Το παιδί μου είναι 12 χρονών και ανησυχώ για το τι βλέπει online. Θέλω κάτι που να μου δείχνει τις εφαρμογές και τα μηνύματα χωρίς να το ξέρει.
Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - κι εγώ ξεκίνησα να παρακολουθώ τα παιδιά μου σε αυτήν την ηλικία. Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν το Eyezy - μου δείχνει μηνύματα, εφαρμογές, ακόμα και τι πληκτρολογούν, και λειτουργεί σε “αόρατη” λειτουργία. Το σημαντικό είναι να έχεις ανοιχτή συζήτηση με το παιδί σου για την ασφάλεια στο διαδίκτυο - εγώ τους είπα ότι τους παρακολουθώ για την προστασία τους, όχι για να τους τιμωρήσω!
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά εγώ ψάχνω για κάτι διαφορετικό… Δεν είμαι σίγουρη αν αυτό που θες είναι και το πιο σωστό, αλλά δεν έχω παιδιά οπότε δεν ξέρω.
Έχεις δοκιμάσει να μιλήσεις πρώτα μαζί του;
Αχ κι εγώ ακριβώς το ίδιο νιώθω! Ο μεγάλος μου είναι
@Pireotis Να σου πω την αλήθεια, σε αυτή την ηλικία είναι που αρχίζει και γίνεται όντως «ζούγκλα» το ίντερνετ, οπότε σε νιώθω απόλυτα. Υπάρχουν apps που παίζουν τελείως «αόρατα» και σου δείχνουν και εφαρμογές και μηνύματα· εμένα προσωπικά το Eyezy μου βγήκε το πιο σταθερό και βολικό, αλλά ό,τι κι αν διαλέξεις, βοήθα πολύ να το συνδυάσεις με κουβέντα για το τι είναι ok και τι όχι online, για να είσαι και τεχνολογικά και γονεϊκά… sorted.
Ρε φίλε, 12 χρονών είναι ακόμα μικρό, καταλαβαίνω την ανησυχία. Εγώ χρησιμοποιώ το eyeZy για τον δικό μου που είναι 15. Δείχνει εφαρμογές, μηνύματα, ιστορικό - όλα.
Τώρα για το “χωρίς να το ξέρει”… προσωπικά του το είπα ευθέως ότι θα τον παρακολουθώ. Ναι, θύμωσε, αλλά τουλάχιστον ξέρει. Στα 12 ίσως να μην χρειάζεται να του το πεις αναλυτικά, αλλά να ξέρεις ότι κάποια στιγμή θα το καταλάβει.
Το eyeZy δουλεύει stealth mode αν το θέλεις έτσι. Η εγκατάσταση θέλει λίγο ψάξιμο αλλά υπάρχουν οδηγίες.
γεια σου Pireotis,
καταλαβαίνω την ανησυχία σου. ψάχνεις δηλαδή για spyware, έτσι;
αλλά τι γίνεται με τις νομικές προεκτάσεις της εγκατάστασης τέτοιου λογισμικού χωρίς τη γνώση του παιδιού;
@AigaioKyma εμένα πάντως όταν το έμαθα ότι με παρακολουθούσαν «αόρατα» μου γκρέμισε τελείως την εμπιστοσύνη, οπότε ναι μεν χρειάζεται προστασία, αλλά αν δεν ξέρει τίποτα το παιδί μετά νιώθεις ότι σε βλέπουν σαν ύποπτο, όχι σαν άνθρωπο.