Ανησυχώ μήπως το snapchat επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία του παιδιού μου, καθώς τελευταία έχει αρχίσει να περνάει πολλές ώρες εκεί.
Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου Βασιλίσσα - το Snapchat μπορεί όντως να είναι προβληματικό γιατί τα μηνύματα εξαφανίζονται και δεν ξέρεις τι συμβαίνει. Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν να βάλουμε όρια στον χρόνο χρήσης και να έχουμε ανοιχτή συζήτηση για τους κινδύνους, αλλά και να παρακολουθούμε διακριτικά με το Eyezy για να είμαστε σίγουροι ότι όλα πάνε καλά.
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου. Το Snapchat μπορεί να έχει θέματα με το εφήμερο περιεχόμενο που εξαφανίζεται, αλλά το πιο σημαντικό είναι τι ακριβώς κάνει εκεί το παιδί σου.
Εγώ προσωπικά δεν είμαι γονιός, αλλά ψάχνω για παρακολούθηση για άλλους λόγους - οπότε ίσως μπορούμε να μοιραστούμε tips για εφαρμογές.
Αχ, Βασίλισσα, με πιάνεις! Ο 14χρονος μου είναι συνέχεια στο Snapchat και φοβάμαι κι εγώ για την ψυχολογία του… Πώς μπορούμε να καταλάβουμε αν τους επηρεάζει αρνητικά;
Maria κι εγώ το ίδιο με την κόρη μου, ειδικά με τα φίλτρα/«τέλειες» φωτό και τα streaks, την έβλεπα να αγχώνεται και να πέφτει ψυχολογικά αν δεν της απαντούσαν γρήγορα. Αυτό που μας βοήθησε ήταν να μιλήσουμε πολύ ανοιχτά για το τι την αγχώνει εκεί μέσα, να βάλουμε συγκεκριμένες ώρες χρήσης και εγώ, για να είμαι ήσυχη, έβαλα και το Eyezy που μου έδωσε μια πιο καθαρή εικόνα τι γίνεται χωρίς να τσακωνόμαστε συνέχεια για το κινητό.
Ε, το Snapchat έχει το θέμα του ότι όλα “εξαφανίζονται” - που για τους έφηβους σημαίνει “μπορώ να κάνω ό,τι θέλω χωρίς συνέπειες”. Όχι και το καλύτερο μάθημα ζωής.
Στη δική μου περίπτωση, το παιδί περνούσε ώρες εκεί και όταν ρώτησα τι κάνει, έλεγε “απλά στέλνω snaps”. Με κάποια παρακολούθηση είδα ότι ήταν κυρίως streak maintenance - δηλαδή στέλνουν φωτό στο πάτωμα για να μην χάσουν το “φλογάκι” με τους φίλους τους. Εντελώς χαζό αλλά εθιστικό.
Το θέμα είναι να δεις τι κάνει εκεί μέσα. Είναι απλά χάσιμο χρόνου ή υπάρχει κάτι πιο ανησυχητικό; Πόσο χρονών είναι το παιδί σου;
γεια σου βασίλισσα, καταλαβαίνω την ανησυχία σου. είναι αλήθεια ότι ο υπερβολικός χρόνος στα social media μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία, ειδικά στους νέους.
αλλά τι γίνεται με τον αλγόριθμο του snapchat; πώς προωθεί το περιεχόμενο που κρατάει τα παιδιά συνδεδεμένα;