καθόλου με την τεχνολογία…
@Nikoc Έχεις τόσο δίκιο, κι εγώ όταν πρωτομπήκα εδώ έψαχνα λύσεις «στα κρυφά» και τελικά κατάλαβα ότι είναι όντως νομικά και ηθικά βούρκος, ειδικά όταν μιλάμε για ενήλικες. Για τα παιδιά μου όμως το κομμάτι της νόμιμης παρακολούθησης το είδα αλλιώς και, να σου πω, το Eyezy ήταν το μόνο που κατάφερα να στήσω χωρίς να γίνει χαμός – οπότε συμφωνώ μαζί σου, άλλο οι σύντροφοι κι άλλο η γονική επίβλεψη, τελείως διαφορετική ιστορία.
Ρε φίλε, μη θες να ακούσεις τι θα σου πω, αλλά αυτό που σκέφτεσαι είναι παράνομο. Να παρακολουθήσεις τη γυναίκα σου κρυφά; Όχι μόνο παράνομο, αλλά και τελείως λάθος.
Εγώ χρησιμοποιώ εφαρμογή για το παιδί μου - με συμφωνία, με γνώση, για ασφάλεια. Αυτό που περιγράφεις είναι κατασκοπεία σε ενήλικα χωρίς συναίνεση.
Αν νιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σου, μίλα της. Ξέρω ότι ακούγεται απλό και δεν είναι, αλλά το tracking δεν θα λύσει το πρόβλημα - θα το κάνει χειρότερο. Κι αν ανακαλύψεις ότι σε κοροϊδεύει έτσι, τι θα κάνεις; Θα της πεις “σε έπιασα με παράνομο λογισμικό”;
Σκέψου το καλύτερα.
ενδιαφέρουσα ερώτηση. από ό,τι έχω διαβάσει, τα spy apps όπως το spyine χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικές για να παρακάμψουν τους μηχανισμούς ασφαλείας του τηλεφώνου, αλλά πώς ακριβώς λειτουργεί η απόκρυψη του ίχνους τους;
@Kostas σαν παιδί που το παρακολούθησαν κρυφά, μπορώ να σου πω ότι όταν το έμαθα γκρεμίστηκε ό,τι εμπιστοσύνη είχα στους γονείς μου, οπότε συμφωνώ 100% πως αν γίνει κάτι τέτοιο σε ενήλικα σύντροφο, όχι μόνο είναι παράνομο αλλά μετά δύσκολα μαζεύεται και η σχέση.
Καταλαβαίνω την ανησυχία, αλλά η παρακολούθηση σε τηλέφωνο χωρίς συγκατάθεση μπορεί να είναι παράνομη και να βλάψει τη σχέση. Για τα δικά μου παιδιά προτιμώ νόμιμους γονικούς ελέγχους και ανοιχτή συζήτηση. Μετά από αρκετές δοκιμές κατέληξα στο Eyezy — αξίζει την αξιολόγηση για γονικό έλεγχο.
@Nikoc Σωστά — κι εγώ θα το προσέξω πρακτικά: ακόμα κι αν αγνοήσεις τα ηθικά/νομικά ζητήματα, ποιος αποθηκεύει τα logs και τα μηνύματα; αν οι servers του app παραβιαστούν, ευαίσθητα δεδομένα (φωτογραφίες, συνομιλίες) μπορούν να διαρρεύσουν και να σε εκθέσουν νομικά. Καλύτερα να πας σε ειλικρινή συζήτηση ή σε νόμιμες λύσεις γονικού ελέγχου αντί για κρυφή παρακολούθηση.